SPOR - 17 Eylül 2024 Salı 22:07

Galatasaray 15 sezon sonra ligde 5’te 5 yaptı

A
A
A
Galatasaray 15 sezon sonra ligde 5’te 5 yaptı

Galatasaray, Gaziantep FK maçıyla birlikte Trendyol Süper Lig’de 15 sezon sonra 5’te 5 yaptı.

Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray RAMS Park’ta Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, mücadeleden 3-1’lik skorla galip ayrıldı. Puanını 15 yapan sarı-kırmızılılar liderliğe yükseldi. Aslan ayrıca bu sezon ligde oynadığı ilk 5 maçı da kazandı.

En son 2009-2010 sezonunda Hollandalı Teknik Direktör Frank Rijkaard yönetiminde lige 5’te 5 ile başlayan Galatasaray böylece 15 sezon sonra bu başarısını tekrarladı.

Cimbom bu sezon ligde Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK’yı mağlup etti.

Sarı-kırmızılılar ligde gelecek hafta cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Oğuzhan Ort



Galatasaray 15 sezon sonra ligde 5’te 5 yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Rafting yapan gaziler Karasu Nehri’nde 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı Erzincan’da “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle rafting yapan gaziler Acemoğlu Köprüsü’nde Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki rafting ekibiyle 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı. Erzincan Valiliği koordinesinde “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle gaziler için rafting etkinliği düzenlendi. Her bota 1 gazi binerken gaziler Kemah yolu üzerindeki nehrin kıyısında kask ile yeleklerini giyerek yaklaşık 2 buçuk saat rafting yaptı. Nehir üzerinde kürek çeken ve adrenaline doyan gaziler Acemoğlu Köprüsü’nde ise Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki rafting ekibiyle 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak “Ne mutlu Türküm diyene" ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Bitiş noktasında basın mensuplarına açıklama yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu farkındalık oluşturmak adına gazilerle rafting yaptıklarını belirterek “Gördüğünüz gibi her botumuzda birer gazimiz vardı. Onlarla beraber yaklaşık 2 buçuk saat rafting yaptık. Çok keyifliydi, arkadaşlarımız çok mutlu oldular. Acemoğlu Köprüsü’nde 50 metre uzunluğunda Türk bayrağını tüm arkadaşlarımızla birlikte açtık. Güzel bir etkinlik oldu.” dedi. Gaziler ise memnuniyetlerini dile getirerek, “Zorluğu vardı ama biz Kıbrıs gazisiyiz, macera yaşamış, savaş görmüş insanlarız. Bugün de valimizin sayesinde çok güzel bir gün geçirdik. Gazilerimiz adına valimize çok teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi. Rafting eğitmeni ve Duman Doğa Sporları Kulübü Başkanı Adem Duman ise etkinlik hakkında “Sevginin en yüksek olduğu riskin en az olduğu Karasu Nehri’nde gazilerimizle rafting yaptık.” ifadelerini kullandı.
Bursa Gürsu Belediyesi’nden üniversite hayali kuran gençlere destek Gürsu Belediyesi tarafından YKS ve KPSS sınavlarına ücretsiz kaynak, ortam ve öğretmen desteği alan öğrenciler, şu an Türkiye’nin birbirinden güzel üniversitelerinde istedikleri bölümü okuyor. Gürsu Belediyesi, 3 yılda 165 öğrenciye verdiği ücretsiz kurslarla, üniversite sınavlarına hazırlandı. Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ücretsiz eğitimlerle, öğrenciler hayallerindeki üniversiteleri kazanma yolunda destekleniyor. Gürsu’da 165 öğrenci arasından 105 öğrenci istedikleri üniversiteleri kazandı. Bu yıl, 30 Eylül tarihinde başlayacak kurslar çerçevesinde 80 öğrenci eğitim alacak. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Başarı elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yüzde 70’ten fazla bir başarı ortalamamız var. Bu da belediye imkanları ile harikalar oluşturmak demek” dedi. Haftanın 7 günü, 08.00- 22.00 saatleri arasında, kütüphane ve çalışma salonlarıyla hizmet verilen tarihi binanın bahçe ve kafeterya bölümlerinde, ücretsiz sunulan çay ve çorba eşliğinde, öğrenciler, öğretmenler ve kitap okumak için gelen misafirler dinlenme imkanı da buluyor. Üç bin adet kitapla kütüphane hizmeti, sınırsız internet ve tablet kullanımı sunulan Değirmen Millet Kıraathanesi bünyesindeki hizmetler çerçevesinde, ücretsiz YKS - KPSS kursları ve deneme sınavları, uzmanlardan gençlere yönelik eğitim ve sosyal içerikli seminerler, kültürel, eğitsel geziler de gerçekleştirilmekte.