ASAYİŞ - 03 Ekim 2024 Perşembe 09:11

Yayayı öldüren sürücü önce kaçtı, sonra pişman olup geri döndü

A
A
A
Yayayı öldüren sürücü önce kaçtı, sonra pişman olup geri döndü

İzmir’in Konak ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı adam kaza yerinde hayatını kaybetti. Kazanın ardından kaçan sürücü ise daha sonra pişman olup kaza yerine dönerek polis ekiplerine teslim oldu.


Kaza, saat 07.30 sıralarında Oğuzlar Mahallesi Gaziler Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlkan D. yönetimindeki 35 FR 187 plakalı Seat marka araç, seyir halindeyken yolun karşısına geçmek isteyen Nusret Mansur’a (66) çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Mansur kanlar içerisinde yerde kalırken, araç sürücüsü İlkan D. kazanın ardından araçtan inerek kaçtı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yolda güvenlik önlemlerini alırken, sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde otomobilin çarptığı Nusret Mansur’un kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Mansur’un cansız bedeni, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.



Önce kaçtı, sonra pişman oldu


Kazanın ardından kayıplara karışan araç sürücüsü İlkan D., kısa süre sonra kaza yerine gelerek polise teslim oldu. Gözaltına alınan sürücü, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Kazanın ardından tek şeritten ilerleyen trafik, otomobilin yoldan çekilmesinin ardından normale döndü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



Yayayı öldüren sürücü önce kaçtı, sonra pişman olup geri döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul DowAksa’dan kadınlara özel iş kıyafeti tasarımı DowAksa, kadın çalışanlarının ihtiyaçlarına özel iş kıyafeti tasarladı. DowAksa, kurduğu ’DowAksa’da Kadın Gücü İnisiyatifi’ kapsamında, kadın çalışanlarına özel iş kıyafetleri tasarladı. Proje, şirketin Yalova fabrikasında görev yapan kadın çalışanlardan alınan geri bildirimler ve Temsil Heyeti’nin önerileri doğrultusunda şekillendi. Mavi yakalı kadın istihdamını artırmayı hedefleyen şirket, kadın çalışanlarına özel iş kıyafetleri tasarlama projesini hayata geçirdi. Projenin, operasyonel seviyede artan kadın istihdamıyla oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildiğini belirten Sağlık, Emniyet ve Çevre (SEÇ) Müdürü Ebru Tuygan, süreçle ilgili şunları söyledi: "Erkek vücut kalıplarına göre tasarlanan kıyafetler, kadın çalışanlarımız için konforsuz bir çalışma ortamı oluşturuyordu. Rahatsız bir kıyafetle çalışmak, kişinin odaklanmasını zorlaştırıyor, iş verimliliğini etkiliyor. Aldığımız geri bildirimler doğrultusunda kadın çalışanlarımızın rahat ve estetik iş kıyafetleri giymelerini sağlayacak adımları attık. Yeni tasarımlar hem estetik hem de verimlilik açısından büyük önem taşıyor. Çalışanlarımız, yeni kıyafetlerle, kendilerini daha rahat ve güvende hissediyor." Tuygan, yeni kıyafetlerin kadın çalışanların vücut proporsiyonlarına uygun malzemelerle ve kesimlerle hazırlandığını belirtti ve ekledi: "Özellikle üst beden uzunlukları, bel kesimleri ve pantolon bedenleri konusunda titiz bir çalışma yürüttük. Sonuç olarak, çalışanlarımızın motivasyonunu ve verimliliğini artıran tasarımlara ulaştık.” “Yeni tasarımlar verimliliği artırdı" Şirketin, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) çerçevesinde, Kadının Güçlenmesi İlkeleri’ni imzalayarak, iş yerinde eşitliği benimsediğini hatırlatan Tuygan, projenin sadece bir kıyafet tasarımı olmadığını; aynı zamanda eşitlik ve kadın gücüne verilen önemin bir yansıması olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, hamile çalışanlar için de elastik bel kumaşıyla tasarlanmış pantolonlar gibi özel çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Tuygan, kadın çalışanlara yönelik benzer projeler ve yenilikçi adımlara devam edeceklerini kaydetti.
Bilecik 19 öğrenci TEKNOFEST için Adana’ya gidiyor Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezinde ki öğrenciler bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan TEKNOFEST için Adana’ya gidecek. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Bilecik Gençlik Merkezin’de bulunan DENEYAP Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024 bugün Adana’ya gidiyor. Bu yıl 10’uncu düzenlenecek olan festival, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilecek ve katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacağı öğrenildi. Nefes kesici hava gösterileri, yarışmalar ve teknoloji odaklı etkinliklerle dolu olan festival, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini sergilemeleri için mükemmel bir fırsat oluşturuyor. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, 19 öğrencisi ile birlikte bu önemli etkinlikte yer almanın heyecanını yaşıyor. "TEKNOFEST, sadece bir festival değil, aynı zamanda gençlerimizin kariyer hedeflerine ulaşmalarında büyük bir platform sunmaktadır" Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir konu hakkında yaptığı açıklamada, "Gençlerimiz, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde aldıkları eğitimler sayesinde gösterdikleri üstün başarıları ile bu festivale katılmaya hak kazandılar. Onların azmi ve çalışkanlığı, geleceğin teknoloji liderleri olmaları için atılan önemli bir adım. TEKNOFEST, sadece bir festival değil, aynı zamanda gençlerimizin kariyer hedeflerine ulaşmalarında büyük bir platform sunmaktadır” dedi. "Gençlerimizin gelecekte teknoloji alanında daha büyük başarılara imza atmalarını desteklemeye devam edeceğiz" İl Müdürü Yasin Özdemir açıklamasının devamında; “Bu yılki etkinlikte Bilecik’i en iyi şekilde temsil etmek için heyecanla yola çıkıyoruz. Gençlerimiz, festival boyunca hem yarışmalara katılacak hem de birbirinden değerli etkinliklere dahil olma fırsatı bulacaklar. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, gençlerimizin gelecekte teknoloji alanında daha büyük başarılara imza atmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel gelişimlerinde her daim yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu tür organizasyonlar, gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri, yeni arkadaşlıklar kurmaları ve ulusal düzeydeki başarılarını sergilemeleri için büyük bir fırsat sunmaktadır. Gençlerimize bu yolculukta başarılar diliyor, festivalde edinecekleri deneyimlerin onların gelecekteki projelerine ilham kaynağı olmasını umuyoruz” ifadelerine yer verdi.
Denizli Merkezefendi’de üretilen mama makineleri Türkiye’ye yayılıyor Merkezefendi Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’nde üretilen ‘Mama Üretim Makineleri’nin satışı, bugüne kadar Türkiye’nin 20 farklı noktasına gerçekleştirildi. Başkan Doğan, “Üreten, gelişen ve kazanan belediyeler olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi’nin üretimini gerçekleştirdiği ‘Mama Üretim Makineleri’ni, Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyelere satışını gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda seri üretimi başlatılan makinelerin satışları ile gelir elde edilerek, belediye bütçesine ciddi bir katkı sağlanıyor. Merkezefendi Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’nde üretilen ve şu ana kadar Türkiye’nin 19 farklı noktasına satışı gerçekleştirilen makinelerin 20’ncisini de Altınordu Belediyesi’ne teslim edilmesi için yola çıktı. “Mama üretim makinaları yurdun dört bir yanında” 2019 yılından bu yana üretim odaklı çalıştıklarına devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Ar-Ge ve İnovasyon Merkezimizde geliştirdiğimiz atık gıdalardan mama üreten makinelerimizi, ülkemizin dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ‘Mama Üretim Makineleri’ projesi ile hem sokak hayvanlarımıza destek oluyoruz hem de ülke genelinde bu makineleri yaygınlaştırmayı sürdürerek önemli bir başarıya imza atıyoruz. Satışlardan elde edilen gelirler ile ilçeye katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Üreten, kazanan ve kazandıkça hizmet eden bir belediye vizyonu ile çalışmaya devam ediyoruz. Tüm Türkiye için üretmeye ve hizmet etmeye durmaksızın devam edeceğiz" diye konuştu.