GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 13:00

Sultanbeyli’de Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemi vurgulandı

A
A
A
Sultanbeyli’de Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemi vurgulandı

Her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Sultanbeyli’deki Saygı Hastanesi’nde stant açıldı. Anne sütü ve emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki kritik rolünü vurgulayan etkinlikte annelere ve anne adaylarına emzirmenin önemi anlatıldı.



Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında, Sultanbeyli’de bulunan Saygı Hastanesi’nde bir stant açıldı. Etkinlikte, anne sütü ve emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki kritik rolü vurgulandı. Anneler ve anne adayları için düzenlenen bilgilendirme etkinliklerinde, emzirmenin önemi, doğru emzirme teknikleri ve anne sütü ile beslenmenin bebekler üzerindeki faydaları anlatıldı. Hastane personeli, katılımcılara bu süreçte karşılaşabilecekleri sorunlara yönelik bilgiler vererek, emzirme sürecinin sağlıklı ve doğal bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmayı amaçladı.



“Anne ve bebeklerin sağlığını önemsiyoruz”


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Şüküfe Şirinova, “Saygı Hastanesi ailesi olarak Emzirme Haftası’nı önemsiyoruz ve kutluyoruz. Dünya Sağlık Örgütü ilk altı ay bebeklerin sadece anne sütüyle beslenmesini ve sonrasında anne sütüyle beslenmenin 2 yaş ve üzeri zamana kadar devam etmesi gerektiğini desteklemektedir. Biz Saygı Hastanesi olarak bu konuyu çok önemsiyoruz ve ailelerin bu konuda tecrübe kazanmasını, önemli olan motivasyonu kazanmasını ekip olarak destekliyoruz. Bu konuda deneyimli olan personellerimiz emzirme danışmanlığı yapmaktadır. Ekiplerimiz ailelere gerekli bilgilendirmeyi yaparak sonraki aşamalarda da gerekli desteği vermektedir” diye konuştu.



Sultanbeyli’de Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemi vurgulandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da amatör spor haftası yürüyüş ile başladı Ekim ayının ikinci haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Amatör Spor Haftası” Malatya’da gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı. Yürüyüşe katılan sporcular, ellerindeki Filistin bayrağı ile katliamların birinci yılında İsrail zulmüne sessiz tepki gösterdi. Kentteki amatör spor dallarında eğitim alan sporcular Amatör Spor Haftası açılışı nedeniyle Kanalboyu’ndan Millet Bahçesi’ne kadar yürüdü. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, şube müdürleri, spor uzmanları, sporcular ve antrenörlerin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte sporcular İsrail’in Filistin’deki sivillere yönelik sürdürdüğü katliamın birinci yılı olması nedeniyle ellerinde Filistin bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşün ardından Millet Bahçesi’nde yapılan törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla etkinlik başladı. İl Müdürü Kayhan, yaptığı konuşmada, Amatör Spor Haftası’nın amacını anlatarak, gençlerin sporla buluşmalarını sağlamak ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Kayhan, "Bu hafta boyunca birçok branşta müsabakalar düzenleyeceğiz. Amacımız, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak ve sporu herkes için bir alışkanlık haline getirmektir" dedi. Kayhan, etkinlikler boyunca tüm katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Amatör Spor Haftası’nın Malatya’da çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçmesi planlanıyor. Tüm sporcular ve spor tutkunları, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere davet edildi.
Giresun Giresun’un Kulakkaya Yaylası’nda geleneksel armut pekmezi yapımı başladı Giresun’un Kulakkaya Yaylası’nda doğal olarak yetişen armutlar geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kış aylarında birçok hastalığa karşı korunmak ve kansızlığı gidermek amacıyla kullanılan armut pekmezi, aynı zamanda kahvaltı sofralarının da vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi sınırlarında bulunan yaylada, bu dönemde kazanlar kaynıyor ve olgunlaşan armutlar pekmeze dönüşüyor. Doğal olarak yetişen armutları toplayıp, belirli aşamalardan geçirerek pekmez yaptıklarını anlatan Hatice Çakır, “Kış yaklaştığında, mis gibi havasıyla yeşilin her tonunu barındıran yaylalarımızda yetişen armutların pekmezini yapıyoruz. Farklı armut çeşitleriyle yapılabiliyor ancak olgunlaşmış olanlar en lezzetli pekmezi elde etmemizi sağlıyor. Önce armutları topluyor, ardından yıkıyoruz. Bir kez kaynatarak yumuşatıyoruz ve yumuşayan armutların suyunu posasından ayırarak geniş bir tavada yavaş yavaş pekmez kıvamına gelene kadar pişiriyoruz” dedi. İhtiyaç fazlasını Kulakkaya Yaylası’ndaki pazarda sattıklarını da belirten Hatice Çakır, “Doğada organik olarak yetişen armutlardan elde ettiğimiz pekmezi önce kendi ihtiyacımız için yapıyoruz. Fazla olursa, onu da aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla satıyoruz. Genellikle Kulakkaya Yaylası’ndaki pazara çıkarıyoruz. Geçen sene kilogram fiyatı 300 TL civarındaydı ancak bu yıl fiyat ne olacak, henüz bilemiyorum” diye konuştu.
Adıyaman AK Parti Adıyaman’dan İsrail’e tepki AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı, düzenlediği basın açıklaması ile Filistin’e yönelik zulmüne devam eden İsrail’e tepki gösterdi. Filistin’de halka karşı insanlık dışı saldırılar gerçekleştiren İsrail’e tepki gösteren AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nca Demokrasi Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasını okuyan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Bülent Kablan, “İsrail’in Filistin’e başlattığı, insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimiz ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimiz, tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz. İsrail, Gazze şeridine yönelik başlattığı saldırılar ile Filistin’de savunmasız siviller hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İşleği, soykırım suçunun üzerini örtmek için de 7 Ekim’i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz. 7 Ekim meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında İsrail katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin daha da artmasıdır. Bir yılın içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli İsrail’in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü. Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı. Cumhurbaşkanımızın yıllardır tekrar ettiği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri, olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın küresel çeteler ve onların yerli işbirlikçi tarafından yıllardır neden hedef alındığını bugünlerde yeniden idrak ediyoruz. Filistin sadece bir coğrafya, bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir. Filistin tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin’in bağımsızlık mücadelesi aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail’in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edecektir” diye konuştu.
İstanbul Büyükçekmece Belediye Meclisi, Ekim ayı birinci toplantı yapıldı Büyükçekmece Belediye Meclisi, Ekim ayı birinci toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri tek tek müzakere edilerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin ikinci oturumu 24 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de yapılacak. Büyükçekmece Belediye Meclisi, Ekim ayı birinci toplantısını Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi. Gündemde yer alan maddeler müzakere edilerek karara bağlanırken bazı maddeler de ilgili komisyonlara sevk edildi. Mecliste kadın cinayetleri üzerine konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her gün kadınların ve çocukların hunharca öldürülmesinin bu ülkede korkunç bir mesele olduğunu söyledi. ‘’İçimiz yanıyor’’ Ülkenin gündeminde yer alan kadın ve çocukların öldürülmesine tepki gösteren ve üzüntüsünü paylaşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mecliste şöyle konuştu: ‘’Bu ülkenin gündeminde olacak uzun müddet ve sıcaklığını maalesef uzun müddet devam ettirecek. Maalesef hepimizi derinden üzen, insan olan herkesi derinden üzen kadının şiddete maruz kalma meselesidir. Samimiyetle söylüyorum 3 aydır TV haberlerini açmıyorum. Her gün kadınların öldürülmesi, çocukların hunharca öldürülmesi bu ülkede korkunç bir mesele olarak önümüzde duruyor. Kadın hakları ile ilgili ne yapacağız? İstanbul Sözleşmesi mi geri gelecek? İçimiz yanıyor. Bir şey söylememiz lazım. Ben de bu ülkenin bir ferdiyim. Bütün çocuklar hepimizin, bütün analar bizim anamız, bütün bacılar bizim bacılarımız. Bunu Türkiye’nin gündeminden düşürmek için devlet her türlü tedbiri almak durumunda. Bizlere de bir şey verirse 24 saat devletimizin, hükümetimizin emrindeyiz" ifadelerini kullandı. Dünya Festivaller Birliği’nin dünyanın en prestijli festival ödüllerinden olan Mükemmellik Yıldızı 2023 ve FIDAF Onur Ödülü alan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ödülünü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün adına kardeş şehir Cheonan’da teslim alan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Murat Erçağ, festivalin alanında eşi ve benzerinin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Kardeş şehrimiz olan Cheonan Belediyesi’nin 20’inci festivaline katılmak üzere Büyükçekmece delegasyonu olarak Cheonan şehrine ziyarette bulunduk. Bu vesileyle Güney Kore heyetinin 2023 yılında buradaki Kore gazilerimizi ziyaret ederken sayın başkanımızın sunduğu öneri neticesinde Büyükçekmece’de bir Güney Kore Müzesi ve Dostluk Evi şeklinde tasarlanması planlanan bu müzenin Cheonan belediye başkanı tarafından imzalanması sonrası bizlere bir protokol teslim edildi. Geçtiğimiz aylarda icra ettiğimiz 25’inci İstanbul Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Dünya Festivaller Birliği tarafından 10’uncu kez dünyanın en iyi festivali seçilerek alanında eşi benzeri görülmemiş bir rekora imza atmıştır. Bu vesileyle tarafımıza “3 Yıldız Mükemmellik Ödülü” verilmiştir". Mecliste söz alan siyasi partilerin grup başkan vekillerinin gündeme dair değerlendirmelerinin ardından meclis gündemine geçildi. Gündem maddeleri tek tek müzakere edilerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin ikinci oturumu 24 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de yapılacak.