ÇEVRE - 25 Ekim 2024 Cuma 12:08

Yaralı puhu kuşu koruma altına alındı

A
A
A
Yaralı puhu kuşu koruma altına alındı

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Yörüklü köyünde nesli tehlike altında olan bir puhu kuşu, yaralı ve bitkin bir halde bulundu.


Yörüklü Köyü Muhtarı Hacı Gökçetin, köyde bir kuşun uçamayacak kadar güçsüz durumda olduğunu fark etti. Yapılan ilk incelemede puhu kuşu olduğu anlaşılan hayvanın elektrik çarpması sonucu yaralandığı belirlendi. Durum, yetkililere bildirilerek kuşun koruma altına alınması sağlandı.


Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu özel türün, tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya geri kazandırılması amaçlanıyor. Yetkililer, bölgedeki vatandaşlara yaban hayatını koruma ve yaralı hayvanlar konusunda duyarlı olma çağrısında bulundu.



Yaralı puhu kuşu koruma altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli GEKA, Denizli sanayicileriyle Güney Ege Teknokentlerini ikinci kez bir araya getirdi DENİZLİ (İHA) – Denizli sanayisi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) organizasyonuyla Denizli, Aydın ve Muğla illerindeki Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren ve iş dünyasına yönelik dijital çözümler sunan yazılım firmaları bir araya geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile Denizli İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ve Denizli Sanayi Odası Bilişim Komisyonu iş birliğinde organize edilen “2024 Teknokent Sanayi Buluşmaları” Pamukkale Teknokent toplantı salonunda düzenlendi. Buluşmada Denizli sanayisi ile Denizli, Aydın ve Muğla illerinde yer alan Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren ve iş dünyasına yönelik dijital çözümler sunan yazılım firmaları bir araya geldi. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın “İmalat Sanayinde Yeşil ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı” ve Denizli İl Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu’nun (SANTEK) sanayide dijitalleşme alanında yapılacak faaliyetleri doğrultusunda, sanayide yazılım kullanımı farkındalığının artırılması hedefiyle düzenlenen etkinlikte Denizli’de öne çıkan; “Tekstil ve Boyahane”, “Kablo ve Makine”, “Mermer ve Makine” olmak üzere 3 farklı sektöre yönelik odak grup toplantısı gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, Denizli, Aydın ve Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren yazılım firmaları, dijital çözümlere adapte olmak, bölgede üretilen teknoloji çözümlerinden ve dijital gelişmelerden haberdar olmak ve bu hedef doğrultusunda teknoloji geliştirme bölgelerindeki potansiyel çözüm ortakları ile tanışmak isteyen sanayi firmalarına uzmanlık alanları, dijitalleşme alanında sundukları hizmetleri ve çözümleri tanıtma fırsatı buldu. Etkinlikte, yazılım profesyonelleri ile sanayi firmalarının üretim, Ar-Ge/tasarım, idari/yönetim departmanları ile firma ortaklarından oluşan temsilcileri birebir görüşme imkânına da erişti. Güney Ege Teknokentlerinde üretilen teknoloji çözümlerinin ve dijital gelişmelerin masaya yatırıldığı odak grup toplantıları kapsamında bölgede sanayi ekosisteminin güçlendirilmesi, uluslararası ticaretin gelişmesi ve rekabet gücünün artırılması yönünde iş birliği çalışmalarının önemi vurgulandı.
Elazığ Elazığ’da, sivil katılım stratejisi ve eylem planı tanıtım toplantısı yapıldı Elazığ’da, afet, kırsal kalkınma ve çevre bilinci temalarında hazırlanan sivil katılım stratejisi ve eylem planı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Elazığ’da sivil katılım stratejisi ve eylem planı toplantısı gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesinin ev sahipliğinde Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda toplam yedi ili kapsayan projenin lansman toplantısında, afete hazırlık, afet sonrası toparlanma, kırsal kalkınma ile çevre ve iklim değişikliği konuları ele alındı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye Belediyeler Birliği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün faydalanıcısı olduğu ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının yürüttüğü proje çerçevesinde Elazığ’da afet öncesi hazırlık, afet sırası ve sonrasında koordinasyonunun ve kamu-STK iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca hazırlanan eylem planı kapsamında kırsal kalkınma öncelik alanıyla kırsal alanlarda kamu ve STK’lar arasındaki iletişimi güçlendirme, çevre bilincini toplum geneline yayma, çevresel sürdürülebilirliğin artırılması da amaçlanıyor. Eylem planı ile Elazığ’da, afetlere karşı alınacak önlemler ve kırsal alanlardaki ekonomik gelişmeyi, toplumsal dayanışmayı artırarak, daha dirençli ve bilinçli toplulukların oluşmasına katkı sağlanması da bekleniyor. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen programa, Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı.