ASAYİŞ - 25 Ağustos 2024 Pazar 11:27

Kahramanmaraş’ta kedi sıkıştığı yerden kurtarıldı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta kedi sıkıştığı yerden kurtarıldı

Kahramanmaraş’ta pencerenin demir parmaklıklarına sıkışan kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.


Olay Elbistan ilçesine bağlı Kızılcoba Mahallesi Mescit Sokak’ta meydana geldi. Vatandaşlar kedinin pencerenin demir korkuluklarına sıkıştığını görünce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler bir süre sonra kediyi sıkıştığı yerden kurtardı. Kedi belediyenin veteriner hekimliğine götürüldü. Kedinin iyi olduğu öğrenildi.



Kahramanmaraş’ta kedi sıkıştığı yerden kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa İtalya’da Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarının ana sponsoru olan ÇEMAR Mermer San. ve Tic. A.Ş., 23-27 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Verona şehrinde sektörün dünyadaki en önemli fuarı olarak gösterilen Verona Marmomac Fuarının da ana sponsoru oldu. Katıldıkları fuarlarda hem ihracata yönelik çalışmalar yapan firma Türkiye’nin de tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Manisa’dan tüm dünyaya açılan ÇEMAR Mermer San. ve Tic. A.Ş., hem ülke tanıtımına hem de ihracata önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir’de düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarının ana sponsoru olan ÇEMAR şimdi de sektörün dünyadaki en önemli fuarlarından biri olan Verona Marmomac Fuarının da ana sponsoru oldu. ÇEMAR Traverten-Mermer Genel Müdürü Yusuf Yalçın, sadece şirketlerinin tanıtımı değil hem sektörün hem de Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi. İtalya’daki fuarın ana sponsoru oldular İtalya’da verimli bir fuar geçirmeyi hedeflediklerini anlatan ÇEMAR Traverten-Mermer Genel Müdürü Yusuf Yalçın, “Sektördeki herkes biliyor ki biz İzmir’de çok verimli bir fuar geçirdik. Gerçekten çok çalıştık. Emeğimizin de karşılığını fazlasıyla aldığımız gördük. Şimdi İtalya’daki Verona Fuarı için var gücümüzle çalışıyoruz. Nitekim fuar malzemeleri de yüklenmeye başlandı. Harıl harıl çalışıyoruz. İzmir Fuarından çok daha verimli bir fuar geçirmek için ekibimizle birlikte gayret ediyoruz. Biz iki fuarın da ana sponsoruyuz. Bu ana sponsorluğun vermiş olduğu sorumluluk duygusu ve edinmiş olduğumuz tecrübe ile çok verimli bir fuar geçireceğimize inanıyorum” dedi. “Sadece şirketimizi değil ülkemizi de temsil ediyoruz” Yurtdışı fuarlarında sadece şirketlerini değil Türkiye’yi temsil etme gibi önemli bir misyonları olduğunu da belirten Yalçın şunları söyledi: “Beklentimiz ciromuzun daha da yükselmesi, müşteri ilişkilerimizin daha da gelişmesi, ülkemizin ihracat rakamlarına önemli bir katkıda bulunmak. Bizim fabrikamızda yaptığımız çok ciddi yatırımlar var. Bunların karşılığını alabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İki fuarın da ana sponsoru olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Biz sadece şirketimizi temsilen İtalya’ya gitmiyoruz. Aynı zamanda sektörü ve ülkemizi de temsil etmenin mutluluğu ve sorumluluk duygusu ile iyi bir iş çıkarmaya çalışıyoruz. Bütün gayretimiz ve duamız bu yönde.”
Elazığ KBB Uzmanı Özbay: "Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte estetik burun ameliyat talepleri de arttı" Sosyal medyanın sık kullanılmaya başlamasından sonra burun ameliyatlarının arttığını belirten Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, “Kemik gelişim yaşı tamamlanmadan yapılan ameliyatlarda burunda şekil bozukluğu olabileceğini söyledi. Elazığ Medilines Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, son zamanlarda artan burun ameliyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Burun ameliyatlarının sık bir şekilde yapılığını aktaran Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, “Özellikle sosyal medyanın sık kullanılmasından sonra bütün dünyada ve ülkemizde rinoplasti ameliyatlarına aşırı bir talep olmaya başladı. İnsanların estetik kaygıları her geçen gün daha da artmaktadır. Eskiden sadece nefes alma problemiyle ilgili talepler varken bugün nefes alma problemlerinin yanında burun şekliyle ilgili talep de oldukça yoğunlaştı. Buna bağlı olarak insanlar bir an önce hayal ettikleri burunla yaşamak istediklerinden dolayı rinoplasti ameliyatlarını olabilecek en erken yaşta olmaya çalışıyorlar. Burada da önemli olan şahsın kemik gelişmesini tamamlamış olması gerekiyor. Bu kemik yaşı erkeklerde 17 yaş sonu kadınlar da ise 16 yaş sonudur. Eğer nefes almada ciddi bir sıkıntı varsa ailenin onayıyla burun ameliyatı bir sene daha öne alınabilir. Onun dışında kemik gelişiminin tamamlanmasını beklemek gerekmektedir” dedi. "Kemik yaşı tamamlanmayan ameliyatlarda şekil bozuklukları görülebilir" Bu ameliyatlarda ister istemez burunda ki gelişme noktalarına müdahalelerin olduğunu da belirten Op. Dr. Özbay, “Bu müdahaleler sonucunda burunun istenilen büyüklüğe ulaşamama problemlerinin yanında büyüme noktalarının kayması nedeniyle ileride burun da eğilmeler ve istenmeyen şekil bozukluklarına neden olabilir. Bu nedenle en güzeli kemik gelişiminin ve burun iskelet yapısının tamamlandıktan sonra ameliyat yapılması daha uygundur” cümlelerini kullandı.
Bursa Şevval Sam yeni plağını Bursa’da tanıttı Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi’nde hayranlarıyla bir araya gelen Sanatçı Şevval Sam, yeni plağının tanıtımını da gerçekleştirdi. Sanatçı Şevval Sam, Bursa’da Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi’nde yeni plağı olan “Rock’ı severiz” tanıtımı için hayranlarıyla buluştu. Söyleşiden önce şarkı söyleyen Sam, hayranlarına ufak bir resital sundu. Hayranlarından büyük ilgi gören Sam, basın mensuplarına yeni çıkan plağı ve ileriki zamanlarda gerçekleştirmek istediği projelerden bahsetti. Yeni çıkardığı albümü ’Rock’ı Severiz’ hakkında konuşan Sam, "Normalde Rock şarkılarında bas gitar klavye varken ben aynı dörtlüyü en klasik ve en minimal halleriyle kanun, keman, klarnet ve ritimle denemek istedim. Hepsini çarkların karizmasını asla çizmeden alaturka formunda deneyimlemek istedim. Şarkıların içine girdim, çıktım. Benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Çünkü hangi kıyafeti giydirirseniz giydirin iyi bir şarkı olduğunu düşünüyorum. Bütün prodüksiyonu başından sonuna kadar üstlendiğim, hayatımdaki en gurur duyduğum projelerden bir tanesi oldu. Umarım dinleyiciler de benim gibi düşünür ve ’Rock’ı Severiz’in keyfini çıkarır" ifadelerini kullandı. Bursa’yı sevdiğini ve burada yaptığı her konserin kendisi için büyük anlam ifade ettiğini söyleyen Sam, "Bursa’yı seviyorum çünkü sanata değer veren, kültürel hassasiyetleri olan insanların yaşadığı bir şehir. Burada yapmış olduğum her konser, her etkinlik benim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Temmuz ayının ortasında aşkı bulacaksınız konseri ile burada bulunmuştuk. Umarın yakın zamanda Rock’ı Severiz konseri ile buralarda oluruz" şeklinde konuştu. İmza günlerini ve hayranlarıyla bir araya gelmeyi sevdiğini söyleyen Sam, "İmza günleri benim için çok kıymetli. D&R bunun öncüsü oldu. Ben göz göze gelmeyi seven bir insanım. Her imza gününde dinleyiciyle temasa geçiyoruz. İmza günlerimiz devam edecek. D&R’ın bugün kurdelesini keseceğiz. Ülke çapında 224 tane dükkanı olan, 8.’sini Bursa’da olan 3 tane de kafe açmış bir kurumdur. Bana vermiş oldukları destek için hepsine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Son olarak yapmak istediği projeler hakkında da konuşan Sam, "Ben genelde konsept projeleri yapmayı seviyorum ama iki farklı büyük proje arasında ufak tefek sürprizler olabilir. Bazen bir şarkı söylemek istiyorum. Günümüz internet ve teknoloji dünyası bize bu imkanı veriyor. Önümüzdeki günlerde ufak ufak bir şarkı paylaşabilirim. Onun dışında benim artık kendi şarkılarımı paylaşmam gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde yapay zekâ ile yenilikçi yaklaşımlar konuşuldu Atatürk Üniversitesi, yenilikçi teknolojilerin konuşulduğu önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Yapay Zekâ ile Yenilikçi Yaklaşımlar konulu konferans, üniversitenin Kültür Merkezi Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Salonu’nda düzenlendi. Konferansın moderatörlüğünü Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emin Argun Oral üstlendi. Gazi Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Resul Tugay ve Kyushu Teknoloji Enstitüsü’nden Dr. Ahmet Karacalı’nın sunumlarıyla zenginleşen etkinlikte, yapay zekâ alanındaki son gelişmeler ele alındı. Dr. Tugay, “Yapay Zekâ Çağında Mühendislik: Üniversite ve Endüstriden Projeler” başlıklı sunumunda, mühendislik ve endüstriyel uygulamalarda yapay zekânın rolünü ve önemini vurguladı. Dr. Karacalı ise “Materyal Zekâ: Nanomateryallerin Rezervuar İşleme Uygulamaları” başlıklı konuşmasında, nanomateryallerin yapay zekâ ile nasıl optimize edilebileceğini ve rezervuar işlemelerinde bu teknolojinin nasıl devrimsel nitelikte olacağını anlattı. Konferansta ayrıca Yapay Sinir Ağı (YSA) ve Rezervuar Bilişimi arasındaki farklara dikkat çekildi. YSA uygulamalarında, tüm katmanların bağlantı ağırlık fonksiyonları ürün toplama işlemi için kullanılırken, bu durum yüksek enerji tüketimine sebep olduğu vurgulandı. Buna karşılık, Rezervuar Bilişiminde gizli katman doğrusal olmayan rastgele bağlı nöronlardan oluştuğu ve eğitim süreci yalnızca okuma katmanında gerçekleştiğini ifade edildi. Bunun sonucunda da Rezervuar Bilişiminin, YSA’ya kıyasla daha az enerji tüketimine neden olduğu aktarıldı. Katılımcılar, sunumların ardından yapay zekâ teknolojilerinin geleceği üzerine interaktif bir tartışma gerçekleştirdiler. Desteklerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na teşekkür eden etkinlik sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Yücel Özbek ise Atatürk Üniversitesinin kendilerine, bu tür etkinliklerle akademik ve endüstriyel gelişmelerin bir araya geldiği bir platform sunarak, yenilikçi yaklaşımların yaygınlaşmasına katkıda bulunmaya devam ettiğini belirtti.