KÜLTÜR SANAT - 21 Eylül 2024 Cumartesi 10:23

Küçükçekmece’de Kitap Günleri’ne geri sayım başladı

A
A
A
Küçükçekmece’de Kitap Günleri’ne geri sayım başladı

Küçükçekmece Belediyesi, kitapseverleri 9 gün boyunca okumanın büyülü dünyasında yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Sefaköy Atatürk Parkı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘2. Küçükçekmece Kitap Günleri’, binlerce okuru, Türkiye’nin önemli kalemleriyle bir araya getirecek.


Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliğiyle gerçekleştirilecek Kitap Günleri, “Küçükçekmece’de Kitap, Kitapta Hayat Var” sloganıyla düzenlenecek. Onur konuğu Toplumbilimci, Akademisyen Emre Kongar’ın açılış oturumuyla başlayacak Küçükçekmece Kitap Günleri, 50’ye yakın yazarı ağırlayacak.



"Kültür ve edebiyatın birleştirici gücünü bir kez daha deneyimleyeceğiz"


Kültür-sanat ve edebiyatın birleştirici gücünü Küçükçekmece’de bir kez daha deneyimleyecekleri için heyecanlı olduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Yerel yöneticiler olarak biliyoruz ki bir kentin gelişmesi için yaptığımız yollar, kaldırımlar yeterli değildir. Aslolan; bilim, kültür, sanat ve edebiyatı kentliyle buluşması gereken zamanlarda, onlarla buluşturuyorsak o kentin gelişmesine güçlenmesine katkı sunuyoruz demektir. Kitap tutkunlarını edebiyat dünyasının usta isimleriyle buluşturacağımız Kitap Günleri’nin ikincisini düzenlemenin heyecanını paylaşırken, ilçemizde kültürel zenginliğimizi büyütmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Burada 9 gün boyunca birbirinden değerli yazarlar, fikir insanları ve yayınevleri ile buluşma şansına sahip olacağız. Tüm kitapseverleri, Sefaköy Atatürk Parkı’nda gerçekleştireceğimiz Kitap Günleri’ne bekliyoruz” diye konuştu.



50’ye yakın yazar, okuyucusuyla buluşacak


Alanında usta isimlerin okuyucuyla buluşacağı Kitap Günleri’ne bu yıl; İlber Ortaylı, Emre Kongar, Merdan Yanardağ, Serhan Kansu, Murat Menteş, Veli Ağbaba, Tansu Özcan, Serhan Asker, Barış İnce, Adnan Özyalçıner, Şeyhmus Diken, Mehmet Erte, Betül Kanbolat, Zülal Kalkandelen gibi yazarlar konuk olacak. Ayrıca fuara genç yazarlar, akademisyenler, kültür ve sanat dünyasının önemli isimleri de katılacak.



Yüzbinlerce kitap, onlarca seçkin yayınevi yer alacak


7’den 70’e her yaş için uygun söyleşi ve atölyelerin gerçekleştirileceği Kitap Günleri’nde çocuklar için animasyon ve oyunlar üzerine atölyeler de düzenlenecek. Yüzbinlerce kitap, onlarca seçkin yayınevi, sevilen yazarların söyleşileri ve imza günlerinin yer alacağı Küçükçekmece Kitap Günleri’nde, kitap meraklıları, sevdikleri kitapları indirimli alma imkânı da bulacak. Küçükçekmece Kitap Günleri, 9 gün boyunca 10.00- 21.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacak.



Etkinlik Programı


28 Eylül Cumartesi


15.00 Onur Konuğu-Emre Kongar


17.00 Kazım Öz


18.00 Zeynep Altıok ve Eren Aysan



29 Eylül Pazar


14.00 Türkan Elçi/ Şeyhmus Diken/ Ahmet Özer


16.00 Merdan Yanardağ


18.00 Mehmet Erte, Arzu Uçar, Murat Özyaşar, Mevsim Yenice



30 Eylül Pazartesi


11.00-12.00 Serhan Kansu


12.30 İnci Kıraç


15.00 Doç. Dr. Ayşegül Akaydın Aydın ve Doç. Dr. Nur Emine Koç


18.00 Erdoğan Aydın, Faik Bulut



1 Ekim Salı


11.00-12.00 Kezban Küçük


16.00 Kurtul Gülenç, Cem Kirazoğlu, Arzu İbişi Temelli, Ferda Yıldırım


17.30 İsmail Arı- Filiz Gazi



2 Ekim Çarşamba


11.00 -11.30 Hafize Çınar Güner


11.45-12.30 Deniz Ozan Coşkun


15.00 Serhan Asker


18.00 Parla Onuk, İzzettin Önder, Ozan Gündoğdu



3 Ekim Perşembe


11.00-11.30 Betül Kanbolat


11.45-12.30 Gökçe Gökçeer ile Çocuk Atölyesi


13.00 Kaan Biçici, Olgun Dursun, Moderatör: Sedef Akçay


14.30 Doç. Dr. Selim Süar ve Öğr. Gör. Okaner Okan


17.30 Murat Menteş


18.30 Veli Ağbaba- Tansu Özcan



4 Ekim Cuma


11.00-12.00 Zeynep Hakgüder Yılmaz


13.00 Halil İbrahim Özcan


17.00 Aylin Balboa, Barış İnce, Ayşen Şahin


18.30 Zülal Kalkandelen



5 Ekim Cumartesi


15.00 Cem Say


16.30 R. İhsan Eliaçık


18.00 İlber Ortaylı



6 Ekim Pazar


12.30 Salim Koçak


13.30 Elfin Tataroğlu


15.00 Latife Tekin


17.00 Adnan Özyalçıner, C. Hakkı Zariç, Güney Özkılınç


Moderatör: Kübra Yeter


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Uzmanından ikinci el telefon alacaklara tavsiyeler: "e-Devlet üzerinden IMEI sorgusu yapılmalı" İkinci el cep telefonu alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, e-Devlet üzerinden IMEI sorgusunun yapılması gerektiğini söyledi. Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, ikinci el telefon alacaklar için tavsiyelerde bulundu. Cihazın garanti ve faturasının bulunmasının, alım sürecinde güven verici bir faktör olduğunu belirtti. e-Devlet üzerinden IMEI sorgusu yapmanın önemini vurgulayan Taşcı, telefonun Türkiye’ye ait olmasının en kritik unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Orijinal parçaların kullanılması gerektiğini, yan sanayi parçaların ise sorun oluşturabileceğini belirten Taşcı, cihazı almadan önce yetkili serviste kontrol ettirmenin faydalı olacağını kaydetti. Dolandırıcıların tuzaklarına düşülmemesi gerektiğini ifade eden Taşcı, telefona ulaşmadan IBAN üzerinden para göndermemek gerektiğini önerdi. “IMEI numarası e-Devlet üzerinden basit bir şekilde yapılabilir” Cihazı almadan önce IMEI sorgulaması yapılması gerektiğini söyleyen Taşcı, “İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar mevcuttur. Öncelikle cihazın garantisi ve faturasının olması, daha iyi bir durumda olduğunu gösterir. Cihazı alırken Türkiye faturasının olmasına dikkat edin. IMEI numarası e-Devlet üzerinden yapılmalı, böylece cihazın Türkiye’mi yoksa yurt dışı mı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Donanımsal olarak bakmamız gereken başlıca hususlar ise hoparlör, ekran, kamera, bataryadır. Cihazın daha önceden tamir görüp görmediği kontrol edilir ve neden tamir edildiği araştırılır. Değişen parçanın yan sanayi mi yoksa orijinal mi takıldığına dikkat edilmelidir. Yan sanayi ürünlerde yüksek bir şekilde problemler yaşanabilir” şeklinde konuştu. “Kesinlikle telefonu görmeden IBAN üzerinden para gönderip telefon alma çabalarına girmemenizi öneririm” Telefonu görmeden parasının ödenmemesini kaydeden Taşcı, “Cihazı telefoncudan değil de bir kullanıcı tarafından alacaksanız mutlaka bir yetkili servise getirmenizi öneririm. Herhangi bir teknik serviste kontrol ettirilmeyen cihazı almamanızı öneriyorum. Bir cihazın batarya ömrü iki yıldır. İki yıldan fazla kullanılmış bir cihaz alınacaksa ve bataryası da değişmediyse bataryada problem yaşayabilirsiniz. İkinci el telefon alırken kandırılmamaya ve dolandırılmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Kesinlikle telefonu görmeden IBAN üzerinden para gönderip telefon alma çabalarına girmemenizi öneririm” dedi.