SAĞLIK - 14 Ekim 2024 Pazartesi 13:26

Kayseri’de 1 haftada 13 şahsa terörden işlem yapıldı

A
A
A
Kayseri’de 1 haftada 13 şahsa terörden işlem yapıldı

Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; geçtiğimiz 1 hafta içerisinde 13 şüpheliye terörden işlem yapıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik 7-13 Ekim tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; dini istismar eden terör örgütlerine yönelik soruşturmalar kapsamında 4, FETÖ terör örgütü soruşturmalar kapsamında 9 şahıs olmak üzere toplamda 13 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı.


Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Terör Örgütleriyle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır" denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Tezgahlarda palamut bereketi Ordu’da 2 gündür etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle tezgahlarda 80 liradan satılan palamut balığının tanesi 100 liraya kadar yükseldi, balıkçılar ve vatandaşlar fiyatların yine de uygun olduğunu söyledi. Karadeniz açıklarında avlanan palamut balığını boyutu büyüdü, tezgahlardaki bir balığın tanesi bir kiloyu aştı. Balıkçılar, 3 gün önceye kara 80 liradan satılan palamut balığının olumsuz ve yağışlı hava şartları nedeniyle 100 liradan satıldığını ancak yine de fiyatların düşük olduğunu söyledi. “İlerleyen günlerde fiyat daha da artacak” Ordulu balıkçı Erdal Çamaş, ilerleyen günlerde fiyatların daha da artabileceğini belirterek, “Balık yine bol ancak hava şartları sert olduğu için biraz fiyatlar yükseldi. Yeterince balık var, şu anda iri boy palamut 100 lira. Bu balıklar bu fiyatlara çok ucuz, bir hafta 10 gün sonra balık azalacak, o zaman fiyatlar artacak. Türkiye’nin her tarafına sevkiyat yapıldığı için balık yetemeyebiliyor. Hava şartları uygun olmadığında balık azalıyor, fiyatlar yükseliyor. 3 gün önce palamut balığı 80 liraydı, sonrasında 100 liradan satılıyor” dedi. “Bu bereketli sezon 2 yılda bir denk gelir" Balıkçı esnafı Özay Çakır, bu sene balığın çok bereketli olduğunu söyledi. Son 2 yılın en verimli mevsiminde olduklarını ifade eden Çakır, “Palamut balığının tanesi bir kilo 200 gram geliyor ve tanesi 100 lira. Her çeşit balığımız var, bu bolluk 2 yılda bir kere denk gelir. Müşterilerimizin alıp bol bol dolaplarına koymalarını isteriz. Hava şartları sert olduğu zaman ilerleyen günlerde fiyatlar yükselebilir” ifadelerine yer verdi. Cemal Kahraman isimli vatandaş, fiyatların çok uygun olduğunu belirterek, balığın kırmızı ete göre daha faydalı olduğunu, insanların bol miktarda tüketmesi gerektiğini söyledi. Dursun Gündoğdu ise bol bol balık tükettiklerini, taze ve fiyatların da ucuz olduğunu ifade etti. Öte yandan tezgahlarda mezgit 150, istavrit 70, levrek ve somon 150, sargan 200, çinakop 250,sarıkanat ise 350 liradan satılıyor.
Samsun Samsun’a yeni 12 yataklı Palyatif Bakım Merkezi Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde açılan 12 yataklı Palyatif Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Yaşlı nüfusun ve kronik hastalıkların neden olduğu yoğun bakım yükünün artmasından dolayı palyatif bakımın önemi arttı. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Gazi Devlet Hastanesi’nde açılan 12 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, Samsun Vali Yardımcısı Vekili Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay ve sağlık çalışanlarının katıldığı bir törenle hizmete girdi. "Palyatif Bakım Merkezi yatak sayımız 142 ye ulaştı" İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Bugün burada, yalnızca bir klinik açmakla kalmıyoruz, aynı zamanda bakım, umut ve destek dolu, özellikli bakım alması gereken hastalarımızın ve yakınlarının her zaman yanında olduğumuz yeni bir merkez açıyoruz. Palyatif Bakım Merkezimiz sadece fiziksel acıyı hafifletmekle kalmayacak, aynı zamanda hastalarımızın ruhsal ve duygusal iyileşmelerine de katkıda bulunacak. Her bir hastamızın yaşam kalitesini artırmak, onların sevdikleriyle daha fazla zaman geçirmelerine olanak sağlamak Palyatif Bakım Merkezlerimizde ana hedefimiz olacak. Sağlık Müdürlüğü olarak, 13 sağlık tesisimizde 130 yatak kapasitesiyle hali hazırda Palyatif Bakım Merkezlerimizi hizmetimizi halkımıza sunuyoruz. Yeni merkezimizle Palyatif Bakım Merkezi yatak sayımız 142 ye ulaşmış olacak. Gazi Devlet Hastanemizde de 13 yataklı merkezimize ilave olarak açılan 12 yataklı yeni merkezlerle 25 yatakla hizmet vereceğiz. Sevgi, saygı ve ilginin hizmetin odak noktası olarak yer aldığı bu merkezimizin Samsunumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. "Önemli olan bu merkezlerin sağlık sistemi ile bütünleşmesini sağlamak" Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay ise "Palyatif hastalarının buralara gelme ana nedenlerinden bir tanesi tabii ki yaşlı nüfusun, kronik hastalıkların, kanserlerin ve kazalara bağlı sakatlıkların artmasıdır. Amacımız, günlük hayatı tehdit eden hastalığa sahip olan bireyin önce ağrısını dindirmek, daha sonra bu hastalıklarla ilgili çıkabilecek komplikasyonlarla mücadele etmek ve daha sonrasında mümkün olduğunca fiziksel, psiko sosyal ve manevi problemleri çözerek hastanın ve ailesinin hayat standartlarını yükseltmektir" diye konuştu. Palyatif Bakım Merkezi, kesilen kurdelenin ardından hizmete sunuldu.
Adıyaman Erdal Erzincan konseri büyük ilgi gördü Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen Erdal Erzincan konseri büyük ilgi gördü. Adıyaman Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dayanışma konserinde sahne alan ünlü halk ozanı Erdal Erzincan binlerce izleyiciyle buluştu. Eğriçay Parkı’nda düzenlenen Erdal Erzincan konserine ev sahipliği yapan Başkan Tutdere, şehirdeki kültürel zenginlikleri canlandıracak iki önemli projeyi açıkladı. Konserde Erdal Erzincan, Adıyaman’da bağlama kampı düzenleyeceğini müjdelerken, Başkan Tutdere ise şehre yeni bir amfi tiyatro kazandıracaklarını duyurdu. Konser sonrası hemşehrilerine seslenen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ı kültür ve sanatla anılan bir şehir haline getirme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Son haftada Dosso Dossi Holding ve valilik işbirliğiyle düzenlenen İtalyan Ressamlar Sergisi ve Kitap Günleri organizasyonlarını hatırlatan Başkan Tutdere, kültürel etkinliklerin Adıyaman’da giderek arttığını vurguladı. Erdal Erzincan ve diğer konserlerdeki kalabalığın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Tutdere, bugüne kadar yapılan tüm konserlerin dayanışma konseri olduğunun altını çizdi. Başkan Tutdere, "Bugün Adıyaman bir başka güzeldi. Bugüne kadar bu sahnede yer alan bütün sanatçılarımız, bir kuruş para almadan sadece ve sadece Adıyaman için geldiler, dayanışma için geldiler. Bugün de aynı duyguyla aramızda Erdal Erzincan var. Erdal Bey halkın sanatçısı, sizin sanatçınız. Ona teşekkür ediyorum, sağ olsun. Biz Adıyaman Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerimize hız kesmeden, ara vermeden devam edeceğiz. Çünkü bu topraklar, kültürün, müziğin, sanatın, edebiyatın ve medeniyetin topraklarıdır. Bu toprakların evlatları türkülerle teselli bulur, halaylarla omuz omuza geleceğe köprü kurar, umut kurar” diye konuştu. Konserin sonunda, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sanatçı Erdal Erzincan’a çiçek takdim etti. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinin simgesi olan saat kulesinin minyatürünü hediye ederek sanatçıya teşekkür etti.
Karabük KBÜ’nün paydaşı olduğu ’Karabük Bilim Şenliği’ başlıyor Karabük Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilecek olan “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3”, 17-19 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde düzenlenen etkinlik, bilimi toplumla buluşturmayı, bilim-teknoloji-toplum etkileşimini güçlendirmeyi ve gençleri bilimsel keşiflere yönlendirmeyi amaçlıyor. Etkinlik süresince katılımcılar, 127 farklı atölye çalışmasından konferanslara, bilim gösterilerinden 3D tasarıma, artırılmış gerçeklik ve gökyüzü gözlemlerine kadar birçok ilgi çekici etkinliğe katılabilecekler. Astronomi, robotik kodlama, yapay zeka ve 3D yazıcı teknolojileri gibi geniş bir yelpazede düzenlenecek atölyeler, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Son yıllarda dünya genelinde ilgi gören STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) eğitiminin Türkiye’deki önemine vurgu yapan Karabük Bilim Şenliği, gençlere disiplinler arası bir eğitim modeli sunarak onları geleceğin dünyasına hazırlamayı amaçlıyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Bilim Şenliği’ne ilişkin yaptığı açıklamada, bilim ve toplum arasındaki köprünün kurulmasının önemine vurgu yaparak, “Karabük Üniversitesi olarak bilimsel bilginin toplumla paylaşılmasına, bilim kültürünün geniş kitlelere yayılmasına büyük önem veriyoruz. ‘Bilim merkezli, öğrenci dostu’ bir vizyonla hareket ederek, öğrencilerimize bilimle iç içe bir eğitim sunmayı hedefliyoruz. Karabük Bilim Şenliği gibi etkinlikler, sadece gençlerimizi değil, her yaştan bireyi bilime yaklaştırmakta, onların bilimsel gelişmelere dair farkındalıklarını artırmaktadır. Üniversite olarak, bu tür projelerde paydaş olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Gençlerimize bilimle dolu bir gelecek sunma hedefimize kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Karabük Üniversitesi TEKNOKENT bünyesinde yer alan teknoloji takımları ve Teknofest ekipleri de şenlikte Karabüklülerle bir araya gelecek. Şenlik boyunca KARDEMİR A.Ş. gibi önemli kuruluşların da yer alacağı etkinliklerde, Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG da katılımcıların beğenisine sunulacak.