EKONOMİ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 15:30

Komagene, Ekonomist dergisine göre franchise markaları arasında ilk sırada yer aldı

A
A
A
Komagene, Ekonomist dergisine göre franchise markaları arasında ilk sırada yer aldı

Ekonomist dergisi son sayısında Türkiye’nin en büyük 100 Franchise markasını açıkladı. Derginin 2024 yılı araştırmasına göre Komagene, 3 bin 50 şubesiyle ilk sırada yer aldı.



Ekonomist dergisi son sayısında Türkiye’nin en büyük 100 Franchise markasını açıkladı. Derginin 2024 yılı araştırmasına göre Komagene, 3 bin 50 şubesiyle Türkiye’nin 1 numaralı franchise markası oldu. Marka, en yakın takipçisiyle arasındaki farkı iki katına yükseltti. Komagene 2024 yılının ilk 6 ayında da 2 bin 758 şubesiyle birinci sırada yer alıyordu. Son araştırma sonuçlarına göre Komagene yaklaşık 300 yeni şube daha açtı.



Ekonomist dergisinin araştırmasını değerlendiren Komagene Genel Müdür Yardımcısı Semiha Demiral, sonuçların kendileri için sürpriz olmadığını ancak çok mutlu olduklarını söyledi. Franchise da Türkiye’nin 1 numaralı markası olmanın sorumluluklarını daha da artırdığını belirten Demiral, “Bu başarının gerçek sahibi olan çalışanlarımıza, bayilerimize, tedarikçilerimize ve bizleri bugünlere getiren tüketicilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Geçtiğimiz yıllarda fast food sektörünün 1 numarası olduklarını, 2024’ten itibaren ise tüm franchise sektörünün lideri konumuna yükseldiklerini söyleyen Demiral şunları söyledi: “Komagene’nin olmazsa olmaz ilkeleri var, çok büyük hedefleri var. Çiğ köftenin geleneksel tadını koruyarak en lezzetli ve en kaliteli şekilde tüketiciye sunmak gibi. İşte biz buna inandık. 19 yıldır da bu inancımızı hayata geçirmek için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bu azim Komagene’yi önce Türkiye’nin 1 numaralı fast food markası yaptı sonra da 1 numaralı franchise markası haline getirdi.”



Demiral bundan sonraki hedeflerinin çiğ köftenin küresel bir tat olarak anılmasını sağlamak olarak açıkladı.



Komagene, Ekonomist dergisine göre franchise markaları arasında ilk sırada yer aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 0 - Çaykur Rizespor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Bodrum FK, sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Mücadelede ilk yarı golsüz tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada Bodrum FK’da Dimitrov, ceza sahası sol çaprazdan topu içeriye yerden gönderirken, Puscas’ın şutu savunmadan geri döndü. 5. dakikada Brazao, ceza sahası sağ çaprazdan kaleye yaptığı şutunda top dışarı çıktı. 11. dakikada Celustka, sol kanattan yapılan ortaya arka direkte vurdu. Kaleci Grbic topu son anda kornere çeldi. 14. dakikada sol kanattan köşe vuruşu kullanırken Celustka’dan seken topa Ali dokundu. Savunmanın müdahalesi sonrasında kaleci Grbic topu çizgide kontrol etti. 21. dakikada etkili gelen Rizespor atağında Olawoyin, ceza sahası sağ çaprazda sıfıra inerek topu içeriye yerden gönderdi. Versanovic’in penaltı noktasının sağından şutunda kaleci gole izin vermedi. Hakemler: Oğuzhan Çakır, Hakan Yemişken, Emrah Ünal Bodrum FK: Diogo Sousa, Üzeyir Ergün, Arlind Ajeti, Ali Aytemur, Ondrej Celustka, Ahmet Aslan, Alfredo Ribeiro, Musah Mohammed, Pedro Brazao, Zdravko Dimitrov, George Puscas Yedekler: Gökhan Akkan, Gabriel Obekpa, Taylan Antalyalı, Samet Yalçın, Enes Öğrüce, Yusuf Sertkaya, Ege Bilsel, Kenan Özer, Haqı Osman, Celal Dumanlı Teknik Direktör: İsmet Taşdemir Çaykur Rizespor: Ivo Grbıc, Muhammet Taha Şahin, Attila Mocsi, Khusniddin Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan, Loannis Papanikolaou, Amir Hadziahmetovic, İbrahım Olawoyin, Dal Varesanovic, Emrecan Bulut, Vaclav Jurecka, Yedekler: Tarık Çetin, Alı Sowe, Seyfettin Anıl Yaşar, Muhamed Buljubasıc, Rachıd Ghezzal, Eray Korkmaz, Babajıde Davıd Akıntola, Ayberk Karapo, Mithat Pala Altın Zeqırı Teknik Direktör: İlhan Palut
İstanbul 2024 Dünya Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu yurda döndü İspanya’da yapılan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 12. ve son ayağının ilk yarışında ikinci olup puanını 493’e çıkararak 2. kez dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu İstanbul’a geldi. Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, yeni takımı ROKiT BMW Motorrad ile yarıştığı ilk sezonunda ikinci Superbike şampiyonluğuna ulaştı. Puanını 493’e çıkararak 2. kez dünya şampiyonu olan Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’nın Malaga şehrinden kalkan Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçakla akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Pasaport ve valiz işlemlerinin ardından İstanbul Havalimanı VİP terminalinden çıkış yapan Razgatlıoğlu’nu motosiklet tutkunlarının yanı sıra ailesi ve sevenleri karşıladı. Razgatlıoğlu’nu karşılamaya gelen isimler arasında en çok dikkat çeken isim Türk motosiklet yarışçısı ve aynı zamanda 5 dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu oldu. Toprak Razgatlıoğlu: "Sezonu şampiyonlukla tamamlamak çok mutluluk verici" Yoğun sevgi göstesisinde bulunulan Toprak Razgatlıoğlu, duygularını paylaşarak yaptığı açıklamada, "Şampiyonluktan dolayı çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ederim. Başarıdan dolayı çok gurur duyuyorum. Ülkeme bir dünya şampiyonluğu kazandırdım. Bu sezonu şampiyonlukla tamamlamak çok mutluluk verici. İstiklal Marşı’nı birçok ülkede insanlara dinlettik" ifadelerini kullandı. "Seneye de dünya şampiyonluğunu kazanmayı amaçlıyorum" Razgatlıoğlu, sezonun kolay geçmediğini belirterek, "Sezon başında BMW ile anlaşmıştım. BMW hakkında çok iyi şeyler söylenmedi. Sezonun içinde 13 kere üst üste birincilikle yeni bir rekor kırdık. Kazanın ardından da büyük bir geri dönüş yaptık. Dünya şampiyonluğunu tekrardan kazandık. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Herkesin bu başarıda çok büyük emeği var. Federasyona, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Red Bull’a çok teşekkür ediyorum. Seneye de dünya şampiyonluğunu kazanmayı amaçlıyorum" diye konuştu. Kenan Sofuoğlu: "Türkiye’nin Toprak’ı duymaması bizim için üzücüydü" Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu ise Toprak Razgatlıoğlu’nun başarısını Türkiye’de duyurmak istediklerini vurgulayarak, "Kendisini dünya tanıyor. Türkiye’nin Toprak’ı duymaması bizim için üzücüydü. Rahmetli başkanımız Bekir Yunus Uçar’ı anmak istiyorum. Toprak’a çok büyük emekler vermişti. Bu şampiyonluğun planını birlikte yapmıştık. Şu anda elimizde dünyanın en değerli motosiklet yarışçısı var" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından motosiklete binen Toprak Razgatlıoğlu, alandan alkışlarla ayrılırken, motosiklet sürücüleri de kendisine eşlik etti.