SPOR - 13 Ekim 2024 Pazar 14:41

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

A
A
A
Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.


bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman dinamik ısınmayla başladı ve iki grup halinde 8’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman 4’e 2 hücum çalışmasının ardından orta ve şut çalışmasıyla sona erdi.


Galatasaray yarın saat 11.00’de yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.



Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Çermik’te tescilli Karacadağ pirinci hasadı başladı Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde tescilli Karacadağ pirinci hasadına başlandı. İlçeye bağlı Sarıca Mahallesi’nde Çermik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde “Karacadağ Pirinç Hasadı Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. 2018 yılında coğrafi işaret tescili alan ve Karacadağ havzası ile Çermik, Çınar, Hazro ve Kocaköy’de üretimi gerçekleştirilen Karacadağ pirincinin hasadı başladı. Çermik Kaymakamı Adem Karataş, “Çermik’in çalışkan insanları emeği ile alın teri ile tarım faaliyeti yapıyorlar hem de çok özel bir tarım faaliyeti, çeltik yetiştiriyorlar. Karacadağ pirinci olarak bildiğimiz çok özgün bir ürünümüz var. Az önce hem orakla, hem makine ile hasadını yaptığımız Karacadağ pirincimizde Diyarbakır’ımızın ve ilçemizin çok özgün Diyarbakır’a mahsus bir ürün ve coğrafi işareti var tescilli bir ürün. Diyarbakır’daki bu Karacadağ pirincini çeltiğini diğer bölgelerdeki çeltikten pirinçten ayıran özellikler de var” dedi. Kaymakam Karataş, “Karacadağ pirincinin hem marka değerini yükseğe çekmemiz gerekiyor hem de diğer pirinçlerin Karacadağ pirinç adı altında satılmasına da engel olmalıyız. Sadece bu bölgeye özgün, bu bölgede yetişmiş olan pirincin Karacadağ pirinci olarak piyasaya sürülmesini de denetlemeniz gerekiyor ki hem kalitesini hem de çiftçimize olan gelir miktarını arttıralım. Bugün tarla ve hasat gününe katıldığımız çiftçilerimize hasatlarının bereketli olmalarını diliyorum” diye konuştu.
Şırnak Şırnak’ta 7 bölge 15 gün süreyle “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi Şırnak’ta güvenlik nedeniyle 7 bölge, 15 gün süreyle ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerdeki 7 bölgenin 14-28 Ekim tarihleri arasında ’geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, “Şırnak ili mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesinin (c) firkası ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak Valiliğince; koordinat bilgileri aşağıdaki tabloda mevcut olan, Şırnak ili Merkez ilçesi sınırlarında bulunan Bestler Dereler Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Kurt Dağı Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin Bölgeleri, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Altındağları Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Oymakaya Bölgesi, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından (14 Ekim 2024 (Dâhil) - 28 Ekim 2024 (Dâhil) tarihleri arasında (15) onbeş gün "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında, can ve mal güvenlikleri bakımından söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır” denildi.
İstanbul Busem Şeker: "Fenerbahçelilerin bayramı kutlu olsun" Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı oyuncularından Busem Şeker, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının her zaman bayram olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçelilerin bayramı kutlu olsun" dedi. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 6. hafta maçında Fenerbahçe Petrol Ofisi, evinde karşılaştığı Galatasaray Petrol Ofisi’ni 2-0 yendi. Mücadelenin ardından sarı-lacivertli futbolcu Busem Şeker, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Hak eden tarafın kendileri olduğunu belirten Şeker, "Öncelikle takımı, teknik ekibi tebrik ediyorum. Bu hafta çok çalıştık. Bütün analizlerimizi çok iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe - Galatasaray maçı her zaman bir bayramdır. Herkesin, bütün Fenerbahçelilerin bayramı kutlu olsun. Çok hak ettik. Hak eden taraf biziz" şeklinde konuştu. "Şampiyonluğu çok istiyoruz" Busem Şeker, ligde 6’da 6 yapmalarının hatırlatılması üzerine, "Takımda ailevi ortam ortam var, çok çalışıyoruz. Şampiyonluğu çok istiyoruz. Tedavi, antrenman, analiz; her zaman tesislerdeyiz. Şampiyonluğu çok istiyoruz" diye cevap verdi. "İnşallah iki maçı da alacağız" A Milli Kadın Futbol Takımı’nın aday kadrosuna seçilen Şeker, 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası play-off maçları ile ilgili ise, "Milli Takım’da da aynı şekilde çok çalışıyoruz. Hocamız analizleri çok iyi yapıyor. İki maçımız var, biri Esenler’de, biri Moldova’da olacak. İnşallah iki maçı da alıp galibiyetle döneriz" ifadelerini kullandı.