ÇEVRE - 21 Ekim 2024 Pazartesi 13:23

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı

A
A
A
Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bazı noktalarda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, ekiplerce mücadele çalışması başlatıldı.


Ordu’nun şehir merkezinde ve sahil kesimlerinde etkili olan sağanak, dün geceden itibaren yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Kabadüz, Aybastı, Akkuş, Gürgentepe ilçelerinin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda da kar yağışı etkili oldu. Dün başlayan, gece saatlerinde ve bugün de etkili olan kar yapışı sonrası yeşil bitki örtüsü büyük oranda beyazla kaplandı.


Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kar yağışı sonrası yolların kapanmaması için iş makineleriyle hazırlıklı beklerken, Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri ise Kabadüz ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası mücadele çalışması başlattı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde kar kalınlığının 10 santimetreye yaklaştığı alanda yol temizleme çalışması yapıldığı görülüyor.


Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağışların olabileceğini, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışının beklendiğini duyurmuştu.



Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da Nüfus Mobil Hizmet Aracı tanıtıldı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne gidemeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlar artık evlerinden kimlik yenileme işlemleri Nüfus Mobil Hizmet aracı ile yapabilecek. Malatya’da yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların kimlik yenileme işlemleri ‘Adreste Nüfus Hizmeti’ Mobil aracı ile yapılabilecek. Yeni aracın tanıtımı Malatya Valisi Seddar Yavuz’un da katıldığı bir programla gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ahmet Korkmaz, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Akın Kul ile diğer ilgili kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu programda konuşan Vali Yavuz, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan mobil aracın, özellikle 75 yaş üstü, hasta ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olduğunu belirtti. Yavuz, "Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için bu hizmet büyük bir kolaylık sağlamakta" dedi. Vali Yavuz ayrıca henüz nüfus cüzdanlarını ve sürücü belgelerini yenilemeyen vatandaşlara yıl sonuna kadar bu işlemleri tamamlamalarını da tavsiye etti. Şu ana kadar 32 talep aldıklarını ifade eden Yavuz, mobil hizmet aracının ikamet adreslerine giderek talepleri hızlı bir şekilde karşılayacağını vurguladı. Mobil hizmet aracı, T.C. Kimlik Kartı ve adres beyanı gibi işlemler için evlerde hizmet verecek. Vatandaşların bu hizmetten yararlanmak için Alo 199 randevu hattını arayabilecekleri veya e-devlet üzerinden randevu alabilecekleri belirtildi. Vali Yavuz, tüm Malatyalıların bu imkandan faydalanmaya davet etti.
Ankara 15 Temmuz gazileri Gülen’in ölümünü davul zurna ile kutladı 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden 8 yıl sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberini alan 15 Temmuz gazileri, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde toplanarak davul zurnalı kutlama yaptı. Grup adına konuşma yapan Mehmet Celal Almaz, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, devlete ihanet edenlerin Türkiye’den kilometrelerce uzakta vatansız bir şekilde defnedileceğini dile getirdi. Gülen’in ölümünün ardından terör örgütü üyelerine seslenen Almaz, “Bakın lideriniz geberdi. Siz de aklınızı başınıza alın. Vatansız bir şekilde ölmek yerine gelin tövbe edin ve devletimizden af dileyin. Bedeliniz neyse çekin ve devletimizin şefkatli kanatları arasında yerinizi alın” çağrısında bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralandığını belirten gazi Emine Aydınbelge, “Gülen gibi terör liderlerine ve onların peşinden gidenlere ders olsun. Bu tür insanların yaptıkları yanlarına kalmıyor. Hem dünyada hem ahirette onların peşindeyiz. Biz, dünyada Rabbimize ve hakimlerimize güveniyoruz. Bunlar cezalarını çekecekler. Onun peşinden gidenler de bilsinler ki bu iş sonuçsuz kalmayacak. O öldü diye onun gibi ülkemize göz diken veya farklı emelleri olan insanlara karşı ‘FETÖ öldü, bu iş bitti’ demediğimizi göstermek için buradayız” dedi. “O insanlarla ve onların lideri olarak görülen Gülen’le Mahkeme-i Kübra’da hesaplaşacağız” Gazi Ahmet Çaykara da iyilik veya kötülük yapan herkesin hesap vereceğini vurgulayarak, “Biz mahkeme safahatında Amerika’nın aparatı ve mankurtlaşmış robotları ile hesaplaştık. Bunların bir kısmı cezalarını aldı, bir kısmının da hukuk süreci devam ediyor. Biz devlete inanan birisi olarak hesaplaşmaya devam edeceğiz. Asıl hesaplaşmanın Mahkeme-i Kübra da olacağını biliyoruz. Orada o insanların ve onların lideri olarak görülen Gülen’le bizzat hesaplaşacağız. Biz hakkımızı helal etmiyoruz” açıklamasında bulundu.