GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 16:24

Eyüpsultan’da vatandaşların huzuru ve güvenliği için zabıta denetimi

A
A
A
Eyüpsultan’da vatandaşların huzuru ve güvenliği için zabıta denetimi

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde yaya, araç trafiğinin aksamaması için cadde, sokaklarda denetimlerini sürdürüyor. Ayrıca vatandaşların güven ve huzuru için pazar yerlerinde de denetimler yapılıyor.


Eyüpsultan Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşların huzuru ve güvenliği için çalışmaya devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda yaptıkları çalışmalarda kaldırımlarda vatandaşların, çocukların geçişini engelleyen işgaliyeleri, kamuya açık cadde ve sokak üzerinde ise gelişi güzel duba, flama konularak yapılan işgaliyeleri denetliyor. Öte yandan, pazar yerlerinde vatandaşın geçişine engel olacak işgaliyeler, fiyat etiketleri ve satılan ürünlerin hatalı tartılması gibi konularda hassasiyetle denetimler gerçekleştiriliyor.



Cadde ve sokakların işgali engelleniyor


Cadde ve sokaklarda, kaldırım üzerine konulmuş ve vatandaşların, çocukların geçişini engelleyen reklam flaması, tezgah, sandık, kasa gibi işgaliyeler de denetleniyor. Herhangi bir işgaliye durumunda esnafa uyarıda bulunan ekipler, kaldırım üzerine konulan eşyanın kaldırılmasını sağlıyor. Kamuya açık cadde ve sokaklar üzerinde yapılan denetimlerde ise yol üzerine duba, flama konularak yapılan işgaliyeler denetleniyor. Bu gibi durularda yine işgaliyeyi yapan kişi ya da kişiler ekipler tarafından uyarılarak yol üzerinde bulunan eşyanın kaldırılması sağlanıyor.



Pazar tezgahlarında fiyatlar zabıta kontrolünde


Zabıta ekiplerinin pazar yerlerinde yaptıkları çalışmalarda ise, pazar alanında vatandaşın geçişine engel olacak işgaliyeler, fiyat etiketleri ve satılan ürünlerin hatalı tartılması gibi konularda denetimler gerçekleştiriyorlar. Pazar tezgahları tek tek dolaşılarak fiyat etiketleri kontrol ediliyor, pazar çıkışında oluşturulan Tartı Kontrol Noktasında ise satılan ürünlerin hatalı veya yanlış tartılmasının önüne geçilmiş oluyor.



Çalışmalar haftanın 7 günü devam ediyor


Zabıta ekiplerinin çalışmaları haftanın 7 günü rutin olarak devam ediyor. Rutin çalışmaların dışında vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler de değerlendiriliyor. Herhangi bir talep ya da şikayet üzerine ekipler vakit kaybetmeden müdahale ederek aksaklığı gideriyor.



Eyüpsultan’da vatandaşların huzuru ve güvenliği için zabıta denetimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Kırkpınar’da ilk gün müsabakaları tamamlandı: Güreşecek 40 başpehlivan belli oldu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 663’üncü randevusunun ilk gün müsabakaları tamamlandı. Başpehlivanlık ön eleme turlarında rakiplerini yenen 8 başpehlivan, adını diğer müsabakalara yazdırdı. Cumartesi gününden itibaren altın kemer için güreşecek 40 başpehlivan belli oldu. Edirne’de bu yıl 663’üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 40 başpehlivan güreşecek. Yağlı Güreşlerde yıl boyunca topladığı puanlarla ilk 32’ye giren başpehlivanlar Kırkpınar’a direkt katılım hakkı alırken, 8 başpehlivanın belirlenmesi için başpehlivanlık ön eleme müsabakası gerçekleştirilmesine karar verildi. Kırkpınar’da 40 başpehlivanla birlikte güreşmek için adını başpehlivanlık kategorisine yazdırmak isteyen 23 başpehlivan kayıt yaptırdı. Sarayiçi Er Meydanı’nda başlayan güreşlerde, 23 başpehlivan kura çekiminin ardından rakipleriyle kol bağladı. Rakiplerini yenen ve tur atlayan 8 başpehlivan, adını 40 başpehlivan kategorisine yazdırdı. Cengizhan Şimşek, Hasan Cengiz, Seçkin Duman, Yunus Emre Yaman ile birlikte tur atlayan Şahali Kurt, Arif Akın, Feyzullah Aktürk, Hamza Özkaradeniz cumartesi günü rakipleriyle kol bağlayacak olan 40 başpehlivan kategorisine katılmaya hak kazandı. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşecek 40 Başpehlivanın isimlerin şöyle: "Cengizhan Şimşek, Hasan Cengiz, Seçkin Duman, Şahali Kurt, Yunus Emre Yaman, Arif Akın, Feyzullah Aktürk, Hamza Özkaradeniz, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, İsmail Koç, Serdar Yıldırım, Enes Doğan, Osman Kan, Osman Aynur, Mustafa Arslan, Turan Balaban, Furkan Durmuş Altın, Özkan Yılmaz, Süleyman Başar, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı, Nedim Gürel, Mustafa Taş, Mustafa Doğan Özkaya, Ali İhsan Batmaz, Yıldıray Akın, Ünal Karaman, Kürşat Şevki Korkmaz, Tanju Gemici, Recep Kara, Recep Taslak, Emre Erkal, Faruk Akkoyun."
İstanbul FETÖ’ye yönelik ‘Kıskaç-20’ operasyonunun İstanbul ayağında 21 örgüt üyesi yakalandı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik 29 ilde düzenlenen “Kıskaç-20” operasyonlarının İstanbul’daki detaylarına ulaşıldı. Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 29 ilde “Kıskaç-20” adı verilen operasyon gerçekleştirildiğini duyurmuş, baskınlarda 108 örgüt üyesinin yakalandığını duyurmuştu. Örgüt üyelerine yönelik operasyonların İstanbul detaylarına ulaşıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM Şube ekipleri, FETÖ/PDY mensuplarına yönelik geniş çaplı yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Söz konusu örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları HTS ve ankesör kayıtları ile tespit edilen şüphelilerin yakalanması için operasyonun düğmesine basıldı. Toplam 28 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı ve operasyonlarda 21 FETÖ’cünün yakalandığı belirtildi. Şüphelilerin barındıkları adreslerdeki aramalarda ise 15 bin 500 avro, 610 dolar para ve örgütsel doküman niteliğinde çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği aktarıldı. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM Şubeye getirildi. FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen tahkikatın devam ettiği öğrenildi.