ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 08:55

İzmir merkezli 8 ilde ’suç örgütü’ operasyonu

A
A
A
İzmir merkezli 8 ilde ’suç örgütü’ operasyonu

İzmir merkezli 8 ilde gerçekleştirilen suç örgütüne yönelik operasyonda, 40 şüpheli gözaltına alındı.


Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Üye Olmak”, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçları çerçevesinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 Ekim 2024 tarihinde İzmir, İstanbul, Bursa, Manisa, Konya, Van, Giresun ve Ağrı illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 44 adrese baskın yapıldı ve 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 18 şüphelinin tutuklandığı ve halen cezaevinde bulunduğu bildirildi. Bunun yanı sıra, 2 şüphelinin de başka suçlardan dolayı cezaevinde olduğu açıklandı.


Gözaltına alınan şahıslar hakkında işlemler devam ederken, el konulan materyaller üzerinde de incelemeler sürüyor. Şüphelilerin işlemleri tamamlandıktan sonra Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği belirtildi. Soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğü ve süreçle ilgili kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği ifade edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Dünya Çocuklar Günü: Atakumlu çocuklar gönüllerince eğlendi SAMSUN (İHA) – Samsun’un Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Çocuklar Günü etkinliklerinde çocuklar, gönüllerince eğlendi. Atakum Belediyesi, Dünya Çocuklar Günü’nü Sarayköy İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen özel bir programla kutladı. Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen programda öğrenciler palyaço gösterileri, boyama, balon şişirme, dans, çeşitli çocuk oyunları ve aktivitelerle gün boyu eğlenceli anlar yaşadılar. Program, çocukların en büyük eğlencelerinden biri olan palyaço gösterisi ile başladı. Gösteriyi heyecanla izleyen öğrenciler, köpükten balon şişirme bölümünde renkli görüntüler sergilediler. Şarkılar söyleyip dans eden çocuklar, zevklerine uygun olarak seçtikleri balonları şişirmek için büyük efor sarf ettiler. Öğrencilerin, Dünya Çocuklar Günü’nü kutlayan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, etkinliklere katılarak çocukların eğlenceli anlarını paylaştı. Öğrencilerin taleplerini de dinleyen Başkan Türkel, Sarayköy İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenlerinden okul çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Türkel: “Spor alanları oluşturacağız” Programda yaptığı konuşmada, çocuklara yönelik projeler hayata geçireceklerini belirten Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “Sizlerin bu enerjisiyle bizler çok iyiyiz. Sizleri çok seviyoruz. Sizlerin, gelecekte memleketimize çok faydalı işler yapacağınızı düşünüyoruz. Enerjiniz hiç eksilmesin. Çocuklar, biz öğretmenlerinizle birlikte okulunuzu gezdik. Okulunuzda, en kısa sürede spor yapacağınız alanlar oluşturacağız. Bunun için düğmeye bastık. Sizlerin top oynayacağı, spor yapacağı alanlar oluşturacağız” dedi. Eğlenceli gösteriler ve aktivitelerle dolu bir gün geçiren çocuklar ise, “Bugünkü etkinlik çok güzel oldu. Belediye başkanım seni çok seviyorum ve ellerinden öpüyorum. Seni çok seviyoruz Serhat amca. Çocukları mutlu ediyorsunuz. Bu etkinliğin tekrar olmasını istiyoruz. Bütün çocukların bayramı kutlu olsun” cümleleriyle Başkan Türkel’e teşekkür ettiler. Program sonunda Başkan Türkel ve öğrenciler, farklı renkteki boyalar kullanarak Atakum Belediyesi logolu şablona el izini bıraktı.
İstanbul "Şaşırt Beni" sergisi sanat severlerle buluştu Ressam ve akademisyen Dr. Seval Özcan’ın "Şaşırt Beni" adlı solo resim sergisi, Futy Art Gallery’de sanatseverlerle buluştu. Gençlerin dünyasını dinlemek, gözlemlemek ve günümüz dünyasının telaşı içinde izleyicilere ve sanatseverlere sanat aracılığıyla bir nefes aldıracak bir boşluk oluşturup kendi gerçekleri ve hatıralarında yer alan motiflerle boşlukları hakikatleri ve yaşamlarıyla doldurmak amacıyla Ressam ve Akademisyen Dr. Seval Özcan "Şaşırt Beni" adlı solo resim sergisi çalışmalarını Futy Art Gallery’de sanatseverlerle buluşturdu. Sanal gerçeklik gözlüklere de serginin içinde yer verildi. Solo sergisinde her yaş grubundan izleyiciler, sırayla dijital gözlüklerin içinden eserlerle buluşup, interaktif bir şekilde deneyimledi. "VR gözlüklerle eseri deneyimleme fırsatı buluyorlar" Ressam ve Akademisyen Dr. Seval Özcan, "Sergimizin ismi ’Şaşırt Beni’. Bu sergiyi kurgularken günümüz dünyasının koşturmacası içerisinde hepimiz birçok haberin içinde, çok yoğun haber akışı içerisinde bazen gerçekten hepimizin renklere, sanata, bu ülkede birçoğumuzun, herkesin ihtiyacı var, kurumsal hayatta çalışanların da ihtiyacı var, çocuklarımızın da, yetişkinlerin de. Dolayısıyla eserlerin içinde kendimizden de çok şey bulabileceğimiz, köklerimizi hatırlatan ama aynı zamanda Anadolu motiflerinin, o eşsiz, bereketli, aynı zamanda şifalı bir takım motiflerinin de içinde yer almış olduğu çok katmanlı işler. Yapmış olduğum çalışmalarda gençlerin ve çocukların sanat eğitimini de çok önemsediğim için, onların da ruhuna dokunabilmek adına VR gözlüklerin içinden, 360 derece eserin içinde. Gelen bütün izleyiciler burada sırasıyla VR gözlüklerin içinde eserin içinde bizzat bunu deneyimleme şansına sahip oluyorlar" dedi. "’No 1 Kurtuluş’ eserin dijital versiyonunu da ürettim" Dr. Seval Özcan, "’No 1 Kurtuluş’ adlı eserin dijital versiyonunu da ürettim ve bu dijital versiyonu çok ilgi gördü. Çok keyifli bir çalışma oldu. Burada tabii sürprizlerimiz bitmiyor, şaşırtmaya devam ediyoruz, interaktif bir alanı da var sergimizin, bu interaktif alanda da 80’li yıllardan kalma bir televizyon üzerinde, gelen izleyiciye ’en son sizi ne şaşırttı’ sorusunu yönelttik ve gelen cevapların içinde o kadar keyifli, çok güzel cevaplar aldık ve yoğun ilgiden dolayı 6 Ekim’e kadar uzatıldı sergimiz. 6 Ekim’e kadar gelip eserin bitmiş halini de burada görebilirsiniz" diye konuştu. Eserleriyle ilgili bir sanat kitabı yazdığını söyleyen Özcan, "Son derece detaylı, eserlerimi de anlatmış olduğum İngilizce ve Türkçe bir kitap yayınladım. Hedeflerim arasında uluslararası platformda bir Türk kadını olarak yurt dışında eserlerimi ilk başta Kasım ayında Azerbaycan, sonrasında Katar ve Dubai olmak üzere Avrupa’da da sergilemekle ilgili görüşmelerim devam etmekte. Orada çok iyi projelerde yer alacağım" dedi.
İzmir İzmir’de silah tacirlerine helikopter destekli operasyon İzmir’de, yasa dışı silah ticareti ve imalatı yaptıklarını belirlenen 16 şüpheli, helikopter destekli operasyon ile yakalandı. Şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 5 şüphelinin adli süreçlerinin devam ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında; yasadışı silah ticareti ile kuru sıkı ve arızalı tabancalar üzerinde tadilat yaparak çalışır hale getirmek üzere kurdukları ‘silah imalat atölyesi’ ile ilgili tespit edilen 16 hedef şüpheli şahsa yönelik hava destekli operasyon gerçekleştirildi. 7 şüpheli tutuklandı Operasyon kapsamında 16 şüphelinin tamamı yakalanırken, ifadeleri alınan 5 şüphelinin adli süreçlerinin devam ettiği ve adliyeye sevk edilen 11 şahıstan 7’sinin ise tutuklandığı öğrenildi. Tutuklananlar arasında İ.S., isimli şahsın aynı zamanda farklı suçlardan 8 yıl hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Çok sayıda silah ele geçirildi Şüphelilerin; kamufle kaçak silah atölyelerinde kurusıkı tabancaları el ve makine yardımıyla namlularını ve birtakım parçalarını değiştirerek gerçek ateşli silahlara çevirdikleri, örgütlü şekilde yasadışı silah ve mühimmat satışı yaparak gelir sağladıkları, aynı zamanda suç örgütlerine silah temin ettikleri dosya kapsamında yapılan uzun çalışmalar sonucunda tespit edildi. Şüpheli şahısların ev, iş yeri, araç ve atölyelerinde yapılan aramalarda ise; 30 tabanca, 36 tabanca şarjörü, 188 tabanca fişeği, 1 av tüfeği, 41 av tüfeği kartuşu, 2 tabanca gövdesi, 2 tabanca sürgüsü, 5 tabanca icra mili ve yayı, çok sayıda silah tamamlayıcı parça ve 28 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.