ÇEVRE - 14 Ekim 2024 Pazartesi 11:10

Turkcell’den yarınlar için tekno atık seferberliği

A
A
A
Turkcell’den yarınlar için tekno atık seferberliği

Turkcell, gerçekleştirdiği bir etkinlikle ‘14 Ekim Uluslararası E-Atık Günü’nü şirket çalışanlarıyla kutladı. 2019’dan bu yana devam eden ‘Eğitime Dönüştür’ projesinin bir ayağı olan etkinlikte, İstanbul, Ankara ve Trabzon’da en az 50 kilo tekno atık toplayan üç Turkcell çalışanı ödüllendirildi.



Sürdürülebilirlik ve çevre alanındaki çalışmalarıyla sektöre öncülük eden Turkcell, bu çerçevede çok özel bir etkinliğe daha imza attı.’14 Ekim Uluslararası E-Atık Günü’ kapsamında 2019’dan bu yana devam eden ‘Eğitime Dönüştür’ projesinin bir ayağı olan etkinlik, 7-8-9 Ekim tarihlerinde İstanbul’daki Küçükyalı Plaza, Ankara Plaza ve Trabzon plaza çalışanları arasında düzenlendi. En az 50 kilo tekno atık toplayan üç Turkcell çalışanı, elektrikli scooter ödülünün sahibi olurken, tekno atık getiren şirket çalışanının paycell hesaplarına da pasajda geçerli hediye çeki tanımlandı.



Elektrikli scooter kazanan Turkcell çalışanlarına ödülü, Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç tarafından verildi.



“40 ton tekno atık toplandı, 450 kadar öğrenciye eğitim desteği sağlandı”


Turkcell çalışanlarının etkinliğe gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Dr. Ali Taha Koç şunları söyledi: “Enerji yoğun bir sektörde faaliyet gösteren bir şirket olarak, çevreye olan etkimizi en aza indirip çocuklarımıza çok daha yaşanabilir bir dünya emanet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliği ile 2019’dan beri devam eden ‘Eğitime Dönüştür’ projesi de bu bilincin çok anlamlı bir yansıması. Bu proje ile hem çocuklarımızın hem de dünyamızın yarınlarına yatırım yapıyoruz. Şu ana dek yaklaşık 40 ton tekno atık toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Bu sayede 450’ye yakın çocuğun 1 yıllık nitelikli eğitimine destek olduk. Bu konudaki farkındalığı pekiştirmek amacıyla ‘14 Ekim Uluslararası E-Atık Günü’ kapsamında düzenlediğimiz etkinliğe çalışanlarımız büyük ilgi gösterdi. Kendilerine hassasiyetleri için yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca proje sadece bugünle sınırlı değil, dileyen herkes, tüm yıl boyunca tekno atıklarını mağazalarımıza getirebilecek. Turkcell olarak ülkemizin ve yaşadığımız gezegenin geleceğine yönelik çalışmalarımıza ilk günkü kararlılıkla devam edeceğiz.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Makarna fabrikasındaki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi Sakarya’nın Hendek ilçesinde 15 Eylül’de Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve Kocaeli Şehir Hastanesi’nde tedavi gören 35 yaşındaki Naim Karagüzel 29 gün sonra hayatını kaybetti. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5’e yükseldi. Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. İtfaiye ekiplerince devam eden soğutma çalışmaları esnasında fabrika içerisinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, 16 Eylül’de Akyazı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Kocaeli Şehir Hastanesi’nde 20 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 22 yaşındaki Eray Kızıldağ da 5 Ekim Cumartesi günü Hendek ilçesinden son yolculuğuna uğurlanmıştı. Patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde vefat eden 24 yaşındaki Güven Albayrak da 25 gün sonra Düzce’de toprağa verilmişti. İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavisi süren Merve Menteş de (26) 26 günlük yaşam savaşının ardından 11 Ekim Cuma günü Hendek ilçesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Patlamadaki ölü sayısı 5’e yükseldi Patlama sonrasında ağır yaralanan ve çeşitli hastanelerde yaşam mücadelesini kaybedenlerin sayısı bugün 5’e yükseldi. Kocaeli Şehir Hastanesi’nde tedavi gören 35 yaşındaki Naim Karagüzel de 29 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Karagüzel’in Hendek ilçesine toprağa verilmesi bekleniyor. Fabrika müdürü tutuklanmıştı Öte yandan, Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüpheli 19 Eylül tarihinde Hendek Adliyesi’ne ifadeye çağrılmıştı. İfadeleri tamamlanan 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. 1 kişi ise alınan ifadesinin ardından salıverilmişti. 20 Eylül’de sağlık kontrollerinden geçirilen ve Hendek Adalet Sarayı’na götürülen 6 şüpheliden fabrika müdürü V.U. tutuklanarak cezaevine gönderilmiş; fabrika sahipleri, 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.
Karaman Karaman’da lise öğrencileri yapay zekayla çizgi film yaptı Karaman’da düzenlenen bilim şenliğinde lise öğrencilerinin yapay zekayla yaptıkları çizgi film büyük ilgi gördü. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Keşfetmenin Neşeli Yolculuğu" adlı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Bilim şenliğinde en çok ilgiyi lise öğrencilerinin yapay zekayla yaptıkları çizgi film çekti. Karaman Bilim ve Sanat Merkezi’nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülsen Metin’in atölye liderliğini yaptığı ’Yapay zeka ile çizgi filmini yap’ projesinde üç lise öğrenci görev aldı. “Amacımız yapay zekayı çocuklarımızla buluşturmaktı” Projenin atölye liderliğini yapan Gülsen Metin, “Karaman Bilim ve Sanat Merkezi’nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak çalışmaktayım. Öğrencilerime yazılım, robotik, yapay zeka alanında eğitimler vermekteyim. Bu atölyede de lider olarak çalışıyorum. Atölyeyi yapmamızdaki amacımız yapay zekayı çocuklarımızla buluşturmaktı. Bu atölyeye gelen öğrencilerimiz yapay zekanın ne olduğunu, yapay zekanın felsefesini burada öğrenecekler. 7’den 77’ye hitap eden bir atölye kurduk. Buraya gelen bir kişinin yapay zeka okuryazarlığı neydi ve bu atölye sonrası nasıl bir kazanım olduğunu da ölçmüş olacağız“ diye konuştu. “Günlük işlerimde de yapay zekayı kullanabileceğimi öğrendim" Projede görev alan Karaman Fen Lisesi’nde, 10. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Umut Efe Yazıcı ise, “Bu kulüpte olmak, yapay zekanın daha çok kullanım alanı olduğunu fark etmemi ve daha fazla yapay zeka aracını keşfetmemi sağladı. Günlük işlerimde de bu yapay zekaları kullanabileceğimi öğrendim. Bence herkes yapay zekanın günümüzdeki önemini anlamalı ve bu tür yapay zeka araçlarını araştırmaya, öğrenmeye ve kullanmaya gayret etmeli” dedi.