GENEL - 03 Temmuz 2023 Pazartesi 17:00

Kocasinan’da Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
Kocasinan’da Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Kocasinan Belediyesi’nde Temmuz Ayı Meclis toplantısı, bayram tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi’nde Temmuz Ayı Meclis toplantısı, bayram tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi. Oturumu meclis üyelerinin ve vatandaşların geçmiş Kurban Bayramını kutlayarak açan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilerin ürün kayıplarını en aza indirmek ve ürünlerle katma değer sağlayarak çiftçi gelirlerinin artırılması amacıyla hububat eleme ve paketleme tesisinin kurulacağının müjdesini verdi.


Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 14 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Toplantıda Beyazşehir, Mithatpaşa, Alsancak, Gevhernesibe, Ertuğrulgazi, Yıldızevler, Mahzemin ve Şeker Mahallesinde çeşitli imar plan maddeleri görüşüldü. Toplantıda ayrıca Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Kocasinan Hububat Eleme ve Paketleme Tesisi’ başlıklı projenin yürütülmesi için, belediyeyi temsilen proje belgelerini imzalamaya yetki verilmesi ve projenin tamamlanması için gerekli eş finansman tutarının belediye tarafından karşılanması görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve hayata geçireceği projelerle çiftçilerin Kayseri ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunacağını söyledi.


Tarımda yapılan projeler ve farklı üretim metotlarıyla Türkiye’ye örnek olduklarını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, “Kayseri merkez de en büyük çiftçi nüfusunun olduğu ilçe Kocasinan’dır. Bu kapsamda bölgemizdeki çiftçilerimize destek vermek adına yine örnek bir çalışmaya imza atıyoruz. Tesisin 3 Milyon TL’sini Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından karşılanırken kalan kısmı 2 Milyon 460 Bin TL’si ise Kocasinan Belediye’miz karşılayacaktır. Hasanarpa Mahallesi’nde kuracağımız tesis ile hasat döneminde ürünlerin elenmesi ve paketlenmesi ve arkasından da projenin büyütülmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca bu proje şu ana kadar Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) de verilen destekler içerisinde en büyük finansmanı oluşturuyor. Özellikle yıllardır dediğimiz ve uyguladığımız tarımsal üretimler, Türkiye’ye model olmuştur. İnşallah bu noktada Kocasinan’ımıza ve Kayseri’mize bir hububat eleme ve paketleme tesisi kazandırmış olacağız. Başlangıç olacak olan bu uygulama, çok daha büyük alanlarda çok daha büyük tarımsal üretimin kapısını açacaktır” ifadelerine yer verdi.


Toplantı Başkan Çolakbayrakdar’ın Temmuz ayı meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Palancıoğlu: "Melikgazi’de metruk yapı kalmayacak" İlçede vatandaşların güvenliğini tehdit eden metruk yapılara karşı savaş açan Melikgazi Belediyesi, Tacettinveli Mahallesi’nde metruk bir yapının yıkımını gerçekleştirdi. Melikgazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar nihayetinde, ilçede 6 yıl içerisinde toplam 2443 gecekondu ve metruk yapı ortadan kaldırıldı. Melikgazi’de bir takım olumsuzluklara davetiye çıkaran metruk yapıların tamamının ortadan kaldırılacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu şunları söyledi: " Bizim sloganımız: Şehrin merkezi bizim misafir odamız! Şehrin merkezini güzelleştiriyoruz. Şu ana kadar Tacettinveli Mahallemizde yüze yakın gecekondu ve metruk binayı yıktık, temizledik. Altı sene içerisinde muazzam bir çalışma yaptık. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar nihayetinde, göreve geldiğim son altı yıl içerisinde toplam 2443 adet gecekondu ve metruk yapıyı yıktık. Gerçekten büyük bir mahalleyi yenilemiş oluyoruz. Tacettinveli, Gülük, Yıldırım Beyazıt, Esentepe, Battalgazi, Kazım Karabekir gibi mahallelerimiz başta olmak üzere birçok mahallemizde bu yıkımları yapıyoruz. Tüm mesai arkadaşlarıma özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Her bir binanın yıkımı askı süresi, Emniyet Müdürlüğü’nün rapor tutması, gerekli mahkeme süreci, vatandaşla anlaşma süreci derken yaklaşık 3 ayı buluyor. Şu anda Emniyet Müdürlüğü’nün rapor tuttuğu, işlemleri devam eden 65 adet yıkılacak bina var. Göreve geldiğimiz günden beri günlük yaklaşık bir ya da iki binayı yıkıyor, temizliyoruz. Böylelikle madde bağımlılığından, hırsızlıktan, bir takım olumsuz işlerden kurtulmuş oluyoruz. Daha güvenli, daha güzel bir Melikgazi için gece gündüz çalışıyoruz."