GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 10:48

15 yıllık emek: Değeri 2 milyon lira

A
A
A

Bolu’da yaşayan Okan Kayışoğlu, 15 yıldır topladığı nostaljik tır, otomobil ve vinçlerden oluşan model araç koleksiyonuna evinde özel bir oda ayırdı. Yaklaşık değeri 2 milyon lira olan koleksiyon, ışıklı dolaplarda sergileniyor. Çocukluk hayalini gerçekleştiren Kayışoğlu, koleksiyonuna her geçen gün yeni parçalar ekliyor.

Vinç işletmeciliği yapan 40 yaşındaki Okan Kayışoğlu, çocukluk hayalini gerçekleştirerek nostaljik tır, otomobil ve vinçlerden oluşan geniş bir model araç koleksiyonu oluşturdu. Kayışoğlu, 15 yıldır topladığı bu değerli parçaları evinin özel bir odasında sergiliyor. Yaklaşık 2 milyon lira değerinde olan bu koleksiyon, ışıklı dolaplarda sergilenirken, her geçen gün yeni model arabalarla daha da zenginleşiyor.

"15 senedir koleksiyon için uğraşıyorum"

Bu koleksiyonunun çocukluk merakı olduğunu anlatan Okan Kayışoğlu, "15 senedir koleksiyon için uğraşıyorum. Aslında çocukluğumdan da devam ediyordu ama askere gidince ara vermek zorunda kaldım. Askerden geldikten sonra koleksiyonuma yine devam ettim. İşimden dolayı iş makinelerine ayrı bir merak duyuyorum. Bu yüzden koleksiyonumda ağırlıklı olarak iş makineleri yer alıyor" dedi.

"2 milyon liralık oda"

Koleksiyonunun yaklaşık değerinin 2 milyon lira olduğunu ifade eden Kayışoğlu, "Hatta belki 2 milyon lirayı da geçebilir. Bu odaya ’2 milyonluk oda’ diyebiliriz" diye konuştu.

Kayışoğlu, yakın zamanda koleksiyonuna 12 ürünün daha ekleneceğini belirterek, "İsteyenler oluyor. Koleksiyonumda, piyasada zor bulunan tırlar oluyor. Koleksiyoner grubumuzda ’O tırı bana gönder’ diyenler çıkıyor. Fiyat teklifleri de oluyor ama kıyıp da veremiyorum çünkü bulunması zor" ifadelerini kullandı.

Enes Özkan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Doğup büyüdüğü evi işyeri yaptı Kocaeli’de 4 yıldır diş hekimliği yapan genç, doğup büyüdüğü evin birinci katına muayenehane açtı. Baba ocağına klinik açan genç hekimi açılışında mahalleliler ve sevenleri yalnız bırakmadı. Kocaeli’nin Derince ilçesinde yaşayan genç diş hekimi, doğup büyüdüğü evin birinci katına tüm mahallelinin ve dostlarının katılımıyla muayenehane açtı. Çınarlı Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan diş hekimi Yasin Sönmezoğlu, kliniği için alışılagelmiş şehir merkezi yerine yaşadığı mahalleyi ve apartmanı seçti. Açılışa; Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, amcası olan Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve Derince İlçe Müftüsü Bedrisinan Yazıcı da katıldı. Açılış kurdelesi dualarla kesildi Açılışa katılan Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, “Bu müessesenin hayırlı ve bol bereketli olmasını, temiz kazançlar elde etmesini temenni ediyorum. Bu mahalleye, semtimize, yöremize değer katacaktır. Kazancıyla da inşallah işini ve aşını büyütür. Hayırlı olsun” diye konuştu. İlçe müftüsünün duasının ardından diş muayenehanesinin açılış kurdelesi kesildi. Diş hekimliğine dair tüm tedavilerin yer aldığı, çocuk diş hekimliği, tel tedavileri, cerrahi tüm tedavi hizmetlerinin uzmanların desteğiyle verileceği muayenehanede 2 klinik müdahale odası, bir tıbbi görüntüleme odası, sterilizasyon odası bulunuyor. “Dişleriniz bize emanet” 2020 yılında Ordu Üniversitesi’nden mezun olan ve 4 yıl özel poliklinikte çalıştıktan sonra kendi muayenehanesini açan Yasin Sönmezoğlu, “Çok mutluyuz. Muhitimiz Çenesuyu’na değer katmanın sevincini yaşıyoruz. En önemlisi de ailemin, sevdiklerimin benimle gurur duyduğunu görmek bana büyük bir mutluluk veriyor. Fikir aşamasından son aşamaya kadar ailem ve dostlarım maddi, manevi ve motivasyon anlamında yanımda oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra tüm insanlara ağız ve diş sağlığı konusunda yardımcı olacağız. İnşallah onları sağlıklarına kavuşturacağız” dedi.