SPOR - 21 Ekim 2024 Pazartesi 11:24

Galatasaray - Elfsborg maçını Matej Jug yönetecek

A
A
A
Galatasaray - Elfsborg maçını Matej Jug yönetecek

Galatasaray’ın, UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında sahasında İsveç temsilcisi Elfsborg ile oynayacağı karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug yönetecek.


Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki üçüncü maçında 23 Ekim Çarşamba günü evinde İsveç temsilcisi Elfsborg ile mücadele edecek. Saat 17.30’da başlayacak karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug düdük çalacak.


Jug’un yardımcılıklarını Matej Zunic ve Manuel Vidali yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Mihael Antic olacak.


Galatasaray - Elfsborg maçında VAR koltuğunda Alen Borosak, AVAR’da da Asmir Sagrkovic oturacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Eczacılardan yerli ilaç çağrısı Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren, ilaçta dışa olan bağımlılığın ortadan kaldırılması için yerli ilaç sanayisinin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Son günlerde yaşanan ilaç sıkıntısıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren, 2004 yılında uygulanmaya başlayan ve senede bir sefer yapılan Euro kuru ortalamasının günümüzde artık geçerliliğini yitirdiğini ifade etti. Eren, "Bir an önce yeni bir ilaç fiyat kararnamesi düzenlenmeli ve artık güncel şartlar çerçevesinde ilaç fiyatları belirlenmelidir ”dedi “İlaçlara erişim her geçen gün zorlaşıyor” Eren, ilaçlara erişimin güçleştiğini söyleyerek, “Türkiye genelinde olduğu gibi şehrimizde de ilaçlara erişim her geçen gün zorlaşıyor. İlaç fiyat kararnamesinden kaynaklanan sorun nedeniyle, özellikle kanser hastalarının kullanmış olduğu ilaçlar, kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, şeker hastalarının kullanmış olduğu insülin ilaçları gibi hastalar için hayati öneme haiz ve mudall benzeri bulunmayan ilçeler başta olmak üzere ilaç temininde ciddi sorun yaşamaktayız. Geçen yıl aralık ayında ilaçta yapılan yüzde 25’lik kur güncellenmesiyle, ilaç euro kuru 17,50 lira olarak belirlendi. Buda maalesef giderlerin ciddi arttığı enflasyonist ortamda ilaç sanayisini ciddi olarak zorlamakta. İlaç sanayisinin ilaç üretiminde ve özellikle yurtdışından getirilen ilaçların temininde ciddi sorunlar yaşaması direk olarak eczaneleri ve hastalarımızı etkilemektedir” diye konuştu. “Bir an önce yeni bir ilaç fiyat kararnamesi düzenlenmeli” Yeni bir ilaç fiyat kararnamesinin düzenlenmesi gerektiğine değinen Eren, “ Yaklaşık temmuz ayından bu zamana, özellikle kronik hastalıklarda kullanılan ve hayati öneme hazi ilaçların temininde sorun yaşamaktayız. Hastalarımızın sorun yaşamaması adına, elimizde olmayan ilaçları, eczacılar arasında oluşturduğumuz gruplarından yada telefon yoluyla temin etmeye, hastalarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz ama artık buda çözüm olmamaya başladı. İlaç yokluğu konusunda, ilaç sanayi, ilaç depoları ve Türk Eczacılar Birliği Ankara’da gerekli çalışmaları görüşmeleri yürütmekte. Bizlerde yerelde siyasilerimize ,ilgili bürokratlarımızla gerekli görüşmeleri yapmaktayız. 2004 yılında uygulanmaya başlayan ve senede bir sefer yapılan Euro kuru ortalaması günümüzde artık geçerliliğini yitirmiştir. Bir an önce yeni bir ilaç fiyat kararnamesi düzenlenmeli ve artık güncel şartlar çerçevesinde ilaç fiyatları belirlenmelidir. İlaç stratejik bir üründür. Bunu en son pandemi döneminde gördük. Bununla beraber yerli ilaç sanayi desteklenmeli, ilaçta dışa bağımlılık kısmen de olsa azaltılmalıdır. Biz eczacılar, hastalarımızın kesintisiz ilaca ulaşması ı adına her türlü fedakarlığı göstermekteyiz ve ilimizde ilaç sorununu minimuma indirmek amacıyla meslektaşlarımızla sürekli iletişim halinde olup ,kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti sunmaya çalışmaktayız” şeklinde konuştu.
Bursa Piyasalardaki daralma, endüstriyel yemek sektörünü olumsuz etkiledi Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, Bursa’da özellikle tekstil ve metal sektörlerindeki mesailerin neredeyse tamamen durduğunu ve birçok işletmenin vardiya sayılarını azalttığını söyledi. Dönmez, bu gelişmelerin endüstriyel yemek sektörüne olumsuz yansıdığını ve geçen yıla göre günlük 4 kap yemekten oluşan Pax sayısında yüzde 10-15 oranında bir düşüş yaşandığını belirtti. BUYSAD üyeleriyle yapılan toplantılarda, firmaların neredeyse tamamının günlük pax sayısındaki düşüşü ana gündem maddesi olarak ele aldığını beliren Dönmez, “Geçen yıla kıyasla hemen hemen tüm üyelerimiz, pax sayılarında ortalama yüzde 10-15 oranında bir azalma olduğunu aktarıyor. Bu rakamlar, sektörde ciddi bir endişeye neden oldu. Bursa’daki tekstil ve metal sanayisindeki işletmelerin mesaileri durdurması, vardiya sayılarını azaltması ve çalışan sayısında kısıtlamalara gitmesi, endüstriyel yemek sektörüne olan talebi olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı. Coşkun Dönmez, bu yıl mayıs ayından itibaren yemek talebinin düştüğünü gözlemlediklerini belirtti. Yaz döneminde personel izinlerinin bu düşüşte etkili olduğunu kabul eden Başkan Dönmez, tatil döneminin sona ermesine rağmen pax sayısındaki artışın gerçekleşmemesinin kendilerinde kaygıya yol açtığını ifade etti. Dönmez, “Normalde yaz sonrasında pax sayısında bir toparlanma beklerdik. Ancak bu yıl, tatil dönemi bitmesine rağmen talepte bir artış olmadı” diye konuştu.
Samsun Terme Belediyesi kendi kent mobilyalarını üretiyor Samsun’un Terme Belediyesi bünyesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ahşap işleme atölyesinde üretilen ürünler ilçenin kent mobilyası ihtiyacını karşılıyor. Bu atölyede üretilen banklar, otobüs durakları ve çeşitli kent mobilyaları, sadece şehrin estetiğini değil, aynı zamanda halkın konforunu da artırıyor. Terme Belediyesi kaliteli, hızlı ve ekonomik hizmet sağlama hedefiyle Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ahşap işleme atölyesinde üretimlerini sürdürüyor. İlçenin kent mobilyası ihtiyacının karşılandığı atölyede aynı zamanda okullar ve kamu kurumları için de kent mobilyaları üretiliyor. Ahşap işleme atölyesinde son dönemde üretilen ilçedeki anaokullarına yönelik hazırlanan ve oyun alanlarına dönüşebilen banklar tasarımları ile dikkat çekiyor. “Bütçemizi daha etkin kullanıyoruz” Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediyenin öz kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak ilçenin ihtiyaçlarına yönelik adımlar attığını belirterek, “Kendi kaynaklarımızla üretiyor, ilçemize değer katmaya devam ediyoruz. Terme Belediyesi olarak her alanda kendi kendine yetebilen bir yapıya sahip olma yolunda ilerliyoruz. Kendi kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak, dışa bağımlılığımızı azaltıyor ve bütçemizi daha etkin kullanıyoruz. Ahşap işleme atölyemizde ürettiğimiz ürünlerle hem ekonomik anlamda tasarruf sağlıyor hem de ilçemizin kimliğini yansıtan özgün ve estetik çözümler sunuyoruz" dedi. Üretim kapasitelerini arttıracaklarını ifade eden Başkan Kul, "Amacımız, sadece bugün için değil, gelecekte de sürdürülebilir çözümler üretmek. Bu doğrultuda, ahşap işleme atölyemizi daha da geliştirmeyi ve üretim kapasitemizi artırmayı planlıyoruz. Ayrıca, farklı alanlarda da kendi kendine yeten bir belediye olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.