GÜNDEM - 26 Ekim 2024 Cumartesi 11:24

Başkan Palancıoğlu: “Havacılık ve uzay sanayisine daha güçlü geliyoruz”

A
A
A
Başkan Palancıoğlu: “Havacılık ve uzay sanayisine daha güçlü geliyoruz”

Kayseri’de Türk havacılık tarihinin başladığı noktada “Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’nin temellerini atan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, tefrişat çalışmalarının başladığı liseyi yerinde inceledi.


TUSAŞ’ta meydana gelen menfur terör saldırısının, ülkemizin havacılık ve uzay sanayisinde katetmiş olduğu merhaleye karşı yapılmış olduğunu belirterek şiddetle kınayan Başkan Palancıoğlu, Kayseri’de havacılık ve uzay sanayisini geliştirecek gençlerin yetişmesi ile daha da güçleneceklerini belirterek şunları ifade etti:


“TUSAŞ‘ta olan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Cenab-ı Allah bir daha göstermesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin ve savunma sanayisinin gelmiş olduğu bu güzel duruma yan gözle bakanlar, bu durumu sorun haline getirenler, yurt dışındaki güçler maalesef Türkiye’nin gelişmesini istemiyorlar. Bu nedenle de aslında sadece TUSAŞ‘a değil; Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına, savunma sanayisine yapılmış bir saldırı. Biz de Kayseri’de Türk havacılık tarihinin başladığı, yazılmış olduğu bu noktada güzel bir yatırım yapıyoruz. Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’nin temelini attık ve şu anda inşaatı tamamlandı. Tam 11 tane atölyesi ve hangarı ile birlikte Kayseri’nin hem eğitim sistemine hem Türkiye’ye hem de sanayiye katkı sağlayacak çok önemli bir yatırım. TUSAŞ’a yapılan saldırının ne kadar önemli bir yatırıma saldırı olduğunu, özellikle havacılık ve uzay alanında ülkemizin bundan sonra katedeceği merhaleye büyük bir saldırı olduğunu görüyoruz. Biz de burada yaptığımız bu yatırımın hayırla, güzel bir şekilde tamamlanmasını ve buradan ülkenin geleceğine nitelikli işler yapacak, havacılık ve uzay sanayisini geliştirecek gençlerin yetişmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun, diyorum. Yeni lisemiz hayırlı olsun inşallah.”



Başkan Palancıoğlu: “Havacılık ve uzay sanayisine daha güçlü geliyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de, korucuyu aile tanıtımı farkındalık stantları açıldı Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Pülümür ve Hozat ilçelerinde koruyucu aile hizmet modelleri konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stantlar açtı. Her iki ilçede açılan stantları ziyaret eden Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, koruyucu aile hizmet modelinin toplumsal dayanışmanın en güçlü temsillerinden biri olduğunu söyledi. Özdemir, ’’Koruyucu aile olmak, sadece bir çocuğa yuva açmak değil, aynı zamanda geleceğe ışık tutmaktır. Bakanlığımızın en fazla önem verdiği hizmetlerden biri olan bu model, çocuklarımıza sıcak bir aile ortamı sunmak için hayata geçirilmiştir. Sayın Bakanımız da bu hizmet modeline büyük hassasiyetle yaklaşmakta, her bir çocuğumuzun güvende, mutlu ve sevgi dolu bir ortamda büyümesi için bu hizmet modelini büyük bir kararlılıkla desteklemekte ve bu modelin yaygınlaştırılması için büyük çaba göstermektedir. Sayın Bakanımızın liderliğinde, bu hizmet modeline verilen önemle, toplumun her kesiminden daha geniş bir destek kazanmayı hedefliyoruz” dedi. Koruyucu aile olmanın önemini vatandaşlara anlatmak için stantlar açıldığını anlatan Özdemir, “Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu, koruyucu aile olmanın toplumumuzun güçlü yarınlarını inşa etmekteki rolünü her platformda vurgulamakta. Kendileri, her çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyümeyi hak ettiğine inanıyor ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermemiz gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. İlimiz genelinde yürüttüğümüz farkındalık çalışmaları da bu bilinçle yürütülmektedir. Her bir çocuğun hayatında fark oluşturabilmek, hepimizin ortak sorumluluğudur’’ diye konuştu. Hozat ilçesinde açılan standı ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Tekdemir, İlçe Hakimi Görkem Demirdöven, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Erşen, siyasi parti temsilcileri de ziyaret ederek koruyucu aile hizmet modeli hakkında bilgi aldı.
Muğla Büyükşehir 100 Yaş Evi sayısını arttırıyor 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2018 yılında Menteşe ilçesinde hayata geçirilen daha sonra Fethiye’de açılan 100 Yaş Evi şimdi Dalaman ve Kavaklıdere ilçelerinde açılarak Muğla genelinde yaygınlaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi, 60 yaş üstü bireylere sağlık hizmetlerinden sanat ve teknolojiye kadar pek çok imkandan ücretsiz faydalanma imkânı sunuyor. İngilizce ve resim kursları, spor dersleri, sanat atölyeleri ve koro çalışmaları gibi etkinliklerin yanı sıra üyeler ücretsiz çay ikramları eşliğinde sosyalleşme fırsatı buluyor. 100 Yaş Evleri, yaşlı bireylerin yalnız kalmadan ilgi alanlarına yönelik çeşitli etkinliklere katılmasını sağlayarak sosyal hayata uyumlarını destekliyor. Ünsal Paşalı: “Diğer ilçelerimizde de 100 Yaş Evi ile hizmet vereceğiz” Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ünsal Paşalı, 100 Yaş Evleri’ne yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, “Muğla Büyükşehir Belediyemize ait 100 yaş evlerimizde 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bir araya geldiği, sohbet ettiği, tanıştığı, nitelikli, güvenli ve keyifli zaman geçirdiği bir ortam oluşturduk. 100 yaş evlerimiz üyelerimiz ve vatandaşlarımız tarafından çok beğenildiği için başta Dalaman ilçemiz olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın rehberliğinde diğer ilçelerimizde de hayata geçirmeyi planlamaktayız” dedi. 100 yaş evi üyelerinden Nevin Topuz, “Burada olmaktan çok büyük keyif alıyoruz. Bir aile ortamında gibiyiz. Mutluyum. Bu yaştan sonra İngilizce öğrenmeye çalışıyorum. Çok güzel, çok mutluyum” dedi. 100 Yaş Evi üyesi Nurten Alparslan: “Bu sıcacık yuvaya geliyorum. Buradaki ortam çok güzel. Sohbet ediyorsunuz, oturup dinleniyorsunuz, bir takım aktivitelere katılıyorsunuz, bilgi alışverişinde bulunuyorsunuz. En azından sosyalleşiyorsunuz. Her türlü ihtiyacınızı burada karşılayabilirsiniz” dedi.
Batman Sason şehitleri Bozkurt ve Araz mezarları başında anıldı Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 2 yıl önce teröristlerce düzenlenen taciz ateşi sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Faim Bozkurt ile göreve giderken geçirdiği kaza sonucunda şehit olan güvenlik korucusu Nadir Araz, ikinci şehadet yıl dönümlerinde kabirleri başında anıldı. Batman’ın Sason ilçesinde bulunan Daper Şehitliği’nde şehit aileleri tarafından düzenlenen anma programında konuşan şehit Uzman Çavuş Naim Bozkurt’un babası Nazmi Bozkurt, vatan ve barak uğruna şehit olan oğlu gibi şehit olmaya daima hazır olduğunu söyledi. Bozkurt, “Bugün şehidimizin şehadetinin 2’nci sene-i devriyesi nedeniyle kabri başına gelerek anma programı düzenledik. Bu ülke bizimdir. Ezanımız susmaz, bayrağımız inmez, vatanımız parçalanamaz. Gerekiyorsa bizler de daima şehit olmaya hazırız. Başka gidecek bir ülkemiz yoktur. Bütün şehitlerimiz bu uğur ve bu şuur ile şehadete koşmuştur. Allah tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar versin" dedi. Törene katılan Sason Yücebağ Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Yunus Bozkurt da, terör örgütünün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını, güvenlik korucularının görevi başında olduğunu ve vatan uğruna şehit olmak için hazır olduğunu vurguladı. Bozkurt, "Bugün şehitlerimiz için anma programı düzenledik. Allah’ın izniyle terör örgütleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Biz şehitlerimizi daima anmaya devam edeceğiz. Onları unutturmayacağız. Biz güvenlik korucuları olarak devletimizin emrinde daima terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Gerekirse tüm güvenlik korucularımız bu değerlerimiz uğruna şehit olmaya daima hazırdır" diye konuştu. Anma programında, şehitlerin kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edilerek katılımcılara ikramlar verildi.