GÜNDEM - 15 Ekim 2024 Salı 16:27

Müzikle hayata tutunan Tatsiana’nın Belarus’tan Ataşehir’e uzanan hikayesi

A
A
A
Müzikle hayata tutunan Tatsiana’nın Belarus’tan Ataşehir’e uzanan hikayesi

Ataşehir Belediyesi’nin "Bizim Hikayemiz" programında bu hafta, Belarus’tan Türkiye’ye gelen Tatsiana Hrynevich Matafonava’nın hikayesine yer verildi. Ataşehir’de yaşayan ve 12 yıllık filarmoni deneyimine sahip olan Tatsiana, Belarus’taki hayatını geride bırakarak Türkiye’de yeni bir başlangıç yapmak için çıktığı yolculuğu tüm içtenliğiyle paylaştı.



Belarus’ta yaşamış olduğu sıkıntılardan dolayı dört yıl önce Türkiye’ye yerleşen Tatsiana’nın hikayesi, yeni bir başlangıç arayan herkese ilham veriyor. Doğup büyüdüğü Belarus’tan ayrılmanın zorluklarını ve yeni bir başlangıç arayışını derin bir şekilde yaşayan Tatsiana, ait olduğu yeri terk etmenin getirdiği duygusal yükle yola çıktı. Müziği yaşamının merkezine koyan Tatsiana, bu zorlu yolculuğuna rağmen müzik tutkusunu sürdürmeye kararlıydı. Müziği, onun için sadece bir ifade biçimi değil, aynı zamanda özgürlüğü ve umudu simgeliyordu. 12 yıl boyunca filarmoni orkestrasında çalışarak keman, gitar, piyano ve trompet gibi birçok enstrümanı başarıyla çalan Tatsiana, müzik tutkusunu devam ettirmek için Türkiye’de yeni fırsatlar aramaya başladı.



Belarus’tan Türkiye’ye yeni bir hayat


Türkiye’ye geldiğinde, ilk yıl evde müzik yapmayı denedi. Ancak, komşularının gürültü şikayetleri nedeniyle bu imkânı kısa süre içerisinde kaybetti. Müziği, hayatının ayrılmaz bir parçası olarak gören Tatsiana, yaşadığı bu zorluklara rağmen pes etmedi. Yeni bir müzik hayatı kurma isteği, onu farklı yollar aramaya itti. Müzik tutkusunu sürdürebilmek için alternatif çözümler bulma çabası içinde, Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu fırsatları değerlendirmeye karar verdi. Ataşehir Belediyesi aracılığıyla Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ne yönlendirilen Tatsiana, bu merkez sayesinde müzik kariyerine devam etme fırsatı buldu. MSKM ile tanıştıktan sonra, yeni bir toplulukla etkileşimde bulunma imkanı da bulan Tatsiana, buradaki odasında her gün prova yaparak Belarusça ve Türkçe şarkılar öğrendi. Müzik hayatında kendine yeni bir yön çizerken, Türk müziğine olan ilgisi de giderek arttı.



“Müzik benim sesim ve ben sesimi duyurmak için sahneye çıkıyorum”


Şu ana kadar 29 Türkçe şarkı öğrenen Tatsiana, müziğe olan tutkusunu şu sözlerle ifade etti: “Müzik, benim için yaşamın bir parçası; her zaman yanımda hissetmek istiyorum. Zorluklara rağmen müziğimi sürdürmeye kararlıyım çünkü müziğim, özgürlüğüm ve umudum. Kısacası müzik benim sesim ve ben sesimi duyurmak için sahneye çıkıyorum.” Tatsiana, her yeni şarkıyla birlikte hem dil becerilerini geliştiriyor hem de Türk kültürüne daha yakın bir bağ kuruyor. Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Tatsiana’nın yaşamında sadece müzik yaptığı bir mekan değil, aynı zamanda bir destek ve ilham kaynağı haline geldi.



“Türk halkı çok açık kalpli”


İstanbul’un tarihi güzelliklerine hayran kalan Tatsiana, Ataşehir Belediyesi ve kültür merkezine duyduğu minnettarlığı ifade ederek, “Burada bir yabancıya bu kadar destek verilmesi, Türk halkının açık kalpli olduğunu gösteriyor” dedi. Tatsiana, “Müzik, insanların kalplerini birleştirir. Benim hikayem de bunun bir örneği” diyerek, müziğin sınır tanımayan gücünü vurguladı. Tatsiana Hrynevich Matafonava’nın hikayesi, müziğin insanları bir araya getiren bir güç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.



Müzikle hayata tutunan Tatsiana’nın Belarus’tan Ataşehir’e uzanan hikayesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş Valisi Çakır, yerel üreticileri destekleyerek doğal sebze ve meyve satışını teşvik etti Muş Valisi Avni Çakır, Dilimli köyünde katıldığı elma hasadından sonra, Muş’a dönüş yolculuğu sırasında yol kenarındaki tezgahlarda doğal sebze ve meyve satan vatandaşları ziyaret etti. Yol boyunca taze ürünlerin sergilendiği tezgâhlara uğrayarak alışveriş yapan Vali Çakır, Bu doğal ürünleri yerinde inceleyerek üreticilerle sohbet etti. Köy halkının el emeğiyle yetiştirdiği ürünlerin lezzetine hayran kalan Vali Çakır, Yerel üreticilerin ürettikleri sebze ve meyveleri satın alarak onlara destek oldu. Yolculuğunu hem keyifli hem de verimli bir şekilde tamamlayan Vali Çakır, sebzelerin ve meyvelerin ucuz olduğuna dikkat çekerek, “Dilimli-Akpınar bölgesi, tüm Muşlu kardeşlerimizin bildiği gibi, Muş’ta en lezzetli sebze ve meyvelerin yetiştiği bölgelerden biridir. Hemen altımızdan Murat Nehri akıyor. Bu bölgenin havası, suyu, toprağının verimliliği ve çalışkan insanlarının emeği bir araya gelince, ortaya çok güzel ürünler çıkıyor” dedi. Vatandaşların kendi bahçelerinden hasat ederek yol kenarında kurdukları tezgâhlarda satışa sundukları sebze ve meyvelerin kaliteli olduğunu söyleyen Vali Çakır, "Muş’a gelen misafirlerimizin ve kendi bahçesi olmayan hemşerilerimizin, hafta sonlarında rahatlıkla sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir güzergâhtayız. Şu an Akpınar köyündeyiz. Burası, piknik yapmak için de son derece elverişli bir yer. Çiftçi kardeşlerimiz burada yetiştirdikleri ürünleri son derece cazip fiyatlarla satıyor. Domates 20-25 lira, biber 25 lira, meyveler ise 25-30 lira arasında değişiyor. Fiyatlar oldukça uygun. Bu vesileyle tüm Muşlu kardeşlerimize, bu sezonun sonundaki ürünleri kaçırmamaları çağrısında bulunuyorum. Hem çiftçi kardeşlerimize destek olmak hem de ailemize kaliteli, lezzetli ürünler sunmak için bu fırsatı değerlendirmelerini öneriyorum. Gerçekten kaliteli ve hesaplı ürünler var, bu da çok güzel bir fırsat” şeklinde konuştu. Ziyarete Vali Çakır’a Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar ile Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün eşlik etti.
Muş Muş’ta hakemler ve gözlemciler sezon açılışını yaptı Muş’ta 2024-2025 faal futbol hakemleri ve gözlemcileri sezonunun açılışı yapıldı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Muş Şubesi tarafından 2024-2025 futbol sezonu açılış programı düzenlendi. Muş 1071 Spor Kompleksi’nde yapılan sezon açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor il Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, 2024-2025 sezonunun ülkeye, Muş’a ve tüm spor camiasına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Şehrimiz her geçen gün sporla ilgili kendinden bahsettiriyor. Yoğun bir şekilde çalışarak Muş’u spor anlamında daha iyi yerlere getireceğiz. İnşallah bu çalışmalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz. Şehrimizin markası Muşspor’umuza için gereken desteği sağlıyoruz. Amatör spor kulüplerimizin her zaman yanındayız. Sporu bir bütün olarak değerlendiriyoruz, spora ve sporcuya destekler sunmaya devam ediyoruz. Gerek tesislerimizle gerek antrenörlerimizle bu desteklerimizi arttırarak devam ettiriyoruz. Sizler aslında zor bir görev yapıyorsunuz. Hakemler görev aldıkları müsabakalarda gözlemler, görür, anlık karar verir. Sizin kararlarınızı herkes yorumluyor. Sizin o anlık gözleminiz ve o andaki olaya hâkimiyetinizle en doğru kararı vermeye çalışıyorsunuz. Bu yönden sizlere yöneteceğiniz maçlarda kolaylıklar diliyorum. Yeni sezonun tüm hakem camiasına hayırlı olmasını diliyor ve hakemlerimize güveniyoruz. Onları daha üst liglerde görmek istiyoruz” dedi. 1071 Spor Kompleksi’nde yapılan sezon açılışı programına, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) İstanbul Şubesi Başkanı Ferdi Karadoruk, Türkiye faal futbol hakemleri derneği Bölgesel kurul üyesi Zafer Korkmaz, Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Türkan, Türkiye Futbol Federasyonu Üst klasman temsilcisi Ferzende Emre, Futbol İl Temsilcisi Aytaç Koyuncu, Muş Hakem Kurulu Başkanı Ümit Yıldırak, TFFHGD Muş Şube Başkanı Necat Geçer ve kulüp yöneticileri, klasman hakemleri ve gözlemciler katıldı.