GÜNDEM - 23 Mart 2025 Pazar 10:09

Talas Selçuklu ve Osmanlı Evi müdavimlerine un desteği

A
A
A
Talas Selçuklu ve Osmanlı Evi müdavimlerine un desteği

Talas Belediyesi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı on bir ayın sultanı Ramazan ayında yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Talas Belediyesi sosyal tesislerinden yararlanan ulu çınarlara un desteği sağlandı.


Talas Belediyesi, Mevlana Restoran’da Ramazan ayı başından bu yana kurulan İkram Sofrasında her yaştan ve her kesimden vatandaşı iftarla buluştururken, diğer yandan çeşitli sosyal kesimlere de ihtiyaçlarına göre yardımlar yapılıyor. Bu kapsamda 5’er kiloluk 600 paket un, Talas Belediyesi Osmanlı Evi ve Selçuklu Evinin müdavimleri olan ulu çınarlara hediye edildi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da yaptığı değerlendirmede, "Ramazan ayı dayanışma ve yardımlaşma ayı olarak bilinir. Biz de Hayır Çarşımızdan yılın her günü yaptığımız sosyal destekleri Ramazan ayında artırarak sürdürüyoruz. Bununla birlikte Mevlana Restoranımızı Ramazan ayı başından beri İkram Sofrası olarak açtık ve burada başta öğrencilerimiz olmak üzere her yaştan ve her kesimden hemşehrimiz nezih bir ortamda iftar yapma imkanı buluyor. Bunun yanında Osmanlı ve Selçuklu Evinin müdavimleri olan büyüklerimize de un desteği sağladık. 5’er kiloluk paketlerden oluşan toplam 3 ton unu kendilerine ulaştırdık. Ayrıca 70 öksüz ve yetimimiz için bir giyim firmasından satın aldığımız kıyafet çeklerini aile büyüklerine teslim ettik. Bir nevi bayramlık kıyafetlerini almış olduk. Güle güle giysinler, onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Diğer yandan iaşe kolisi de vererek mutfak masraflarına katkı sağlamış olduk" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kadir Gecesi ibadete açılan Meydan Cami doldu taştı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden büyük hasar gören Adıyaman’da yeni yapılan Meydan Cami, Kadir Gecesi’nde ibadete açıldı. Yüzlerce kişi yeni camide teravih namazını kıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde, depremin 2. yıldönümünde açılışı yapılan yeni meydan çarşıdasında yapımı tamamlanan Meydan Cami ibadete açıldı. Eski hükümet meydanı olarak bilinen yere depremden önce yapımına başlanılan ancak deprem nedeniyle bitirilemeyen cami Kadir Gecesi’nde ibadete açıldı. Modern mimarisiyle dikkat çeken cami yaklaşık bin kişilik kapasiteye sahip. Bu mübarek gecede yüzlerce kişi ibadet için geldi. Vatandaşların sığmadığı camide Kadir Gecesi kılınan teravih namazı sonrasında ikramda bulunuldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kızılay ve çeşitli kuruluşlar gelen vatandaşlara kandil simidi, çikolata, salep gibi ikramlarda bulundu. Vali Osman Varol cami çıkışında yaptığı açıklamada, "Güzel geceyi, bu mübarek geceyi ruhuna, havasına uygun bir şekilde, geniş bir katılımla vatandaşlarımızla beraber idrak ettik. Teravih namazımızı kıldık. Tabi bunun, bu günü anlamlı kılan bir önemli neden de meydanda, hükümet meydanı diye vatandaşımızın bildiği meydandaki camimizin de bu gün ilk defa toplu olarak ibadete açılmış olmasıdır. Hem camimizin açılmasını, hem de Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Vatandaşlar da, Meydan Cami’nin Kadir Gecesinde ibadete açılmasını anlamlı bulduklarını ifade etti.
Konya Poliklinikte usulsüz yeşil/kırmızı reçeteli ilaç yazanlara operasyon Konya’nın Seydişehir İlçe Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniğinde kırmızı/yeşil reçeteli ilaçların usulsüz yazılmasına yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Seydişehir Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniğinde tıbbi sekreter olarak görev yapan M.B.’nin kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçları doktorun bilgisi olmadan yazdığı belirlendi. Olayın ardından Seydişehir Devlet Hastanesi tarafından yapılan inceleme neticesinde olay Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi. Savcılık tarafından yapılan inceleme sonrası Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ile Seydişehir Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan çalışma sonrası tıbbi sekreterler M.B ve hastanede mesai arkadaşı S.G. tıbbı sekreterlerle ilişkili olduğu değerlendirilen H.E. yakalanarak gözaltına alındı. Yaklaşık 100 reçete yazıldığı belirlendi Ekiplerin yaptığı araştırmada tıbbi sekreterler tarafından yaklaşık 100 adet kırmızı/yeşil reçeteli ilaç yazıldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.B.’nin kendini görüntüleyen gazetecileri, "Çıkınca görüşeceğiz" diye tehdit etmesi dikkat çekti. Şüpheliler M.B., S.G. ve H.E. Seydişehir Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.