SPOR - 21 Eylül 2024 Cumartesi 12:10

Tevfik Yamantürk: “Yol kazası yapmazsak şampiyon oluruz"

A
A
A

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, ezeli rakiplere göre daha kaliteli bir ekibe sahip olduklarını vurgulayarak, “Yol kazası yapmazsak şampiyon oluruz" dedi.

Beşiktaş Divan Kurulu 2024 yılı 2. olağan toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-Anadolu Oditoryumu’nda yapılıyor. Toplantıda konuşan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, "Takımımız keyif veriyor. Değerli rakiplerimizi de izliyorum. Üslubumu bağışlayın; motor gaz yemiyor, yürümüyorlar. Yol kazası yapmazsak şampiyon oluruz" diye konuştu.

Tevfik Yamantürk: “Yol kazası yapmazsak şampiyon oluruz

“Bu paraların peşine düşmeniz lazım”

Geçmiş yönetimin mali açıdan kulübe verdiği zararlardan bahseden Yamantürk, "Okul takımında oynatmayacağımız adamları o performanslarla Beşiktaş’a milyon euro’larla aldılar. Ondan sonra çekip gittiler. Ama faturayı camia ödüyor. İstanbulspor’dan alınan genç bir futbolcu vardı, ismini bile hatırlamıyorum. Valerien Ismael döneminde Alanyaspor maçında 35-40 metreden faul yaptı. ’Eyvah bu gol olursa maç gider’ dedim. Gol oldu, atıldı. Maç gitti. Koskoca Beşiktaş takımının antrenörü Ismael, hakeme bitir diye işaret yapıyor. Hepsini geçtim futbolcu ortada yok ama futbolcuya 2.5 milyon euro ödediler, yüzde ellisine. Kendi paranızla neden ödemiyorsunuz, Beşiktaş’ın parasıyla ödüyorsunuz. Böyle bir hakkınız yok. Ondan sonra da çekip gidiyorsunuz. Buna kimsenin hakkı yok. Var mı böyle bir yeryüzü düzeni. Başkanımıza da söyledim, bu paraların peşine düşmeniz lazım diye" açıklamalarında bulundu.

Tevfik Yamantürk: “Yol kazası yapmazsak şampiyon oluruz

Yunus Kılıç - Enes Gümüş - Samet Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Erkeklere göre kadınlar daha çok Alzheimer hastalığına yakalanıyor Nöroloji uzmanı Doktor Turgay Dölek, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında hastalıkla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Uzman Dr. Dölek, 2050 yılında dünya genelinde 130 milyon kişinin Alzheimer hastası olmasının beklendiğini söyledi. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeni ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine hastalık hakkında önemli açıklamalarda bulunan Şırnak Devlet Hastanesi doktorlarından Nöroloji Uzmanı Doktor Turgay Dölek, Alzheimer hastalığının genellikle 65 yaş ve üstü insanlarda görüldüğünü ve bu hastalığa kadınların erkeklere göre daha çok yakalandığını belirterek, 2050 yılında dünya genelinde 130 milyon insanın Alzheimer hastalığına yakalanmasının beklendiğini söyledi. Uzman Dr. Dölek, “Alzheimer hem hasta için hem de hasta yakınları için bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. Demans (bunama) grubu içerisinde yüzde 70 oran ile en sık görülen hastalıktır Alzheimer hastalığı. Unutkanlık hastalığı demektir. Genellikle 65 yaşın üstündeki bireyleri etkiler. Beyinde hücrelerin ölümü ile seyreden bir hastalıktır. Kadınlarda erkeklerden biraz daha fazla görülür. Alzheimer hastalığı ülkemizde yaklaşık olarak 600 bin kişi de mevcuttur. Dünya üzerinde ise 47 milyon insanda Alzheimer hastalığı mevcuttur. 2050’li yıllara geldiğimizde bu sayının dünya genelinde 130 milyon ulaşması tahmin edilmektedir” dedi. Alzheimer hastalığına yakalanan insanların hastalığın ilerleyen döneminde günlük yaşamlarında desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Uzman Dr. Dölek, “Alzheimer hastalığı genellikle ileri yaş ile ilişkili bir hastalıktır. Hastalık üç evreden oluşur. Bu evrelerin de öncesindeki preklinik dönemde hastaların iç görüleri korunmuştur ve kendileri unutkanlıklarını fark ederek hekime müracaat edebilirler. Fakat hastalık ilerledikçe tabiri caizse unutkanlıklarını da unuttukları için yakınları veya aile bireyleri hastanın günlük yaşamı içerisinde bazı işleri yapmakta zorlandığını, davranışsal problemler yaşadığını fark ederek nöroloji hekimine muayene için getirirler. Tabii ki biz Alzheimer hastalığı tanısı koymadan önce unutkanlık yapan diğer sebepleri ayırt etmek için bazı testler yapmaktayız. Kan testi, beyin görüntülemeleri ve mental durum testleri, hastanemizde de psikologlar tarafından mini mental test uygulaması yapmaktayız. Daha sonrasında da hastalığın tanısını koyduktan sonra tedavisine, tedavi yaklaşımına geçmekteyiz. Burada en önemli husus Alzheimer hastalığının ve Alzheimer hastasına yaklaşımın hasta yakınları tarafından çok iyi özümsenmesi ve bu konuda da tıbbi profesyonellerin hasta yakınlarına eğitici ve bilgilendirici şekilde yaklaşmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Kayseri Kayseri Yarı Maratonu’nda bebekler de yarıştı Kayseri’de bu yıl Koramaz Vadisi teması ile düzenlenecek olan 4. Kayseri Uluslararası Yarı Maratonu çerçevesinde yapılan Baby Run etkinliğinde bebekler, ebeveynlerine ulaşmak için emekledi. Maratonla ilgili açıklama yapan Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, “15 ülkeden 240’ın üzerinde sporsever bizimle olacak” dedi. Bu yıl Koramaz Vadisi teması ile 22 Eylül Pazar günü 4.’sü düzenlenecek olan Kayseri Uluslararası Yarı Maratonu, sporseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Maraton kapsamında düzenlenen Baby Run etkinliği çerçevesinde de bebekler minder üzerinde emekleyerek ebeveynlerine ulaşmak için çabaladı. 10 kilometre, 21 kilometre ve halk koşusu olarak düzenlenecek olan maratona 15 ülkeden 240’ın üzerinde sporseverle birlikte 40’ın üzerinde de elit atlet katılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan alanda hem misafirlere eğlenceli etkinlikler yapılırken hem de maratonda koşacak sporculara kit dağıtımı yapılıyor. Maratonun başlamasıyla birlikte 10 binin üzerinde katılımcı Kayseri’de koşmuş olacak. Etkinlikle şehrin tanıtımına da katkı sunmayı hedeflediklerini söyleyen Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, “Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun 4.’sünü gerçekleştiriyoruz bu yıl. Yarın itibariyle yani 22 Eylül Pazar sabahı saat 08.00’de 21 kilometre ve 10 kilometre koşucularımızın startını vermiş olacağız. Saat 10.00’da ise halk koşumuzun startı verilmiş olacak. Kayıtlara baktığımızda şu anda 15 ülkeden 240’ın üzerinde sporsever bizimle olacak. Diğer taraftan de genel klasmanların tamamını değerlendirdiğimizde 8 binin üzerinde aktif kaydımız bulunmakta. Etkinlik günü sabah itibariyle de inşallah 10 binin üzerinde bir sporseverle bütün etkinliğimizi tamamlamış olacağız. Cuma gününden beri kit dağıtımlarına başladık. Koşucularımız geliyor çantalarını, tişörtlerini ve ilgili malzemelerini teslim alıyorlar buradan göğüs numaraları ile birlikte. Yarışa hazırlanmaya başlıyorlar. Cuma günü başlayan bu işimiz bu günde devam ediyor. Akşam geç saatlere kadar kit dağıtımına devam edeceğiz sporcularımızın. Yabancı sporcuların yanı sıra 40’ın üzerinde elit atletimiz var. Bunlardan da biraz bahsedecek olursak, bu atletlerimizin tamamı milli takımda yarışmış olan Avrupa ve dünya dereceleri olan sporcularımız. Bu da Kayseri Yarı Maratonu’nu daha güzel bir noktaya taşıyor ve bizim için de gurur verici bir hal almış oluyor. Diğer taraftan biz her yaptığımız koşuya bir tema ismi verdik. Kültepe Kaniş Karum’la başladık, daha sonra Erciyes, Mimarsinan ve bu yılki temamızda Koramaz Vadisi oldu. Koramaz Vadisi Kayseri’nin eşsiz güzelliklerinden biri olup, bildiğiniz üzere koruma listesine aday olan yerlerden birisi. Bugün saat 16.00’da da inşallah şehir dışından gelen ve şehir içindeki misafirlerimizi de Koramaz Vadisi’ne ringler halinde taşıyarak bir gezi gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan bu temaların sürekli olarak devam edip, inşallah şehrin tanıtıma katkı sunmasını umut ediyoruz” diye konuştu.