GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 15:11

AK Parti Adıyaman’dan İsrail’e tepki

A
A
A
AK Parti Adıyaman’dan İsrail’e tepki

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı, düzenlediği basın açıklaması ile Filistin’e yönelik zulmüne devam eden İsrail’e tepki gösterdi.


Filistin’de halka karşı insanlık dışı saldırılar gerçekleştiren İsrail’e tepki gösteren AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nca Demokrasi Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi.


Düzenlenen basın açıklamasını okuyan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Bülent Kablan, “İsrail’in Filistin’e başlattığı, insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimiz ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimiz, tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz. İsrail, Gazze şeridine yönelik başlattığı saldırılar ile Filistin’de savunmasız siviller hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İşleği, soykırım suçunun üzerini örtmek için de 7 Ekim’i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz. 7 Ekim meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında İsrail katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin daha da artmasıdır. Bir yılın içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli İsrail’in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü. Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı. Cumhurbaşkanımızın yıllardır tekrar ettiği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri, olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın küresel çeteler ve onların yerli işbirlikçi tarafından yıllardır neden hedef alındığını bugünlerde yeniden idrak ediyoruz. Filistin sadece bir coğrafya, bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir. Filistin tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin’in bağımsızlık mücadelesi aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail’in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edecektir” diye konuştu.



AK Parti Adıyaman’dan İsrail’e tepki

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya DAİMFED Malatya Şube Başkanı Esen’den yerinde dönüşüm ve güçlendirme uyarısı Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen, deprem, güçlendirme ve yerinde dönüşüm konularında önemli açıklamalarda bulundu. BUSABAH Medya Genel Yayın Yönetmeni Sinem Hatun Davut’un sorularını yanıtlayan Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen, deprem sonrası bürokratik süreçlerde yaşanan aksaklıklara dikkat çekti. Programa telefonla bağlanan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Önal ise zemin etkisinin deprem hasarlarının yüzde 65’ini oluşturduğunu belirterek güçlendirme çalışmalarının yalnızca binalara değil, zemine de odaklanması gerektiğini söyledi. “Yerinde Dönüşüm sisteminde revizyon şart” Kadircan Esen, 6 Şubat depreminde devletin arama kurtarma ve kriz yönetiminde başarılı olduğunu ancak deprem sonrası inşa ve güçlendirme süreçlerinde ciddi bürokratik aksaklıklar yaşandığını dile getirdi. Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da vatandaşların bu aksaklıkları yoğun şekilde hissettiğini belirten Esen, yerinde dönüşüm projelerinin hızlanması için ekonomik ve işleyiş açısından mutlaka revizyon gerektiğini vurguladı. “Yapı denetimli binalar can güvenliğinde başarılı ama mal güvenliği noktasında yetersiz” Esen, 11 ilde denetim hizmeti alan 151 bin 990 yapıdan yalnızca 132’sinin çöktüğünü ve bu oranın can güvenliği açısından yüzde 99’un üzerinde bir başarı anlamına geldiğini söyledi. Ancak mal güvenliği noktasında eksikliklerin bulunduğunu ve bu durumun bina önem katsayısından kaynaklandığını belirten Esen, deprem yönetmeliğinde yapılacak bir yenilenmenin önem katsayısını en az 1,2’ye çıkarması gerektiğini ifade etti. “Yerel yönetimler vatandaşa projeleri doğru anlatmalı” Esen, rezerv alanlar ve yerinde dönüşüm projeleri konusunda devletin önemli çalışmalar yaptığını belirterek vatandaşların bu süreçlerde daha iyi bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Geçmişte yerel yönetimlerde idari görevler aldığını hatırlatan Esen, vatandaşlarla projelerin detaylı şekilde paylaşıldığında uzlaşma oranlarının yüzde 90’ların üzerine çıktığını belirtti. Esen, yerel yönetimlerin bakanlıkla işbirliği yaparak bilgilendirme ofisleri açması ve halkı projeler hakkında daha fazla bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Yerinde dönüşüm ve güçlendirme süreçlerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için hem vatandaşların hem de yerel yönetimlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Esen, bu süreçlerin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.
Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi, büyükşehir ve bakanlık iş birliğiyle ayağa kalkacak Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında esnaflara 1.5 milyon TL hibe ve kredi desteğinde de bulunulacak. 6 Şubat depremlerinin ardından yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan yeşil alana, sağlıktan turizme tüm alanlarda yatırımlarını durmaksızın sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ve tekrar ayağa kaldırılması noktasında da büyük bir sorumluluk üstleniyor. Şehrin ticaret ve sanayisi için büyük bir öneme sahip Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Ağır hasarlı ve yıkık iş yerlerinin olduğu bölgeden başlamak üzere etaplar halinde hayata geçirilecek projelerle Küçük Sanayi Sitesi, 6 Şubat depremleri öncesinden daha iyi bir noktaya gelecek. Proje kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca proje kapsamında esnaflara 1.5 milyon TL kredi ve hibe desteğinde de bulunulacak. Ayrıca yeni iş yerlerinin yapım sürecinde esnaflara kira yardım desteği de sunulacak. Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilecek proje ve sağlanacak destekler, Küçük Sanayi Sitesi esnafının da yüzünü güldürdü.
Aydın Amatör Spor Haftası Aydın’da törenle başladı Amatör Spor Haftası kutlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da düzenlenen tören ile başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da kutlanıyor. Aydın’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek Amatör Spor Haftası etkinlikleri Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden düzenlenen açılış töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, "Bakanlığımızın katkıları ve sağladığı imkanlarla tesislerimizle çok yakın bir gelecekte bütün çocuklarımızın en az bir spor dalı ile ilgilendiği bir ülke olma gayretindeyiz. Sporcuların ve gençlerin aktif katılımlarını teşvik etmek amacıyla Bakanlığımızın hizmet anlayışı ‘Sporu tabana yayıyoruz’ sloganına uygun bir şekilde her geçen gün ilimizin 17 ilçesinde tamamlanan ve devam eden sentetik futbol sahaları, yüzme havuzları ve gençlik merkezleri gibi birçok tesis yatırımlarıyla spora temas zeminini oluşturmaya devam ediyoruz. Amatör spora ve sporcularımıza, gençlerimize verdiği desteklerden ötürü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a ve Aydın Valimiz Yakup Canbolat’a teşekkürlerimi sunuyorum. Amatör Spor Haftası açılış törenimize hoşgeldiniz diyorum” dedi. Kortej yürüyüşü ile devam eden tören, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen sportif etkinlikler ile son buldu.