SPOR - 23 Mart 2025 Pazar 18:59

Amatör maçta futbolcular basın mensuplarına saldırdı

A
A
A
Amatör maçta futbolcular basın mensuplarına saldırdı

Darıca Gençlerbirliği-Karamürsel karşılaşmasında Karamürsel futbolcuları basın mensuplarına saldırdı.


Bölgesel Amatör Lig’de oynanan Darıca Gençlerbirliği ile Karamürselspor karşılaşmasında yaşanan olaylar, maçın önüne geçti. Maçın ilk yarısında ve devre arasında yaşanan gerginlikler, hem saha içini hem de tribünleri gerdi. Karşılaşmanın ilk yarısında Karamürsel kalecisinin, top toplayıcı bir çocuğa küfür ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Bu duruma tepki gösteren basın mensupları ile Karamürselli futbolcular arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile futbolcular, basın mensuplarının üstüne koşarak fiziki müdahalede bulundu. Polis ekipleri devreye girerek, basın mensuplarını saha dışına çıkardı.



Devre arasında olaylar tırmandı


İlk yarının sona ermesinin ardından tansiyon düşmedi. Karamürselli bir futbolcunun, Darıca Gençlerbirliği taraftarına su fırlatmasıyla tribünler karıştı. Maçın ardından futbolseverler, karşılaşma sonuçlarından çok yaşanan olayları konuştu. Her iki tarafın da yaşananlardan zarar gördüğü karşılaşma, saha dışı müdahalelerin gölgesinde kaldı. Darıca Gençlerbirliği-Karamürsel maçı 1-1 sona erdi.



"Küfür ve hakaret ederek fiziki müdahale bulundular"


Konuya ilişkin yaşananları anlatan İHA muhabiri Mert Gürenç, "Kale arkasında basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte maçı takip ediyorduk. O esnada Karamürsel kalecisi, top toplayıcıya küfür etti. İlkinde bir şey diyemedik anca ikincisinde çocuk ağlayacak duruma geldi. Biz de çocuğa küfür etmemesi gerektiğini söyledik. O esnada aramızda tartışma yaşandı. Bunun üzerine Karamürsel futbolcuları üzerimize doğru koşarak, ‘Siz ne yapıyorsunuz, kimsiniz?’ diye tehditkâr konuşmalar yaptılar. Küfür ve hakaret ederek fiziki müdahale bulundular. Biri üstüme geldi, kendimi korumak amacıyla elimle sadece tuttum. Bizim vurma gibi bir ihtimalimiz olamaz. Biz görevimizi icra ettiğimiz esnada bunu yaptılar. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Biz sadece görevimizi yapıyorduk. 8-9 yaşındaki çocuğa da düpedüz küfür edilmesine vicdanımız el vermedi" dedi.



Amatör maçta futbolcular basın mensuplarına saldırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Emekli bayram ikramiyelerinin 4 bin TL’ye çıkarılması TBMM’de kabul edildi Emekli bayram ikramiyelerini 4 bin TL’ye çıkaran teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen Genel Kurul’da kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri gerçekleştirildi. Teklifle, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor. Buna göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yaz ve kış olimpiyat, paralimpik ve deaflimpik oyunlarına hazırlanmak amacıyla olimpik, paralimpik ve deaflimpik spor dalları için 8 bin sporcu yetiştirilecek ve bu sporculara net olarak asgari ücret tutarını geçmemek üzere her ay harçlık ödeneceği, müsabakalarda ise sıralamaya giren sporculara asgari ücretin iki katına kadar ödeneğin arttırılabileceğine dair olan kanun teklifi Genel Kurul’da kabul edildi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, oda genel kurul toplantısının yeri, günü, saati ve gündemi ile ilk toplantıda yeterli çoğunluk olmadığı takdirde yapılacak ikinci toplantının yeri, günü, saati ve gündemi, ilk toplantı tarihinden en az 10 gün önceden genel kurul tarihine kadar yayımda kalacak şekilde resmi internet sitesinde ilan edilecek. Birlik genel kurul toplantısının yeri, günü, saati ve gündemi ile ilk toplantıda yeterli çoğunluk olmadığı takdirde yapılacak ikinci toplantının yeri, günü, saati ve gündemi, ilk toplantı tarihinden en az 20 gün önce tirajı 100 binin üzerinde olan bir gazetede ilan edilecek ve genel kurul toplantısı tarihine kadar yayımda kalacak şekilde resmi internet sitesinde duyurulacak. Meslek ruhsatnamesini bir başkasına bedelli veya bedelsiz olarak kullandırdıkları tespit edilen meslek mensupları ile başka meslek mensuplarının ad ve unvanları kullanılarak beyanname düzenleyen, imzalayan ya da gönderen meslek mensuplarına ise meslekten çıkarma cezası verilecek. Disiplin cezaları, cezanın kesinleştiğinin meslek mensubuna bildirilmesinden sonra uygulanacak. Karayolları Taşıma Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, yetki belgesi almadan veya yetki belgesi kapsamına uygun faaliyetlerde bulunmayanlara verilen cezalarda on kat artış yapılması öngörülüyor. Emekli bayram ikramiyesininse 3 bin liradan, 4 bin liraya yükseltilmesi öngören kanun ile doğum yardımına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Genel Kurul’da son olarak ise, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Bakanların ödeneklerinin düzenlenmesi kararlaştırıldı.