ÇEVRE - 21 Eylül 2024 Cumartesi 10:15

Feribotla taşınan araç sayısı yüzde 30 arttı

A
A
A
Feribotla taşınan araç sayısı yüzde 30 arttı

İzmirlilerin körfez ulaşımını daha fazla tercih etmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tatil yoğunluğunun yüksek olduğu yaz aylarında feribot seferlerini artırdı. Üçkuyular-Bostanlı feribotu ile 25 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında geçen yıla oranla yüzde 30 artışla 127 bin 903 araç taşınırken, kent trafiği de nefes aldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Körfez’de deniz ulaşımının payının artırılması yönündeki talimatı doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Tatil yoğunluğunun yüksek olduğu yaz aylarında hem kentteki trafik yükünü azaltmak hem de yolculara güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sunmak için feribot seferleri artırıldı. 25 Temmuz ile 25 Ağustos tarihleri arasında Üçkuyular-Bostanlı arasında hizmet veren feribotlara 79 ilave ek sefer koyuldu. Aynı anda iki feribotun sefere çıkması sağlanarak temmuz ayı süresince 127 bin 903 araç taşındı. 2023 yılının aynı döneminde 96 bin 500 araç taşınmıştı. Böylelikle geçen yıla oranla taşınan araç sayısı yüzde 30 artarken, kent trafiği de nefes aldı. Ek seferlerin yoğunluğa ve talebe göre devam edeceği bildirildi.



Arabalı vapuru tercih edenler için müzik gösterisi


İZDENİZ, özellikle yaz döneminde cuma günleri feribot yolcularını keyiflendirmek için bir de sürpriz yapıyor. Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı’na bağlı İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu ile Bostanlı Arabalı Vapur İskelesi’nde bekleyen araç sahiplerine müzik gösterisi yapılıyor.



Marım: "Körfezde ulaşımın daha da artması için çalışıyoruz"


Deniz ulaşımını güçlendirmek ve İzmir Körfezi’ni verimli kullanmak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZDENİZ AŞ Genel Müdürü Gökhan Marım, "Yurttaşlarımıza güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım sunmak için deniz ulaşımındaki verimliliği artırıyoruz. Kara yolu ile 1 saati aşan yolculuk süreleri, feribot seferlerinin konforuyla 20 dakikaya iniyor. Yoğun saatlerde koyduğumuz ek seferlerle, İzmirlilerin feribot seferlerine ilgisinin artmasını mutlulukla takip ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın körfezin verimli kullanılması hedefi doğrultusunda İzmir Körfezi’nde ulaşımın daha da artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.



Feribotla taşınan araç sayısı yüzde 30 arttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Uzmanından ikinci el telefon alacaklara tavsiyeler: "e-Devlet üzerinden IMEI sorgusu yapılmalı" İkinci el cep telefonu alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, e-Devlet üzerinden IMEI sorgusunun yapılması gerektiğini söyledi. Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, ikinci el telefon alacaklar için tavsiyelerde bulundu. Cihazın garanti ve faturasının bulunmasının, alım sürecinde güven verici bir faktör olduğunu belirtti. e-Devlet üzerinden IMEI sorgusu yapmanın önemini vurgulayan Taşcı, telefonun Türkiye’ye ait olmasının en kritik unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Orijinal parçaların kullanılması gerektiğini, yan sanayi parçaların ise sorun oluşturabileceğini belirten Taşcı, cihazı almadan önce yetkili serviste kontrol ettirmenin faydalı olacağını kaydetti. Dolandırıcıların tuzaklarına düşülmemesi gerektiğini ifade eden Taşcı, telefona ulaşmadan IBAN üzerinden para göndermemek gerektiğini önerdi. “IMEI numarası e-Devlet üzerinden basit bir şekilde yapılabilir” Cihazı almadan önce IMEI sorgulaması yapılması gerektiğini söyleyen Taşcı, “İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar mevcuttur. Öncelikle cihazın garantisi ve faturasının olması, daha iyi bir durumda olduğunu gösterir. Cihazı alırken Türkiye faturasının olmasına dikkat edin. IMEI numarası e-Devlet üzerinden yapılmalı, böylece cihazın Türkiye’mi yoksa yurt dışı mı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Donanımsal olarak bakmamız gereken başlıca hususlar ise hoparlör, ekran, kamera, bataryadır. Cihazın daha önceden tamir görüp görmediği kontrol edilir ve neden tamir edildiği araştırılır. Değişen parçanın yan sanayi mi yoksa orijinal mi takıldığına dikkat edilmelidir. Yan sanayi ürünlerde yüksek bir şekilde problemler yaşanabilir” şeklinde konuştu. “Kesinlikle telefonu görmeden IBAN üzerinden para gönderip telefon alma çabalarına girmemenizi öneririm” Telefonu görmeden parasının ödenmemesini kaydeden Taşcı, “Cihazı telefoncudan değil de bir kullanıcı tarafından alacaksanız mutlaka bir yetkili servise getirmenizi öneririm. Herhangi bir teknik serviste kontrol ettirilmeyen cihazı almamanızı öneriyorum. Bir cihazın batarya ömrü iki yıldır. İki yıldan fazla kullanılmış bir cihaz alınacaksa ve bataryası da değişmediyse bataryada problem yaşayabilirsiniz. İkinci el telefon alırken kandırılmamaya ve dolandırılmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Kesinlikle telefonu görmeden IBAN üzerinden para gönderip telefon alma çabalarına girmemenizi öneririm” dedi.