ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 08:52

13 yıl hapis cezasıyla aranan dolandırıcı, İzmir’de yunuslara yakalandı

A
A
A
13 yıl hapis cezasıyla aranan dolandırıcı, İzmir’de yunuslara yakalandı

İzmir’in Konak ilçesinde yunus polisleri, 2 ayrı suçtan kesilmiş 13 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı.


İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timler (Yunuslar) Amirliği ekipleri, Konak ilçesinde yaptığı uygulamada şüphe üzerine bir kişiyi durdurdu. D.B. adlı kadının yapılan sorgusunda, ’hükümlü veya tutuklunun kaçması’ ve ’bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından arandığı ve hakkında kesilmiş 13 yıl 4 ay hapis cezasının bulunduğu ortaya çıktı.


Polis ekiplerince gözaltına alınan D.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa İmam Hatipliler farka koştu zirveye yerleşti Manisa 1. Amatör Kümü Merkez B Grubunda ligin ikinci haftasında Akmescitspor’u 7-1 yenen İmam Hatipliler Spor 2’de 2 yaparak 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Manisa Hüseyin Sultan 1. Amatör Küme Merkez A ve B Gruplarında ikinci hafta geride kaldı. A Grubunda Mütevellispor 6 puan ve averajla lider olurken B Grubunda ise İmam Hatipliler Spor en yakın rakibi Manisa Çarşı FK’nın 2 puan önünde 6 puanla liderliğe yükseldi. Manisa Hüseyin Sultan 1. Amatör Küme Merkez A Grubunda ikinci haftada oynanan karşılaşmalarda Manisa Lalelispor Çobanisa Belediyespor’u 5-0 yenerken, Mütevellispor Donatımspor’u 3-0, Çınarobaspor Kayapınar Çevikspor’u 1-0 yendi. Hacıhalliler Gedizspor kendi evinde Dış Mahalle Yıldırımspor’a 7-0 kaybederken, Karaağaçlı Pomakspor da kendi evinde Anadolu 45 Spor’a 1-0 yenildi. Alınan sonuçlarla Mütevellispor 6 puan ve averajla birinci sırada bulunurken, Çınarobaspor 6 puan ve averajla ikinci sırada yer aldı. Grubun 3’üncü sırasında ise 4 puanla Lalelispor yer aldı. Manisa Hüseyin Sultan 1. Amatör Küme Merkez B Grubunda ise Akmescitspor İmam Hatipliler Gençlikspor’a 7-1 yenilirken, 45 Manisa Yaşamspor Alabeyspor ile 1-1 berabere kaldı. Karaağaçlı Teknikspor ile Manisa Çarşı FK’nın da 2-2 berabere kaldığı haftada Manisa Başakşehirspor Halitpaşa Belediyespor’u 4-3 yenmeyi başardı. Hamzabeylispor ile Paşaköy Futbol SK ise sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Alınan sonuçların ardından İmam Hatipliler Gençlikspor 6 puanla liderliğe yükselirken, Manisa Çarşı FK 4 puan ve averajla 2., Paşaköy SK da 4 puan ve averajla 3. sırada yer aldı.
Elazığ Lösemi hastaları kürsübaşı etkinliği ile moral buldu Elazığ’da tedavi gören lösemili çocuk ve yetişkin hastalar Elazığ Belediyesinin kürsübaşı ekibinin katılım sağladığı etkinlik ile moral buldu. LÖSEV Elazığ İl Temsilciği tarafından kentte tedavi gören lösemi hastası çocuk ve yetişkinler için moral etkinliği düzenlendi. Elazığ Belediyesi’nin ulaşım desteği ve kürsübaşı ekibinin katkılarıyla düzenlenen eğlence ve piknik etkinliğine katılan hastalar ve aileleri, davul ve klarnet eşliğinde türkülere eşlik etmenin keyfini yaşadı. Cip Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte hastalar, çiftetelli oynayarak ve halaylar çekerek stres atıp, gönüllerince eğlendi. Düzenledikleri moral etkinliğinde güzel vakit geçirdiklerini dile getiren LÖSEV Elazığ İl Temsilcisi Ayşe Kavak, “ Bugün Cip Mesire Alanı’ndayız. Burada yetişkin ve çocuk hastalarımıza moral ve motivasyon amaçlı bir piknik ve eğlence düzenledik. Kürsübaşı ekibinin de katkısıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bilindiği üzere hastalarımız çok yoğun kemoterapi alıyorlar ve günleri sürekli hastanede geçiyor. Onları bir gün de olsa bu stresten, yoğun tedavi stresinden uzak tutmak istedik. İnşallah, iyi geçer” dedi. Moral ve motivasyon olarak ihtiyaçları olan etkinlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten LÖSEV gönüllüsü Ebru Dalgın, “Bugün de bir etkinliğimiz var. Elazığ müzikleri çalıyor. LÖSEV ailelerimiz burada eğleniyor. Herkes evden bir şeyler yapıp getirdi, eğleniyoruz. Güzel bir gün havanın tadını çıkarıyoruz. O yüzden her beraber birbirimizin derdinden anlayan insanlar olarak toplanıp sohbet muhabbet ve müziğin olduğu bir etkinlikte bir arada bulunduk” diye konuştu. 5 yıl önce Lösemi hastalığı teşhisi konulan Gülser Sarıkaya ise “ Tanısı çok geç konuldu. Allah’a çok şükür sonradan tedaviye başladık. İlik nakli olduk. Tedavisi güzel gitti ve devam etti. Tedaviden sonra düzelme var. Ayrıca LÖSEV, bizi böyle eğlenceli etkinliklere katıyor. Bugün ki etkinlikten dolayı çok sevinçliyiz” şeklinde konuştu.
Bolu 15 yıllık emek: Değeri 2 milyon lira Bolu’da yaşayan Okan Kayışoğlu, 15 yıldır topladığı nostaljik tır, otomobil ve vinçlerden oluşan model araç koleksiyonuna evinde özel bir oda ayırdı. Yaklaşık değeri 2 milyon lira olan koleksiyon, ışıklı dolaplarda sergileniyor. Çocukluk hayalini gerçekleştiren Kayışoğlu, koleksiyonuna her geçen gün yeni parçalar ekliyor. Vinç işletmeciliği yapan 40 yaşındaki Okan Kayışoğlu, çocukluk hayalini gerçekleştirerek nostaljik tır, otomobil ve vinçlerden oluşan geniş bir model araç koleksiyonu oluşturdu. Kayışoğlu, 15 yıldır topladığı bu değerli parçaları evinin özel bir odasında sergiliyor. Yaklaşık 2 milyon lira değerinde olan bu koleksiyon, ışıklı dolaplarda sergilenirken, her geçen gün yeni model arabalarla daha da zenginleşiyor. "15 senedir koleksiyon için uğraşıyorum" Bu koleksiyonunun çocukluk merakı olduğunu anlatan Okan Kayışoğlu, "15 senedir koleksiyon için uğraşıyorum. Aslında çocukluğumdan da devam ediyordu ama askere gidince ara vermek zorunda kaldım. Askerden geldikten sonra koleksiyonuma yine devam ettim. İşimden dolayı iş makinelerine ayrı bir merak duyuyorum. Bu yüzden koleksiyonumda ağırlıklı olarak iş makineleri yer alıyor" dedi. "2 milyon liralık oda" Koleksiyonunun yaklaşık değerinin 2 milyon lira olduğunu ifade eden Kayışoğlu, "Hatta belki 2 milyon lirayı da geçebilir. Bu odaya ’2 milyonluk oda’ diyebiliriz" diye konuştu. Kayışoğlu, yakın zamanda koleksiyonuna 12 ürünün daha ekleneceğini belirterek, "İsteyenler oluyor. Koleksiyonumda, piyasada zor bulunan tırlar oluyor. Koleksiyoner grubumuzda ’O tırı bana gönder’ diyenler çıkıyor. Fiyat teklifleri de oluyor ama kıyıp da veremiyorum çünkü bulunması zor" ifadelerini kullandı.