ASAYİŞ - 04 Ekim 2024 Cuma 15:02

Maltepe’de silahla şakalaşırken arkadaşının ölümüne neden olan genç adliyeye sevk edildi

A
A
A
Maltepe’de silahla şakalaşırken arkadaşının ölümüne neden olan genç adliyeye sevk edildi

Maltepe’de silahla şakalaştığı arkadaşını vurarak ölümüne neden olan şüpheli Mert B., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.


Olay geçtiğimiz gün saat 17.45 sıralarında Maltepe İlçesi Fındıklı Mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana geldi. İddiaya göre, Mert B. isimli genç, elindeki silahla şaka yaptığı sırada tabancanın ateş alması sonucu arkadaşı Mirzan L.’yi vurdu. Vurulan liseli genç hayatını kaybederken, arkadaşının ölümüne sebep olan şüpheli gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından “kasten öldürme” suçundan adliyeye sevk edildi.



Maltepe’de silahla şakalaşırken arkadaşının ölümüne neden olan genç adliyeye sevk edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ünye’de kahverengi kokarca ile mücadele toplantısı Ordu’nun Ünye ilçesinde, kahverengi kokarcaya yönelik yapılması gereken mekanik, kimyasal ve biyolojik mücadeleler düzenlenen toplantı ile anlatıldı. Fındık başta olmak üzere yaklaşık 300 tarım ürününün düşmanı olan kahverengi kokarcayla mücadele için, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde, Ünye Ziraat Odası toplantı salonunda kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, sektör temsilcileri ve muhtarlar bir araya gelerek, mekanik, kimyasal ve biyolojik mücadelede yapılması gerekenler hususları görüştü. Tüm kışlakların ilaçlanması için gerekli tedbirler alınacak Toplantıda, kahverengi kokarca ile mücadelede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de mekanik mücadele, kimyasal ve biyolojik mücadele olmak üzere tüm unsurları kullanarak mücadeleye devam edilmesi, kokarcanın tamamen kışlaklara çekildiği dönemlere kadar feromon tuzaklarla mücadelenin devam edilmesine ve tuzak sayısının artırılması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, tüm paydaşların katkıları ve üreticilerin katılımı ile mahallelerde ve kışlaklarda ilaçlama çalışmaları yürütülmesine, mahalle muhtarları ve üreticilerle bilgilendirme toplantıları yapılmasına, kışlaklarda yapılacak olan mücadele iş takvimi ilçe tarım ve orman müdürlükleri, ziraat odaları ve diğer sektör paydaşları belirlenerek, bu takvimin muhtarlar vasıtası ile mahalle dışında yaşayan üreticiler dahil olmak üzere tüm üreticilere duyurulmasına, tüm kışlakların ilaçlanması için gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Kışlak ilaçlamaları yüksek yerleşim yerlerinden düşük rakıma doğru yapılacak Yapılacak kışlak ilaçlaması çalışmalarında kullanılacak ilaçların öncelikli olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, ihtiyaç duyulması halinde ise diğer sektör paydaşlarının sağlayacağı kaynakla karşılanmasına da karar verilen toplantıda, kışlak ilaçlamasının en yüksek yerleşim yerlerinden başlayarak, en düşük rakıma doğru uygulanacağı belirtildi.
Antalya Ulaşılamayan gencin cansız bedeni hotel odasında bulundu Antalya’da yakınlarının bir süredir ulaşamadığı genç otel odasında ölü olarak bulundu. Polis ekipleri gencin intihar etmiş olabileceğini değerlendiriyor. Olay, saat 12.30 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Zerdalilik Mahallesi Cebesoy Caddesi üzerinde bulunan bir hotelde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 2 gün önce hotele giriş yapan ve bugün çıkış yapması gereken Ömer Saydam’a (21) ulaşamayan görevliler yedek anahtarla odaya girdi. Saydam’ı hareketsiz şekilde gören görevliler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde Saydam’ın hayatını kaybettiğinin belirlenmesi üzerine olay yerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Yakınları 112’yi arayarak kayıp başvurusunda bulunmuş Bu sırada Aşık Veysel Caddesi’nde ikamet ettiği öğrenilen Saydam’ın Şırnak ilinde bulunan yakınları kendisine ulaşamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kayıp başvurusunda bulundukları öğrenildi. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından Ömer Saydam’ın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet Büro ekipleri Saydam’ın intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde de çalışmalarını yürütüyor.