SPOR - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 17:01

Umut Meraş, Beşiktaş’a veda etti

A
A
A
Umut Meraş, Beşiktaş’a veda etti

Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki sol bek oyuncusu Umut Meraş, siyah-beyazlı camiaya veda etti.


Beşiktaş ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Umut Meraş, sosyal medya hesabından bir veda metni yayımladı. 28 yaşındaki oyuncu, veda metninde şu ifadeleri kullandı:


"Değerli Beşiktaş Camiası, üç sezonda birlikte iki kupa kazandığımız Beşiktaş’ı en iyi şekilde temsil etmek için forma şansı bulduğum her maçta elimden gelenin en iyisini yapmak adına çok çalıştım. Her zaman bulunduğum yerin ağırlığını bilerek karakterimden ödün vermeden Beşiktaş için mücadele ettim. Başkanımız ve yönetimimize, teknik ekibimize, kıymetli takım arkadaşlarıma ve değerli kulüp çalışanlarımıza emekleri için çok teşekkür ederim. Bu camianın üyesi olduğum her an bana sevgilerini gösteren, iyi günümde kötü günümde beni destekleyen Büyük Beşiktaş taraftarlarına da en derin samimiyetimle yürekten teşekkürlerimi sunarım. Hepiniz kalbimde olacaksınız, sizleri seviyorum. En içten sevgi ve saygılarımla."


2021-2022 sezonunda transfer olduğu Beşiktaş ile tüm kulvarlarda 60 maça çıkan Umut Meraş, 2 asistlik katkı sağladı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakanlıktan ‘atölye programı’ kapsamında yaz tatilinde mesleki beceriler kazanan öğrencilere ziyaret Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, bakanlıkça hayata geçirilen ve öğrencilere yaz tatili boyunca mesleki beceriler kazandırmayı hedefleyen ‘Beceri Geliştirme Programı’ kapsamında Ankara’da eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere mesleki beceriler kazandırmayı hedefleyen ‘Beceri Geliştirme Programı’ uygulamasını hayata geçirdi. İsteğe bağlı olarak ortaokul 7. sınıftan itibaren öğrencilerin meslek liselerinde ücretsiz olarak katılabileceği uygulama İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Konya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde 196 okulda başlatılacak. Bu kapsamda, ilk eğitimlerini Etimesgut Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde alan öğrencileri ziyaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz uygulamaya ilişkin incelemelerde bulundu. “10 ilimizde 196 okulumuzda ve şimdilik 55 modülümüzde pilot uygulama olarak başlattık” MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Karagöz, “Bugün burada ortaokul yedinci sınıftan itibaren evlatlarımızın zanaat atölyelerinde buluşacağı bir programı başlatıyoruz. Bu programımız evlatlarımız için meslek edinme yolculuğunun bir başlangıcı. Yaz aylarına başladığımız bu günlerde çocuklarımızın hem yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri hem de kendilerini daha yakın tanımaları ve kendilerinin hangi mesleğe daha yakın anlamaları ve gelecek tasarımına da katkı sunsun diye, Milliyetin Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü olarak Sayın Bakanımızın talimatlarıyla zanaat atölyeleri uygulamasını başlatıyoruz. Bugün burada öğrencilerimiz elektrik elektronik alanında ilk derslerini alacaklar. Bu çocuklarımız ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz modüler bir meslek eğitim programının parçası olarak buradalar. Bu uygulamamızı Türkiye genelinde 10 ilimizde 196 okulumuzda ve şimdilik 55 modülümüzde pilot uygulama olarak başlattık. İlerleyen vakitlerde inşallah bu öğrencilerimiz bugünlerde 7. ve 8. sınıf olmakla daha sonraki yıllarda günlerde diğer sınıflardan öğrencilerimiz de isteğe bağlı olarak bu çalışmalara dahil olabilecekler” değerlendirmesinde bulundu.
Samsun TKDK kırsala 80 milyon euro hibe verecek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kırsala 80 milyon euro hibe desteği verileceğini duyurdu. TKDK 28 Haziran’da 2. başvuru çağrı ilanına çıktı. TKDK Samsun-Sinop Koordinatörlüğünün konu ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede IPARD III Programı 2. Çağrısında Türkiye genelinde toplam 80 milyon euro hibe bütçesi ayrıldığı ifade edildi. Çağrı kapsamında desteklenecek sektörler şöyle: Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (M7): Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi (kesme çiçek, fide ve fidan tesisleri, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve işlenmesi, mantar ve misel tesisleri). Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi. Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler. Kırsal turizm (konaklama ve restoran tesisleri) ve rekreasyon faaliyetleri. Su ürünleri yetiştiriciliği. Makine parkları. Yenilenebilir enerji yatırımları. Bu sektörlerde yapılacak yatırımların "inşaat harcamaları, makine-ekipman alımları, proje hazırlama, görünürlük ve danışmanlık ücretleri" destek kapsamında olduğu belirtilen açıklamada, bu başlıklar altında 5 bin eurodan 500 bin euroya kadar olan yatırımlara yüzde 60 ile yüzde 75 arasında değişen oranlarda hibe desteği verileceği, aynı zamanda yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda yüzde 20 oranında KDV muafiyetlerinin olacağı açıklandı. Samsun ve Sinop illerinin daha fazla kalkınması, üretim ve istihdamın artırılması adına büyük bir fırsat olan TKDK 2. Başvuru Çağrı ilanı müracaatları 12 Temmuz’da saat 09.00’da başlayıp 16 Ağustos’ta saat 18.00’de son bulacak. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler TKDK Koordinatörlüğü yardım masalarına başvurabilecek veya telefonla bilgi alabilecek.