GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 14:25

HADAK’tan Başkan Özldoğan’a ziyaret

A
A
A
HADAK’tan Başkan Özldoğan’a ziyaret

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; başarılı aktiviteleriyle ilçenin medar-ı iftiharı haline gelen Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) heyetini kabul etti.


Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; HADAK yönetimi ve sporcularını makamında kabul etti. Toplantıya Kulüp Yöneticileri Yusuf Hakan Özdemir, Ahmet Duran, Antrenör Gülay Bölükbaşı ve HADAK sporcuları katıldı. Başkan Özdoğan, HADAK’ın yaklaşık 100 lisanslı sporcuya sahip olduğunu belirterek, kulübün hem Hacılar’ı, hem Kayseri’yi, hem de Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini vurguladı. Toplantıda kulüp yönetimi, HADAK’ın çalışmaları hakkında Başkan Özdoğan’a bilgi verdi. Başkan Özdoğan, geçtiğimiz hafta Şili’de düzenlenen ve 16 ülkenin katıldığı uluslararası bir yarışmada üçüncülük elde eden HADAK sporcusu Sueda Sultan Evci’yi de tebrik ederek, “Bayrağımızı dalgalandıran Sueda Sultan Evci kardeşimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Dağcılık ve kayak branşlarında başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Özdoğan, “Biz hem dağ kayağı hem de alp disiplininde iddialıyız. Ayrıca dağcılık ve tırmanış alanında da önemli bir altyapıya sahibiz. İlçemizde sporcu taramalarını gerçekleştirerek, gençlerimizi bu alanlarda eğitmeye devam edeceğiz” dedifadelerini kullandı. Başkan Özdoğan, HADAK’ın sadece sportif başarıyla değil, sporcuların milli ve manevi değerlere bağlı, sağlıklı bireyler olarak yetişmesine de önem verdiklerini belirterek; "Sporcularımızın iyi bir insan olarak yetişmesi, ilçemiz için büyük bir öncelik. Hem spor hem de eğitim hayatlarında başarılı olmaları için her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; sporculara her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyleyerek, iş insanlarını ulusal ve uluslararası başarılara imza atan HADAK’ı desteklemeye davet etti. Başkan Özdoğan “Kamu olarak biz her zaman yanlarındayız, ancak sponsorların desteğiyle sporcularımızın daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.


Başkan Özdoğan, HADAK sporcularının kış sezonuna da yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirterek; "Kayak sezonu için hazırlıklarımız sürüyor. Tüm sporcularımıza başarılı bir sezon diliyorum” dedi.



HADAK’tan Başkan Özldoğan’a ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hepsiburada’nın ‘Büyük Ekim İndirimleri’ başladı E-ticaret platformu Hepsiburada, ‘Büyük Ekim İndirimleri’ kampanyası kapsamında "Şimdi Al, 3 Ay Sonra Öde" imkanının birçok farklı kategoride başladığını duyurdu. E-ticaret platform Hepsiburada, 7 - 13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ‘Büyük Ekim İndirimleri’ ile birçok kategoride imkanlar sunduğunu açıkladı. Şirket tarafından kampanya hakkında şu açıklama yapıldı: ’’Moda, kozmetik, ev - yaşam, elektronik, anne çocuk kategorilerinde her gün yüzlerce markada milyonlarca üründe “Şimdi Al, 3 Ay Sonra Öde” kolaylığı sunuluyor. Teknoloji kategorisindeki hızlı şarj cihazlarında sepet indirimleri ve dev ekran televizyonlarda özel indirimler, ilgi çeken kampanyalar arasında yer alıyor. Özellikle, seçili telefon modellerinde takas desteği ve sepette ek indirimler gibi avantajlarla, müşterilerin teknolojik ihtiyaçlarını en uygun fiyatlarla karşılamaları sağlanıyor. Moda kategorisinde, dünyaca ünlü birçok markada net indirimler, seçili ürünlere ek indirim avantajları ile yeni sezonun trend parçaları olan oversize ceketler, triko kazaklar ve geniş kesim pantolonlar gardıroplarına yenilik katmak isteyenlere sunuluyor. Ayrıca, spor ayakkabılarda ve çantalar gibi tamamlayıcı aksesuarlarda da uygun fiyatlar mevcut. Kozmetik ve kişisel bakım kategorisinde ise cilt bakım setleri, renkli kozmetik ürünleri, saç şekillendiriciler ve parfümlerde de birçok fırsat tüketicilere sunuluyor. Ev kategorisinde ise mutfak robotlarından çay makinelerine, nevresim takımlarından dekoratif yastıklara kadar geniş bir yelpazede indirimler yer alıyor. Sepet indirimleri ve net indirim fırsatlarıyla akıllı robot süpürgelerde, şık aydınlatma çözümleri ve fonksiyonel mobilya ürünlerinde, ev alışverişi yapmak isteyenlere uygun teklifler sunuluyor. Hepsiburada ile tek tıkla zahmetsiz alışveriş, hızlı teslimat deneyimi yaşamak isteyenler, platform üzerinden ürünleri kolayca inceleyip satın alma işlemini tamamlıyor. "Yarın Kapında", “Randevulu Teslimat” ve “Kapıda İade” gibi hizmetleriyle e-ticaret deneyimini zenginleştiriyor."
Samsun Samsun ulaşımına dev otobüslü takviye Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere alınan 18 metre uzunluğundaki 10 körüklü otobüsten 5’i şehre geldi. 146 yolcu kapasiteli otobüsler, ekspres hatlarında kullanılacak SBB, toplu ulaşımı daha konforlu hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 10 yeni tramvay gelmeden önce 18 metre uzunluğundaki 10 otobüs vatandaşların hizmetine sunulacak. Bu kapsamda Samsun için hazırlanan körüklü otobüslerden ilk 5’i Samsun’a geldi. Gerekli incelemeleri yapılan otobüsler, diğer 5 otobüs gelene kadar depoya çekildi. 10 yeni otobüs, şoförlerin oryantasyon eğitiminden sonra Samsun halkına hizmet vermeye başlayacak. “Yeni otobüsler doluluk oranını gevşetip, ekspres hatlarda rahatlama meydana getirecek” Otobüslerin Samsun’daki toplu taşımaya büyük fayda sağlayacağını belirten Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, “Yeni otobüslerimiz 18 metre uzunluğunda, 6 silindirli ve 6 ileri, 1 geri otomatik şanzımanlı, 146 yolcuyu rahatlıkla taşıyabilen bir toplu taşıma aracı. Otobüsler, özellikle Atatürk Bulvarı’nda öğrencilerimizin yoğun talep oluşturduğu ekspres hatlarında ilk etapta değerlendirilecek. Daha sonraki süreçte de Şehir Hastanesi’ne bağlı olarak filomuza hizmet verecek. Toplu taşımada zirve saatlerde özellikle lastik tekerli otobüslerimizde doluluk oranını biraz daha gevşetecek, ekspres hatlarda da rahatlama meydana gelecek. Bu yeni otobüsler mevcut otobüslerden 6 metre daha uzun. Şu anda 5 adet otobüsümüz şehrimize geldi. Tekkeköy Raylı Sistem Depolama Hattımıza çektik. Diğer 5 taneyi de hafta sonuna kadar envanterimize katacağız. Bu yeni otobüslerde çalışacak şoförlerimizin oryantasyonu devam ediyor. Bu eğitimler tamamlanınca otobüsler yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak” dedi. Başkan Doğan: “Halkımızın konforlu seyahat etmesine katkı sağlayacak” Yeni alınan otobüslere dair açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Daha Hızlı Samsun diyerek çıktığımız hizmet yolculuğumuzda; şehrimizin ulaşım altyapısını, konforunu ve imkanlarını geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 10 adet 18 metre körüklü otobüsümüzün ilk 5 adedi şehrimize ulaşmış bulunuyor. Bu otobüsler, ulaşım ağımızın güçlenmesine ve halkımızın konforlu bir şekilde seyahat etmesine katkı sağlayacak. Yakın zamanda teslim almayı planladığımız ikinci parti araçlarla birlikte, Samsun’un ulaşım altyapısını daha da geliştirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Yeni temin ettiğimiz 10 adet 18 metre fosil yakıtlı otobüslerimiz yolcu yoğunluğunun yüksek olduğu ekspres hatlarda hizmet verecek. Böylelikle hem hemşehrilerimizin ulaşım konforunu daha da artırmış olacağız hem de filomuzu güçlendirmiş olacağız. Şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Otobüsler, eski otobüslere nazaran yaklaşık 50 kişi daha fazla kapasiteyle hizmet verecek.
Kocaeli "Sosyal medya bizi dibine kadar kandırıyor" Kocaeli’de "Sosyal medyada kullanan mı, kullanılan mısın?" adlı söyleşi de sevenleri ile bir araya gelen Yazar Yelda Kırçuval, "Sosyal medya bizi dibine kadar kandırıyor. Sanal ve doğru olmayan bilgilerle sosyal medya bize kendimizden uzaklaştırıyor. Sosyal medya insanda ve özellikle gençlerimizde kıyaslama duygusunu yaratıyor" dedi. Bu yıl "Savaşın ve Acının Edebiyatı" teması ile düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, üçüncü gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Karamürsel Alp Salonu’ndaki söyleşilerde yazarlar Yelda Kırçuval ve Çetin Deniz katılımcılara hitap etti. “Beynini Konfor Alanından Çıkart” konulu söyleşisinde konuşan Yazar Çetin Deniz, şükretmenin insan beyni üzerindeki etkilerine değinerek, "Şükür etmek beynin kalitesini, aktivasyonunu, sağlıklı çalışmasını, konfor alanına girmeden üretken halde hayata devam etmesini sağlayan yapıyı da beraberinde oluşturuyor" diye konuştu. "3 buçuk milyar dolarlık sağlıklı çalışan bir beyne sahip olduğumuzdan dolayı güne şükrederek başlamamız lazım" İnsan beyninin düzgün çalışan sisteme sahip olduğunu belirten Yazar Çetin Deniz, "Sabah kalktığınızda kendinizi, çocuğunuzu, eşinizi, anne ve babanızı hatta aynaya baktığınızda kendinize güzel sözler söyleyen bir kişi ile karşı karşıya bulursunuz. Kendinizle sağlıklı iletişim kurabiliyorsunuz. Her sabah kalktığımızda bence 3 buçuk milyar dolarlık sağlıklı çalışan bir beyne sahip olduğumuzdan dolayı güne şükrederek başlamamız lazım. Beynin sağlık çalıştığını bilerek ve buna şükretmek gerekir. Bu düzgün çalışan 3 buçuk milyar dolarlık beyni bir virüs bozar mı? Evet bozar. Hiç fark etmezsiniz küçük virüsün bulaşması tüm sistemi altüst eder” şeklinde konuştu. "Sosyal medya bizi kendimizden uzaklaştırıyor" Yazar Yelda Kırçuval da Karamürsel Alp Salonu’nda okurlarıyla bir araya geldi. "Sosyal medyada kullanan mı, kullanılan mısın?" adlı söyleşisinde katılımcılara seslenen Kırçuval, "Sosyal medya bizde bağımlılık yaratıyor. Biz sosyal medyada bağımlı mıyız, yoksa sosyal medyaya bağımlı mıyız. İnsan hiçbir çıkar gözetmeksizin ailesine bağlıdır. Orada kayıtsız, şartsız ve karşılık olmadan, bir sevgi ve bağ vardır. Sosyal medya çok basit nasıl bizim iliklerimize kadar işliyor. Birincisi ve en basiti, sosyal medya bizi dibine kadar kandırıyor. Sanal ve doğru olmayan bilgileri, bize yansıta yansıta kendimizle aramıza koyacağımız kocaman mesafe haline getiriyor, kendimizden uzaklaştırıyor. Sosyal medya insanda ve özellikle gençlerimizde kıyaslama duygusunu yaratıyor. ’Onda var, bende niye yok’ diye düşündürüyor. Sosyal medya ne yapıyor seni başkaları ile kıyaslatarak seni bozuyor. Gençlerimiz de özellikle, ’Sen oralara gidemezsin, onun parası var, o gitti sen gidemezsin’ algısını veriyor sana” dedi.