SPOR - 17 Ekim 2024 Perşembe 21:41

Ömer Kafkas: "Tour de France çok heyecan verici bir organizasyon"

A
A
A
Ömer Kafkas: "Tour de France çok heyecan verici bir organizasyon"

78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek L’Etape By Tour De France hakkında, "Tour de France çok heyecan verici bir organizasyon. Dünyada ilk üçte olan bir organizasyon. Milyarlarca insanın takip ettiği bir organizasyon" dedi.


78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, D-Smart’ta Haftanın Konuğu programında 19-20 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek L’Etape By Tour De France hakkında açıklamalarda bulundu. Kafkas, "Tour de France çok heyecan verici bir organizasyon. Dünyada ilk üçte olan bir organizasyon. Milyarlarca insanın takip ettiği bir organizasyon. Türkiye’ye geliş süreci çok kolay olmadı. Kalabalık bir ekip ile çalıştığımız, Fransa’dan dostlarımızla çalıştığımız uzun bir hazırlık süreci gerektiren bir organizasyondu. En nihayetinde artık büyük gün geldi. Bu hafta sonu binlerce sporcumuzla birlikte İstanbul’da doyasıya pedallayacağız. 50 ülke katılımı gerçekleşiyor. 3000 sporcunun muhteşem startını İstanbul’da izliyor olacağız. Bizim için de gerçekten limitlerin zorlandığı, hem organizasyonel bazda hem hazırlık sürecinde tüm limitlerimizin sonuna kadar zorlandığı bir sürecin bizim için de sonuna geldik. Umarız güzel bir iş olacak" diye konuştu.



"Dünyanın en uzun soluklu organizasyonlarından bir tanesi"


Organizasyonun 121 yıllık öyküsü olduğunu ifade eden Ömer Kafkas, "Dünyanın en uzun soluklu organizasyonlarından bir tanesi. 121 yıl içerisinde dünya savaşlarıyla birlikte 111 kez gerçekleşmiş çok köklü bir öyküsü var. Burada da bu büyüklüğün en büyük kriterlerinden bir tanesi takipçisi. Dört buçuk milyar kişinin aralıksız takip ettiği bir organizasyondan bahsediyoruz. Ben kalabalık bir ekibin temsilcisiyim. Geri planda 78 Event çok büyük bir aile. Şu anda bugün için sahada 250 arkadaşım parkurda çalışıyor. Bir kısım ekibimiz canlı yayın için doğru görselleri topluyor, bir kısım ekibimiz parkur güvenliğiyle ilgili çalışıyor emniyet güçleriyle birlikte, bir kısım arkadaşlarımız expo alanının dizaynı ve tasarımı için çalışıyor, bir kısmı bunun dünyaya en iyi şekilde aktarılması için içerik çalışıyor. Tabii 3000 kişiyi misafir edeceğiz biz de en nihayetinde. Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birlikte çalışıyoruz, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte çalışıyoruz bir andan da sürekli onlarla omuz omuza temas içerisindeyiz. Bizim öykümüzde de 10 yıldır benzer organizasyonlar var" ifadelerini kullandı.



"Hedefimizi İstanbul’un güzelliklerini dünyaya gösterebilmek"


İstanbul’un büyük bir kültüre sahip olduğunu dile getiren Kafkas, "Bir defa İstanbul Maraton’u uzun süredir gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu uzun süredir gerçekleşiyor ve bunun şehre getirdiği bir kültür, bir anlayış, bir kolaylık var. Parkur göz alıcı bir parkur her şeyden önce start ve finishimiz Küçüksu Kasrı’nın önü çok tarihi bir doku, tarihi bir yer. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mesire alanı. Tam bunun karşısında küçük bir expo alanımız var. Hemen az ilerisinde Anadolu Hisarı var. Anadolu Hisarı da çok önemli lokasyonlardan bir tanesi. Her şeyden önce boğaza paralel bir yerleşmemiz var tam İstanbul’un boğaz hattındayız. Bunu tercih ederken en önemli sebeplerimizden bir tanesi hava çekimlerinde İstanbul’un doğrudan güzelliklerini dünyaya gösterebilmek" açıklamasında bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Dolandırıcıların yeni tuzağı pes dedirtti: Sahte araç ilanlarıyla 5 milyon liralık vurgun Çorum merkezli İstanbul ve Hatay’da polis ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, piyasa değerinin altında sahte araç ilanları vererek 37 ilde 405 kişiden kapora alan 3 kişi yakalandı. Dolandırıcıların bu yöntemle yaklaşık 5 milyon lira vurgun yaptığı tespit edildi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve Hatay’da nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen operasyonda, şüphelilerin kendilerine ait olmayan araçları ilan sitelerinde piyasa değerinin çok altında satışa sunarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul ve Hatay’da ikamet eden şüphelilerin adreslerini belirledi. Adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve Çorum’a getirildi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin 37 farklı ilde toplam 405 dolandırıcılık olayına karıştıkları ve mağdurlardan kapora adı altında yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde dolandırıcıların 2 milyon liralık ek bir vurgun yapmaları da engellendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
Mersin Mersin’de orman yangınları: Çok sayıda ekip müdahale ederek söndürdü Mersin’in Erdemli ilçesinde iki, Silifke ilçesinde ise bir noktada orman yangını çıktı. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangınlar söndürülürken, yaklaşık 50 dönüm alan zarar gördü. Alınan bilgiye göre, kuvvetli rüzgarın etkili olduğu Erdemli ilçesine bağlı Doğu Sandal ile Tırtar mahallelerinde iki farklı orman yangını çıktı. Doğu Sandal Mahallesi’nde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile yayıldı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine ormana bağlı çok sayıda arazöz, orman işçileri ve su tankları sevk edildi. Erdemli Belediyesinin iş makineleri, İl Emniyet Müdürlüğü’nün TOMA’ları ile Mersin Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği yangına birçok noktadan müdahale edildi. Yöre sakinlerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. 3 saatlik mücadele sonrası alevler mahalleye ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Tırtar Mahallesi’nde de meşelik alanda çıkan yangın da ekiplerin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın bölgesinde çalışmaları takip eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Doğu Sandal bölgesindeyiz. Bu bölgede akşam saat 19.00 sıralarında bir yangın çıktı. Devletimizin tüm kurumlarıyla müdahale edildi. Çok şükür yangın kontrol altına alındı" dedi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan Karayakup Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldız’da, "Yangını duyduk direk ekipleri aradık. Belediye ve orman ekiplerimiz geldi. Vatandaşlarımızla birlikte tankerlerimizi doldurup geldik, köylülerimiz de dahil oldu ciddi bir çalışmadan sonra yangın söndürüldü" ifadelerini kullandı. Öte yandan Silifke ilçesi Akdere Mahallesi’nde de yangın çıktı. Yangın bölgede etkili olan rüzgarla çevreye yayıldı. Çok sayıda ekibin müdahalesi ile bu yangın da büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü yangınlarda yaklaşık 50 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.