SAĞLIK - 10 Ekim 2024 Perşembe 09:33

Türk profesörden Kazak hastalarına yakın takip

A
A
A
Türk profesörden Kazak hastalarına yakın takip

İEÜ Medical Point Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, ameliyat ettiği iki Kazak hastayı memleketleri Kazakistan’da muayene etti.


İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, yaz aylarında İEÜ Medical Point Hastanesi’nde ameliyatlarını yaptığı Kazak hastaları Kazakistan’da ziyaret etti. Medical Point Hastaneler Grubu’nun Kazakistan’da açtığı sağlık ofisinde hastaları tek tek muayene eden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, hastaların sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade etti.


Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, “Ameliyatlarını yaptığım iki Kazak hastayı 3 ay sonra memleketleri Kazakistan’da ziyaret edip, kontrollerini yaptım. 2 hastanın hastalıkları farklıydı. Biri akciğerinin tamamı alınmıştı diğer hastanın erken akciğer kanser teşhisi vardı. İkisinin de sağlık durumlarının çok iyi olduğunu gördüm. Medical Point Hastaneler Grubu’nun Kazakistan’da açtığı Sağlık Ofisi’nde kontrollerimizi yaptık.” dedi.


Ameliyat kadar sonraki kontrol süreçlerinin de çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, “Bir cerrah olarak hastalarımın ameliyatları sonrası mutlaka kontrollerine özen gösteririm. Bizzat Kazakistan’a giderek kontrollerimi kendim yaptım. Bu hastayla olan iletişimimiz açısından da çok önemli. Hastalarımızda bize daha fazla güveniyor ve onları ne kadar önemsediğimizi yakından hissediyor.” diye konuştu.



Türk profesörden Kazak hastalarına yakın takip

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar, “Son 5 yılda borçlanmadan, büyük yatırımlarla Kocasinan’ın geleceğini inşa ediyoruz” Kocasinan Belediyesi, Ekim ayı birinci oturumunun ek meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Başkan Çolakbayrakdar; “TUSAŞ’a yönelik yapılan menfur terör saldırısını şahsım ve meclisimiz adına lanetliyoruz” dedi. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her alanda sundukları hizmetlerle ’kendi kendine yeten bir belediye’ olma hedefini başarıyla sürdürdüklerini vurgulayarak, son 5 yılda herhangi bir borçlanma yapmadan vizyon projelere imza attıklarını ifade etti. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Ekim ayının ilk oturumu ile ilgili komisyona havale ettiği konuları görüşerek karara bağladı. Ek meclis gündeminde yer alan 4 madde meclis toplantı salonunda görüşüldü. Meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Çolakbayrakdar; "Öncelikle gündem maddelerine geçmeden önce Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi tesislerine (TUSAŞ) yönelik yapılan menfur terör saldırısını şahsım ve meclisimiz adına lanetliyoruz. İki bin yıllık devlet geleneği olan milletimiz, ilahi nihayet kıyamete kadar bu topraklarda ay yıldızlı bayrağın gölgesi altında yaşamaya devam edecektir. Değişik zamanlarda ve şekillerde milletin varlığına, bütünlüğüne ve devletimize kast edenler olmuştur. Her terör saldırısına misliyle karşılık verilmiştir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hain odaklar gerekli cevabı alacaklardır. Necip millet, bundan sonra da fırsat vermeyecektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza geçmiş olsun diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu. Meclis toplantısında, Kocasinan Belediyesi’nin 2025 mali yılına ait performans programı görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Çolakbayrakdar; "Herhangi bir şekilde borçlanma yapmadan 5 yıldır çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah, kamu veya özel bankalardan kredi borçlanması yapmadan bu yılda bu süreci tamamlamak nasip olur. Kendi kaynaklarımızla, kendi imkânlarımızla ekonomik büyüklüğümüzü artırarak bu süreci tamamladık. Ana hedefimiz her alanda ’Kendi kendine yeten bir belediye’ olmaktır. Finans ve mali açıdan ’Kendi kendine yeten bir belediye’ olmayı başardık. Yapmış olduğumuz asfalt plenti, agrega üretim tesisi, kendi üretim yaptığımız fidanlık, atölyelerimiz, sosyal tesislerimiz ve geri dönüşüm tesisimiz gibi donatılarla tasarruf edebileceğimiz daha fazla alan oluşturuyoruz. Dışarıya bağımlı olmaksızın kendi iş gücümüzle, kendi kaynaklarımızla ihtiyaçlarımızı çözmenin gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki yıl içerisinde asfalt plenti ve agrega üretim tesisinin ardından yenilenebilir enerji kaynakları çalışmamız da devam ediyor. Bu çalışma tamamlanırsa 2025 yılında Kocasinan’ımıza ve Kayseri’mize kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Konya Okulda cep telefonu öğrencinin dikkatini dağıtıyor Öğrencilerin okul saatlerinde yanlarında cep telefonu veya farklı iletişim araçlarının bulunmasının çocukların dikkatini dağıtacağını vurgulayan uzmanlar, okul saatleri arasında telefonun okul idaresinde olmasının çocukların daha iyi eğitim alabilmesine sebep olacağını, velilerin bunu çocuklarına anlatması gerektiğini belirtiyor. Bir çok ülkede ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin okulda telefon kullanmasını yasaklanırken, ülkemizde de yasak olmasına rağmen bazı öğrencilerin okula telefon ile gitmesinin zararlarına değinen uzmanlar, çocukların derslere dikkatini verebilmesi ve başarısı için aileleri uyarıyor. Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Başkanı, Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, okulda kullanılan telefonun dikkatin dağılması ve beraberinde getirdiği sorunlara dikkat çekerek, “Öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun cep telefonu var. Bu ilköğretim ya da ortaöğretim fark etmiyor. Bilindiği üzere öğrencilerimizin okula cep telefonuyla girmesi yasak. Şimdi yasak denildiği zaman insanların zihninde hemen yasaklara karşı bu yasağı nasıl kırabilirim, hele hele gençler ve çocuklar bunu özellikle düşünüyor. Fakat burada bir yasak varsa özellikle cep telefonuyla okula gitme yönünde şöyle bir durum söz konusu; çocuklar dersteyken cep telefonları yanında olduğu zaman kesinlikle bir dikkat dağılımına yol açacaktır. Öğretmen dersini anlatırken orada emek veriyor. Çocukları eğitim anlamında güzel bir yönde yönlendirmeye çalışıyor. Fakat yanlarında ekran olduğu zaman, bu cep telefonu olabilir ya da farklı şeyler, iletişim araçları olabilir, çocukların dikkati dağılacaktır” dedi. “Burada en fazla iş velilere düşüyor” Okul saatleri arasında telefonun okul idaresinde olmasının çocukların daha iyi eğitim alabilmesine sebep olacağına dikkat çeken Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, “Okulun girişinde cep telefonları toplanınca tabii ki veliler şunu diyor; ’çocuğumla ben irtibat kurmak istiyorum, bir şey mi oldu, çocuğuma istediğim zaman ulaşmak istiyorum’ gibi velinin gözünden baktığımız zaman doğru ama okul saatleri arasında telefonun okul idaresinde olması çocukların daha iyi eğitim alabilmesine sebep olacaktır. Velilerin bu konuda çocuklarına, iyilikle güzellikle anlatması gerekiyor. Tamamıyla bunu öğretmene ya da okula yükleyip de ’ya bak işte, okul idaresi ya da öğretmen benim cep telefonumu alıyor’, yani çocuğun o pencereden bakmasını önlemek gerekiyor. Çocukla öğretmeni ya da okul idaresini karşılıklı bırakmamak gerekiyor. Bence burada en fazla iş velilere düşüyor. Çünkü çocuğuna iyilikle, güzellikle anlatıp bunun yanlış bir durum olduğunu, onu derslerinden alıkoyacağını, eğitiminden alıkoyacağını, yanlış bir davranış olduğunu velilerin çocuklarına anlatması gerekiyor” diye söyledi.