ASAYİŞ - 25 Ekim 2024 Cuma 09:14

İstanbul’da bir motosikletlinin yaşamını yitirdiği tünelde tek teker ilerleyen sürücü kamerada

A
A
A
İstanbul’da bir motosikletlinin yaşamını yitirdiği tünelde tek teker ilerleyen sürücü kamerada

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’nda geçtiğimiz günlerde bir motosiklet sürücüsü yaptığı kazanın ardından yaşamını yitirirken, polis ekipleri denetimleri sıklaştırdı. Yapılan uyarılar ve denetimlere rağmen bir motosiklet sürücüsü, ön tekeri kaldırıp kilometrelerce ilerledi. Sürücünün tehlikeli yolcuğu cep telefonu kamerasına yansıdı.


İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’nda motosiklet sürücülerinin tehlikeli hareketler yaptığı anlar zaman zaman çekilen görüntülerle gündem olmuştu. Cebeci Tüneli mevkiinde geçtiğimiz günlerde bir motosiklet sürücüsü kazaya karışarak yaşamını yitirmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, paylaşılan tehlikeli görüntüler ve kazanın ardından denetimleri sıklaştırdı. Yapılan uyarılar ve denetimlere rağmen dün akşam Cebeci Tüneli’nde seyir halindeki bir motosiklet sürücüsü yaptığı hareketle yürekleri ağza getirdi. Motosikletli tek teker üzerinde kilometrelerce seyretti. Hem kendinin hem de trafikteki diğer vatandaşların canını hiçe sayan sürücü, trafikteki diğer sürücülerin kamerasına yansıdı.



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden eş zamanlı denetim Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce sabit ve geçici mobil kontrol noktalarında eş zamanlı önleme araması yapıldı. Ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, orman suçlarıyla mücadele etkinliğinin artırılması, doğal kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı olarak aktarılması amacıyla, Türkiye geneli sabit ve geçici mobil kontrol noktalarında eş zamanlı önleme araması yapıldı. Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş başkanlığında da 9 Orman İşletme Müdürlüğünde 57 sabit ve geçici kontrol noktalarında güvenlik güçlerinin katılımıyla önleme araması kapsamında kontroller başlatıldı. Denetlemelerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanması veya makul şüphe olması durumunda Cumhuriyet Savcılığından gerekli izinler alınarak yasal işlem yapılacağı bildirildi. Gülnar’da üretim sahaları denetlendi Öte yandan Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğünün üretim sahalarında incelemelerde bulundu. Ataş, doğru ağaç kesme teknikleri, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre uyulması gereken hususlar ile kesim esnasında damga ve numaranın dip kütükte kalmasının önemini belirterek, mesahanın memurlar nezdinde ve özenle yapılması gerektiğini ifade etti. Kaçakçılıkla mücadelede en önemli adımının üretim sahalarının denetiminin zamanında ve eksiksiz yapmaktan geçtiğini vurgulayan Ataş, her şefin bölmelerini denetim altında tutması gerektiğini kaydetti. Bölge Müdürü Ataş’a, Gülnar Orman İşletme Müdürü Serdar Karaca, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları eşlik etti.
Konya Engelleri aşan sporcular, öğrencilerle buluştu Selçuk Üniversitesinde düzenlenen söyleşide Milli Tekvandocu Gamze Gürdal ve başarılı sporcu Mehmet Sami Saraç, öğrencilerle buluştu. Milli sporcular, sporun özgüven ve sosyalleşmeye önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, hayatın zorluklarıyla başa çıkmayı öğrettiğini belirtti. Selçuk Üniversitesi, sporun engelleri nasıl aşabileceğini vurgulayan anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 2024 Paris Paralimpik Oyunlarında Kadınlar 57 kilo para tekvandoda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Gamze Gürdal ve erkekler +80kg son 16 turunda mücadele etme başarısı gösteren milli sporcu Mehmet Sami Saraç, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde öğrencilerle bir araya geldi. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Güler, engelli bireyler için temel sorunun, toplum olarak oluşturulan engeller olduğunu belirtti. Güler, “Üniversitemizdeki hiçbir engelli öğrencimizi geride bırakmadan onların hedeflerine ulaşmalarına ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi. “Spor, özgüven ve sosyalleşmeye büyük bir katkı sunuyor” Sporun hayatındaki dönüştürücü etkisini anlatan milli tekvandocu Gamze Gürdal, sporla tanışmasının ardından yaşadığı toplumsal mücadelesini paylaştı. Her zaman insanlara ilham vermeye çalıştığını belirten Gürdal, “Okulda kendimi bir elçi gibi hissediyorum, çünkü gittiğim her yerde bir farkındalık oluşturuyorum. Çok fazla okudum, kendimi geliştirdim. Çok sayıda insanla iletişim kurdum. Sadece spor değil; sanat, resim, müzik gibi birçok alanda da bir şeyler yapabiliriz. Ama neden yapamayacağımızı düşünüyoruz?” şeklinde konuştu. Sporun kendisine kazandırdığı en büyük değerlerden birinin yalnız olmadığını fark etmek olduğunu söyleyen Gürdal, Türkiye Şampiyonası’nda diğer engelli sporcularla tanıştığında bu duyguyu derinden hissettiğini belirtti. Gürdal, “Benim gibi olan başka insanlarla tanışmak bana büyük bir özgüven kazandırdı. Artık kendimi saklamıyorum, çünkü bu benim normalim ve hayatımı bu şekilde devam ettiriyorum” diye konuştu. Gamze Gürdal, sporun özgüven ve sosyalleşme açısından büyük bir katkı sunduğunu belirterek gençlere de sporla tanışmaları tavsiyesinde bulundu. “Toplumsal hayatta daha aktif bir rol üstlendik” 5 yaşında geçirdiği kaza sonrası babasının desteğiyle sosyal hayata katılmaya başladığını belirten başarılı milli sporcu Mehmet Sami Saraç, elde ettiği başarıların temelinde ailesinin özverisinin yattığını ifade etti. Spor kariyerinde kazandığı derecelerle birlikte devletin davet ettiği çeşitli organizasyonlara katıldığını söyleyen Saraç, “Takım kamplarında yaşadığımız hatıralarımız, motivasyonumuzu arttırıyor. Kendi aramızda şakalaşarak gördüğümüz zorluklar karşısında daha çok şükretmeye başladık” dedi. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Güler tarafından milli tekvandocu Gamze Gürdal’a ve milli sporcu Mehmet Sami Saraç’a teşekkür belgesi verildi.
Antalya ASFİM, Antalyalıları sporla buluşturmaya devam ediyor Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, ücretsiz spor imkanı sunduğu Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) Antalyalıları sporla buluşturmaya devam ediyor. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla, Antalya’da, 7’den 70’e herkesin spor yapması için birçok imkan sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) ücretsiz spor yapmak isteyenlerin buluşma adresi olmaya devam ediyor. Antalyalılar, sağlıklı bir yaşam için, ASFİM’leri tercih ediyor. ASFİM’lerde sağlıklı yaşamın yanında, sosyalleşme imkanı da bulan Antalyalılar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu hizmetten son derece memnun. 13 ilçede ücretsiz Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ASFİM, vatandaşın hareketli ve sağlıklı bir yaşam geçirebilmesi adına, şehrin 13 ilçesinde faaliyetlerini sürdürüyor. 13 ilçede 6 bine yakın kursiyer, ASFİM imkanlarından faydalanıyor. ASFİM, fitness, pilates, reformer, step aerobik, zumba, çocuk jimnastiğinin yanında, kadınlara özel savunma sanatı, ileri yaş ve Parkinson hastalarına yönelik özel dersleriyle, birçok branşta vatandaşlara tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Çocuklar da ASFİM’de Özellikle çocuklara yönelik yapılan çocuk jimnastiği kursu, çocukların ilgi odağı oluyor. 13 ilçede yaklaşık 450 çocuk ASFİM’de jimnastik eğitimi alıyor. Böylece çocuklar genç yaşlarda spora eğilerek, gelecek yıllara güçlü ve zinde bir şekilde hazırlanıyor. Nurettin Tonguç: “ASFİM sayısı 15’e çıkacak” Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, ASFİM’lerin 13 ilçede hizmet verdiğini, bu sayının yakın zamanda 15’e çıkarılacağını söyledi. Tonguç, “Döşemealtı Yeşilbayır Mahallesi’nde ve Sedir Spor Kompleksi’nde iki yeni yeni ASFİM açılacak. Biz, vatandaşlarımızın sporu hayatına dahil etmesini, yaşam kalitesini arttırmasını istiyoruz. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde eğitimler veriyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerine göre kurslar açıyoruz. Onlardan da çok olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi. Online kayıt Haftanın 7 günü, 09.00 ila 22.00 saatleri arasında, uzman eğitmen kadrosuyla hizmet veren ASFİM’lerin kapıları, 7’den 70’e tüm Antalyalılara açık. 2 ay süren her kurs döneminden sonra, isteyen vatandaşlar diğer kurs döneminde de, istediği kursa kayıt olma imkanına sahip. ASFİM’in ücretsiz kurslarından faydalanmak isteyen vatandaşlar, “genclikspor.antalya.bel.tr” adresinden online olarak kaydını yaptırabiliyor.
Kocaeli Başiskele, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna hazır Başiskele’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla Türkülerle Türkiye Yüzyılı programı sahnelenecek. Başiskele Belediyesi tarafından ilki geçen yıl, Cumhuriyetin 100. yaşında sahnelenen ve büyük beğeni toplayan Türkülerle Türkiye Yüzyılı programı yeniden sahnelenecek. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde 26 Ekim Cumartesi günü saat 19.30’da gerçekleşecek programa yoğun ilginin olması bekleniyor. Başiskele Müzik Okulları’nda görev yapan öğretmenlerin ve öğrencilerin icra edeceği kahramanlık türküleri ve şiir dinletileriyle izleyicilere coşku dolu müzik ziyafeti sunulacak. Edirne’den Kars’a, Kırım’dan Balkanlar’a kadar her yöreden kahramanlık türkülerinin ve şiirlerinin seslendirileceği Türkülerle Türkiye Yüzyılı programına katılım ücretsiz olacak. Başiskele’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Ekim Salı günü daha da artacak. Başiskele Kaymakamlığı koordinesi Başiskele Belediyesi’nin destekleriyle Cumhuriyetin 101. kuruluş yıl dönümü kapsamında Başiskele Kent Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. İlçe protokolünün, ilçedeki resmi ve özel okul öğretmenleri ile öğrencilerinin katılımıyla Barbaros Semt Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni düzenlenecek. Aynı günün akşamında ise Başiskele Sahili’nde Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. Başiskele Sahil Kafe’den itibaren saat 19.30’da başlayacak yürüyüş iskelede sona erecek.