GENEL - 17 Aralık 2019 Salı 17:49

NOS Genel Müdürü Yüksel Azerbaycan’da

A
A
A
NOS Genel Müdürü Yüksel Azerbaycan’da

Merkezi Karabük olan Nano Otomasyon Sistemleri (NOS) Şirketi Genel Müdürü İsmail Yüksel iş gezisi kapsamında gittiği Azerbaycan’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Merkezi Karabük olan Nano Otomasyon Sistemleri (NOS) Şirketi Genel Müdürü İsmail Yüksel iş gezisi kapsamında gittiği Azerbaycan’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.


NOS Şirketi Genel Müdürü İsmail Yüksel Azerbaycan’a gerçekleştirdiği iş gezisi çerçevesinde Türkiye’de artezyen kuyularının uzaktan kumandası projesini birlikte gerçekleştirdikleri Virtual Azerbaycan Group of Companies Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Elvin Abbasov’un konuğu oldu.


Şirketin, 2010 yılında Karabük’te kurulduğunu ve “Geleceğe açılan pencere” sloganı altında faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen İsmail Yüksel, “Şirketimiz nano otomasyon sistemleri alanındaki faaliyeti ile insanlara ve ilgili kurumlara gerekli hizmetler sunmaktadır. Virtual Azerbaycan Group of Companies ile 2 yıldır artezyen kuyularının uzaktan kumandası projesini yürütmekteyiz. Azerbaycan’ın tamamındaki tarımsal sulama kaynaklarının izlenmesi ve kontrolünü yapmaktayız. Burada scada sistemini (uzaktan kumanda) uygulamaktayız. Projemizde bu güne kadar 303 adet artezyen kuyusunun otomasyonu başarı ile gerçekleştirildi” dedi.


2020 yılında Azerbaycan’a yönelik planlarından da bahseden Yüksel, “Kardeş ülkeye yönelik ortak planlarımız büyük. Örneğin; varlık yönetim sistemleri, açık kanal su ölçümü sistemi, zirai erken uyarı sistemi (feramon tuzakları) gibi inovatif projelerimizi sürdürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Azerbaycan’ın kanayan yarası olan Dağlık Karabağ konusuna da değinen Yüksel, “İşgal altındaki topraklara oldukça yakın yerlerde bulunan artezyen kuyularının otomasyonunu yaparken çok duygulandık. İşgal altındaki toprakların 300 metre yakınlığında bulunan Ağdam’ın Ortagervend köyünde çalışmalar yürütürken, karşı taraf sürekli ateşkesi ihlal ediyordu. Devamlı olarak ateş sesleri duyuyorduk. Azerbaycan topraklarının en kısa zamanda işgalden kurtulmasını yüce Rabbimiz’den dilerim” diye konuştu.


İki ülke arasında bilgi teknolojileri sistemleri alanındaki işbirliğini olumlu değerlendiren Yüksel , “Virtual Azerbaycan Group of Companies`in faaliyetlerini olumlu buluyorum. Kısa bir süre içerisinde oldukça büyük başarılar sağladı. Sadece Azerbaycan’da değil, bölgede ilklere imza attı. diyerek, temennilerini bildirdi.


Görüşmeden dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Abbasov ise, bilim Teknoloji alanında 3 yıldır Türkiye ile teknoloji alışverişinde bulunduklarını ve çok sayıda ortak projeye imza attıklarını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Savunma sanayimiz, ekim ayında yüzde 61 oranında ihracat artışıyla 820 milyon dolara ulaştı” Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Savunma sanayimiz, Ekim ayında yüzde 61 oranında ihracat artışıyla 820 milyon dolara ulaştı; 2024 yılı genelinde ise 185 ülkeye ihracat yaparak küresel pazarlarda etkisini artırdı” dedi. Türkiye’nin savunma ve havacılık sektöründeki ihracat başarıları açıklandı. Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 61 artışla 820 milyon dolar ihracat gerçekleştiren sektör, 2024’ün ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18’lik bir artış sergileyerek toplamda 5.125 milyar dolar seviyesine ulaştı. Son bir yıllık dönemde (Kasım 2023 - Ekim 2024) ise sektör ihracatı yüzde 15 artarak 6 Milyar 326 milyon dolar olarak kaydedildi. “Sektörümüz her geçen yıl daha geniş bir coğrafyaya ulaşarak önemli başarılara imza atıyor” Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, savunma sanayinin küresel pazarlardaki rekabet gücüne dikkat çekerek şunları ifade etti: “Savunma sanayimizin yüksek katma değerli ürünleriyle küresel pazarlarda sağlam bir yer edinmesi en büyük hedeflerimizden biri. Bu doğrultuda, sektörümüz her geçen yıl daha geniş bir coğrafyaya ulaşarak önemli başarılara imza atıyor. 2024 yılı içerisinde 185 farklı ülkeye ürün ihraç edilmesi, bu başarıların en somut göstergesidir. Sürdürülebilir ihracat hedeflerimiz doğrultusunda, Savunma Sanayii Başkanlığı olarak büyük ölçekli şirketlerimizden KOBİ’lerimize kadar tüm sektörümüzü desteklemeye devam edeceğiz.” SSB’nin hedefi: Sürdürülebilir ve yüksek katma değerli ihracat SSB’nin yürüttüğü kesintisiz uluslararası işbirliği faaliyetleriyle, Türk savunma sanayii firmaları ürünlerini küresel pazarlarda daha geniş bir yelpazede sunma imkanı buluyor. Haluk Görgün, ihracatın yalnızca belirli bir bölgeye değil, dünyanın dört bir yanına yayıldığını belirterek, ihracat yapan şirket sayısını artırmak ve sektörü küresel pazarlarda sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Görgün, “Savunma sanayimiz, tüm dünyada adını duyurmaya ve Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünlerini küresel pazarlarda temsil etmeye devam ediyor. Bu başarılar, Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir konuma ulaşmasına katkı sağlarken, sektörümüzün gelecekteki büyük adımlarını şekillendirmeye devam edecektir” dedi.