GÜNDEM - 25 Eylül 2024 Çarşamba 13:21

Başkan Ceritoğlu Sengel’den turizm için markalama vurgusu

A
A
A
Başkan Ceritoğlu Sengel’den turizm için markalama vurgusu

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı İzmir’in kadın belediye başkanlarının katılımıyla İZQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk sadece İzmir’in değil sadece Ege Bölgesi’nin değil Türkiye’nin gözbebeğidir” dedi.


İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda İzmir’in kadın belediye başkanlarını çalışmalarını ve projelerini anlattı. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ve İzmir’in kadın belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir’in kent olarak bir lobisi olması gerektiğinin altını çizdi. Sengel; “İzmir ihracat anlamında ürünlerin üretildiği yerlerden bir tanesidir. Bir meyve sepetinin içinde yaşıyoruz değil mi? İzmir’in gerçekten siyaset ile kamuoyu ile odalarla, kamu kurumlarıyla bir lobisi var mı? Hep beraber bir yerlerle kontak kuruyor muyuz?” dedi.


İzmir’in tarihi, tarımsal ve turistik zenginliklerinin ortaya çıkarılması için bir kompozisyona ihtiyaç duyduğunun altını çizen Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak şunu söylemek isterim ki; ’Efes Selçuk’ ibaresini kullanmaya başladığım 2019 yılından bu yana bir şeyin mücadelesini veriyoruz. Biz bir markalama çalışması yapıyoruz, değerlerimize sahip çıkıyoruz. Efes’i Aydın’da zannediyorlar. Agroturizm dediğimiz tarımı ve turizmi bir araya getiren bir kavram var. Bunun için özel sektör ve belediyeler olarak neler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. İzmir için, ilçelerimiz için bu kompozisyonu oluşturmalıyız. Biz bütün belediye başkanlarımız ile beraber bunu yapmaya çalışıyoruz. Geçen dönem de bunun için çalıştık ama bence bir lobi oluşturup bir kompozisyon yazmak zorundayız” dedi.


Tüm belediye başkanlarının İzmir için birlik içinde çalışması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Hepimiz yan yana mücadele etmeye çalışıyoruz. Hem üzülüyorum hem de gurur duyuyorum. Üzülüyorum çünkü 30 yıldan bu yana İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi varken, en yüksek kadın belediye başkanı sayısı 8 oldu. Gurur duyuyorum, bugüne kadar en yüksek sayıya ulaştık, 9 tane kadın adayımız vardı. Ne kadının erkekten ne erkeğin kadından farkı yok. Yönetişim gönülle oluyor, akılla oluyor. Hepimizde de eşit var” dedi.



Başkan Ceritoğlu Sengel’den turizm için markalama vurgusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de köylü kadınlar şalvar gecesinde eğlendi Burhaniye ilesinde, şalvar geceleri devam ederken, Börezli köyünde de kadınlar şalvar gecesi düzenledi. Kadın muhtar Güler Yavuz’un öncülüğünde düzenlenen gecede renk renk şalvarlarını giyen yüzlerce kadın gönüllerince eğlendi. İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki Börezli köyünde muhtar Güler Yavuz’un öncülüğünde düzenlenen şalvar geçesi yoğun ilgi gördü. Şalvarlarını giyen kadınlar köy meydanında buluştu. Gecede mahalli oyunlar oynayan kadınlar büyük coşku yaşadı. Rengarenk şalvarlar ile geceye katılan kadınlar, muhtar Güler Yavuz’a teşekkür ederken, muhtar Yavuz da, şalvar gecelerinin geleneksel hale getirileceğini söyledi. İlk defa şalvar gecesi düzenlendiğini anlatan Melis Aydoğan; “İlk defa şalvar gecesine katıldım. Gönlümüzce eğlendik. Muhtarımıza çok teşekkür ederiz” dedi. Yaprak Kozan da, “Bu gün şalvar gecesi için Börezli’ye geldik. Çok yoğun bir katılım var. Bizde Bahçelievler mahallesinde yapmıştık. Burada herkes eğlenceye doydu. Muhtarımıza teşekkür ederiz” dedi. Katılanlara teşekkür eden muhtar Güler Yavuz ise, “Bu şalvar geceleri bir gelenek. Bunu düzenlediğimiz için çok mutluyuz. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Seneye daha iyisini yapmaya gayret göstereceğiz” dedi. Ümmügül Karadeniz de “Bende şalvar gecesine Cumhuriyet mahallesinden geldim. Katıldığım için çok mutluyum. .Şalvarımızı giyip eğendik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ankara Eşini 13 kez bıçaklayan sanık 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı Ankara’da boşanma aşamasındaki eşi Lale Polat’ı makasla sırtından 13 kez bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Mensur Polat’ın yargılandığı ilk duruşmada karar çıktı. Mensur Polat, ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ankara Batı 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mensur Polat, taraf avukatları ve hayatını kaybeden Lale Polat’ın yakınları katıldı. Mahkeme başkanı yargılamanın başladığını bildirdi. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından söz verilen tutuklu sanık Polat, “O önce boğazımdan makasla yaraladı. Gözüm döndü ve elindeki makası alarak rastgele saplamaya başladım. Olaydan sonra 112’yi arayıp, kalp krizi geçirdiğini söyledim. Evliliğimizde eşimin başka erkeklerle görüştüğünü öğrendim. Olay günü de bana ’Sen erkeklik yapamıyorsun, başkasını seviyorum’ dedi. Ben de bir anlık sinirle bu olayı gerçekleştirdim" iddialarında bulundu. Sanık Polat’ın beyanlarının ardından savcı mütalaasını sundu. Savcı, mütalaasında sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını isterken, müşteki avukatı, eylemin canavarca hisle gerçekleştirildiğini söyleyerek, sanığın haksız tahrik indirimi için ölen Lale Polat hakkında iddialarda bulunduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti, sanık Mensur Polat’a ’eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, eylemini ’haksız tahrik’ altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 24 yıl hapis cezasına düşürdü. ‘İddianame’ Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Lale Polat ve Mensur Polat’ın boşanma aşamasında olduğu anlatılırken olay günü eşya paylaşım için konuşmak için bir arada oldukları belirtildi. Mensur Polat’la Lale Polat arasında olay günü tartışma yaşanırken Mensur Polat’ın ele geçirilemeyen kesici delici aletle Lale Polat’ı 13 kez yaralayarak öldürdüğü iddianamede yer aldı. Ayrıca Mensur Polat’ın olayın ardından Lale Polat’ın cansız bedenini başka bir odaya kapadığı ve diğer odadaki eşyaları sattığı belirtildi. Savcılık Polat hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.
Şanlıurfa Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, deprem bölgesinde ziyaretlerini sürdürüyor Şanlıurfa’ya gelen Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde, 65 binin üzerinde bağımlı bireyin bağımsızlık yolculuğuna yardımcı olduklarını söyledi. Şanlıurfa Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) ziyaret eden Dinç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşilay olarak 104 yıldır insanlık için bağımsızlık mücadelesi verdiklerini ifade etti. Çocukların, gençlerin bağımlılıklardan korunması, hiçbir bağımlılığa bulaşmaması için eğitim, saha faaliyetleri yürüttüklerini, gençlik kampları, bilgilendirme toplantıları, spor organizasyonları düzenlediklerini anlatan Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber gerçekleştirdikleri Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programından her yıl 10 milyon öğrenci, 2 milyon anne babanın faydalandığını aktardı. Dinç, açıklamasında, "Yine herhangi bir şekilde bağımlılığa bulaşmış çocuğumuz varsa onu da okulda tedavi etmek amaçlı olarak uyguladığımız programımızdan 10 binlerce öğrencimiz istifade etti ve bağımlılık yoluna girmeden, henüz kullanım aşamasındayken onları kurtarmış, hayatlarını toparlamış olduk. Ama yine de bağımlılığa bir şekilde düşmüş gencimiz, çocuğumuz, insanımız varsa onlara da yardım edebilmek anlamında devletimizin müsaadesiyle ve desteğiyle 107 tane Yeşilay danışmanlık merkezi kurduk. Şimdiye kadar Yeşilay danışmanlık merkezlerimizin telefon hattına 1 milyonun üzerinde arama geldi. 1 milyonun üzerinde aramaya uzman psikologlarımız yardımcı oldular. Yeşilay danışmanlık merkezlerimizde de 65 binin üzerinde bağımlı kardeşimizin bağımsızlık yolculuğuna girmelerine yardımcı olduk. 10 bin tanesi tamamen temizlendi. Diğerlerinin yolculukları devam ediyor” ifadelerini kullandı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Kamu gücünü en etkili şekilde kullanarak uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve faillerinin yakalanması konusunda çok baskılı çalışmalar uyguluyoruz. Son bir yıllık dönemde, önceki dönemle kıyasladığımızda hem ele geçirilen madde miktarında hem yakalanan şüpheli sayısında dört kata kadar artış söz konusu oldu. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz bu konuda adeta bir seferberlik ortaya koyuyorlar” diye konuştu.
Şanlıurfa Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, deprem bölgesi ziyaretlerin sürdürüyor Şanlıurfa’ya gelen Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde, 65 binin üzerinde bağımlı bireyin bağımsızlık yolculuğuna yardımcı olduklarını söyledi. Şanlıurfa Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) ziyaret eden Dinç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşilay olarak 104 yıldır insanlık için bağımsızlık mücadelesi verdiklerini ifade etti. Çocukların, gençlerin bağımlılıklardan korunması, hiçbir bağımlılığa bulaşmaması için eğitim, saha faaliyetleri yürüttüklerini, gençlik kampları, bilgilendirme toplantıları, spor organizasyonları düzenlediklerini anlatan Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber gerçekleştirdikleri Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programından her yıl 10 milyon öğrenci, 2 milyon anne babanın faydalandığını aktardı. Dinç, açıklamasında, "Yine herhangi bir şekilde bağımlılığa bulaşmış çocuğumuz varsa onu da okulda tedavi etmek amaçlı olarak uyguladığımız programımızdan 10 binlerce öğrencimiz istifade etti ve bağımlılık yoluna girmeden, henüz kullanım aşamasındayken onları kurtarmış, hayatlarını toparlamış olduk. Ama yine de bağımlılığa bir şekilde düşmüş gencimiz, çocuğumuz, insanımız varsa onlara da yardım edebilmek anlamında devletimizin müsaadesiyle ve desteğiyle 107 tane Yeşilay danışmanlık merkezi kurduk. Şimdiye kadar Yeşilay danışmanlık merkezlerimizin telefon hattına 1 milyonun üzerinde arama geldi. 1 milyonun üzerinde aramaya uzman psikologlarımız yardımcı oldular. Yeşilay danışmanlık merkezlerimizde de 65 binin üzerinde bağımlı kardeşimizin bağımsızlık yolculuğuna girmelerine yardımcı olduk. 10 bin tanesi tamamen temizlendi. Diğerlerinin yolculukları devam ediyor” ifadelerini kullandı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise, “Kamu gücünü en etkili şekilde kullanarak uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve faillerinin yakalanması konusunda çok baskılı çalışmalar uyguluyoruz. Son bir yıllık dönemde, önceki dönemle kıyasladığımızda hem ele geçirilen madde miktarında hem yakalanan şüpheli sayısında dört kata kadar artış söz konusu oldu. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz bu konuda adeta bir seferberlik ortaya koyuyorlar” diye konuştu. (BB-LO-Y)