GÜNDEM - 21 Eylül 2024 Cumartesi 10:37

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, istihdamda engel tanımıyor

A
A
A
Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, istihdamda engel tanımıyor

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, istihdamda engel tanımıyor. İşverenlerle iş arayanları bir araya getiren merkez, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların katıldığı mülakatlarla engelli vatandaşları uygun kadrolarda istihdam ediyor.


Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), her ay engelli vatandaşlara özel mülakat düzenliyor. Personel arayan öncü firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getirerek binlerce hayata dokunan ESBİM, istihdamda engel tanımıyor. Birimin bu ay engelli bireyler için gerçekleştirdiği mülakata farklı sektörlerde faaliyet gösteren 20 firma katıldı. 120 engelli vatandaşın firmalarla özel olarak görüştüğü mülakatlar sonucunda belirtilen şartları taşıyan kişiler, uygun kadrolarda istihdam edildi.



“ESBİM varsa istihdam var”


Her ay düzenli olarak engelli mülakatı düzenlediklerini ifade eden Esenyurt Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürü Semra Düzcü, “Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’in talimatlarıyla istihdam ve emekten yana olan bir anlayışla çalışıyoruz. Bugün 20 firmamızla görüşme sağladık. Mülakatlara 120 vatandaşımız katıldı. Oryantasyonun ardından vatandaşlarımız firmalarımızla bireysel görüşmeler yaptı. İş bulamayanların yeniden takibini sağlıyoruz. ESBİM varsa istihdam var diyoruz. Tüm Esenyurtlu vatandaşlarımızı merkezimize davet ediyoruz” dedi.



“Personel ihtiyacımızı ESBİM’den sağlıyoruz”


ESBİM sayesinde nitelikli personel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Gelişim Tekstil İnsan Kaynakları Uzmanı Gamze Başaran, “ESBİM ile sürekli iletişim halindeyiz. Sağ olsunlar bizlere mülakatlarla destek veriyorlar. Burada çalışmak isteyen arkadaşlarla görüşmeler yapıyoruz. Personel istihdamımızı buradan sağlıyoruz. Çok memnunuz. ESBİM’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



“Bizim için çalışıyorlar”


İstihdam merkezinin personel bulma konusunda kendilerine büyük kolaylık sağladığını vurgulayan Tepe Servis firması İşe Alım Uzmanı Ali Remzi Adar, “Personele ulaşmak artık çok zor. Hatta kariyer portalları yetmiyor. Bunun için bir yere müracaat etmemiz gerekiyordu. ESBİM bu konuda çok kolaylık sağladı. İki buçuk senedir ESBİM ile çalışıyoruz. Mülakatlarımızı burada gerçekleştiriyoruz. Bizim için çalışıyorlar, onlara çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.



“Burada herkes iş bulabiliyor”


Bir yıldır iş aradığını söyleyen Aylin Üçer şöyle konuştu: “ESBİM’e geldikten hemen sonra iş buldum. Sadece benim değil, burada diğer arkadaşlarımın da çok hızlı iş bulduğunu fark ettim. ESBİM’in kuruluşu gerçekten çok önemli. Burada hepimiz iş bulabiliyoruz. Bu yüzden emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”



Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, istihdamda engel tanımıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alzheimer Farkındalık Günü’nde demansı deneyimlediler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde (ASSİM) sağlıklı bireylerin dokunma, duyma ve görme duyularını minimuma indirdikleri bir Demans farkındalık etkinliği düzenledi. Muratpaşa Belediyesi, Demans hastalarıyla empati kurulabilmesi adına ASSİM’de bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Demans hastalığını anlatan similasyon gösterisinin ardından sağlıklı bireylere eldiven, gözlük ve kulaklık takılarak duyu organlarının işlevi minimuma indirildi. Yurtdışında da kullanılan gömlek ilikleme deneyi katılımcılar üzerinde uygulandı. Duyuları sınırlandırılan katılımcılar gömlek iliklemede başarısız olurken, deney amacına ulaşarak başarıyla sonuçlandı. Muratpaşa Belediyesi’nin Gerontoloji Uzmanı Damla Cifcifli Tören, ASSİM’in Teknoloji Merkezi’nde Alzheimer farkındalık haftası kapsamında katılımcı gruplara demans deneyimi yaşattıklarını söyledi. Kulaklıkla katılımcılara uğultu sesleri dinlettiklerini de aktaran Tören, yaptıkları deneyde amaçladıklarını ise şöyle açıkladı: “Kişilere demanslı hastanın gözünden hayatın nasıl olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Alzheimer hastasının günlük hayatta duyu organlarındaki azalmaları, karşı tarafın yani sağlıklı bireylerin hissetmesini sağlıyoruz. Belediye olarak amacımız bu farkındalık haftasında demansı sağlıklı bireylere hissettirmek ve bir empati duygusu geliştirmek.” Bir demans hastasının yardımcısı olan Sevilay Atacan, demansı deneyimlemenin oldukça zor olduğunu ve empati kurmak için bu deneyin güzel bir çalışma örneği olduğunu söyledi. Atacan, “Onları anlamamız gerektiğini düşünüyorum. Merhametli, sıcakkanlı ve sabırlı olmak çok önemli. Muratpaşa Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Çok duyarlı ve inanılmaz saygılılar. Yaşlılara yönelik inanılmaz imkanları var” diye konuştu
Niğde İnme merkezi felç geçiren hastalara şifa oluyor Niğde’de beyin damarlarındaki tıkanık nedeniyle inme (felç) geçiren ve ölümle burun buruna gelen hastalar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi İnme Merkezi’nde zamanında müdahale ile hayata tutunuyor. Son olarak 24 yaşında doğum sonrası ani gelişen sol kol ve bacakta felç şikayeti ile Nevşehir’de özel bir hastaneye başvuran Ebru T. isimli hastada yapılan MR incelemesinde damar tıkanıklığı tespit edildi. Nevşehir 112 aracılığıyla inme merkezi ile iletişime geçilmesi üzerine anjiyo ve pıhtı çıkarma işlemi için hastaneye kabul edilen Ebru T.’nin başarılı bir anjiyo sonrası tıkanan damarı açıldı. İnme merkezine çevre illerden hasta sevk ediliyor İnme Merkezimizle ilgili bilgi veren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan; ‘’Hastanemiz bünyesinde yeni kurulan ve bakanlığımızca tescil edilen 6 yataklı tam donanımlı merkezimizde, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay koordinesinde ilimizin yanı sıra çevre illerden de gelen vakalara müdahale ediliyor. Merkezde 7/24 esasına göre çalışan ekibimiz beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle felç geçirmesi sonucu ölüm riski bulunan hastaları zamanla yarışarak hayatta tutmaya çalışıyor. Merkezimizde büyük damar tıkanmalarında uygulanan endovasküler tedavi (anjiyografi yöntem) ve damardan pıhtı eritici yöntemlerle 7 ayda 40’ı ilimiz, 7’si il dışı olmak üzere toplam 47 hastamızı hayata bağlayıp, engelli kalmaktan kurtardık. Merkezimizde çalışan başta hekimimiz olmak üzere tüm sağlık personellerimize teşekkür ederim" diye konuştu. İnme Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay ise; “İnme hastalığı acil müdahale edilmesi gereken bir durum. Gece ya da gündüz fark etmiyor, mesai saatleri dışında da tam ekip olarak inme merkezinde hizmetimizi sürdürüyoruz. Bunun haricinde akut dönemde başvuran inme hastalarımıza dünya standartlarında yapılabilecek bütün tedavileri uyguluyor, hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Özelikle ilk 6 saatte başvuran ve beyinde damar tıkanıklığı olan hastalara ‘endovasküler tedavi’ dediğimiz anjiyografik yöntemlerle tedaviye alıyor, tıkalı damarlar açılıp sağlığına kavuşturuyoruz. Günümüzde artık inme tedavisi olan bir hastalıktır. Burada önemli olan inme semptomları bulunanlar kişilerin çok hızlı şekilde hastanemize başvurmaları gerekmektedir. Ne kadar erken müdahale, o kadar tedavi başarısı demektir" dedi.
Aksaray Bin liralık ayakkabı yerine 150 liralık tamir Aksaray’da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar en az bin lira verip yeni ayakkabı almak yerine 150 lira verip eski ayakkabılarını tamir ettiriyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar şimdiden kışlık giyecek hazırlıklarına başlarken, fiyatların artması nedeniyle vatandaşlar tamir ve bakıma yöneldi. Aksaray’da 60 yıllık ayakkabı tamircisi Ahmet Kaş (75), tamir ve bakım işlerinin ciddi anlamda arttığını ve vatandaşların yenisini almak yerine eskisini tamir ettirmeye yöneldiğini söyledi. Tamir ve bakımın çok daha uygun fiyata geldiğini ifade eden Kaş, "Hayat pahalılığından önce eskiyi tamir ettirmek bu kadar değildi. İş oluyordu tabii ama bu kadar değildi. Şimdi hayat pahalı olduktan sonra çanta, ayakkabı tamiri çok çok fazlalaştı. Genellikle de ufak ayakkabıları da vatandaşlar genişletiyor. Ayakkabılara kalıp yapıp genişletiyorum. Vatandaş geçen seneden kalma veya giyilmemiş ayakkabıyı büyütmeye çalışıyor. Diğer çocuğunun ayakkabısını büyük çocuğa kalıbını genişletiyoruz" dedi. Ayakkabı tamirinin en fazla 150 TL’ye mal olduğunu anlatan Kaş, "Ayakkabılarda kışlık bakım yırtığına, söküğüne, içinin astarına bakılır ve varsa eksiği yapılır. Söküğüne, yırtığına göre de fiyatları 100 TL olur. Pençe değişimi 100 TL, ökçe değişimi 50 TL" ifadelerini kullandı. "Sanat hiç bulunmaz bir şey" Mesleğin önemine de değinen Ahmet Kaş, "Benim mesleğe başlamam 60 yıl oldu. 40 senedir de Aksaray’dayım. Öncesi 20 sene Yenikent beldesinde kaldım. Köy yerinde bir usta vardı. O zamanlar tığ ile ayakkabı dikerlerdi. Örs, çekiç, kerpeten getirdim, bir süre sonra elim alıştı. Sonra ayakkabı tamirciliği mesleğimiz oldu. Makine aldık. 4 çocuğumu evlendirdim, barklandırdım, Allah biliyor durumum da iyi. Sanat hiç bulunmaz bir şey. Atasözünde ne diyor; ‘Sanat altın bilezik’, gerçekten altın bilezik. Sabah bismillah deyip oturup çalıştığın zaman akşama kadar hiç boş kalmazsın. Helal para bir kere, rıza pazarlığı ile anlaşıyorsun, yapıyorsun işini tertemiz. Akşam olduğunda evine çekersin gidersin" ifalerini kullandı. Yeni ayakkabı almak yerine ayakkabısını tamir ettiren Esila Can ise "Şimdi kış geldi ve ayakkabılarımızın yırtık söküklerini yaptırıyoruz. Ayakkabı fiyatları malum çok pahalandı, uçtu gitti. Biz de böyle ayakkabı almak yerine ayakkabılarımızı yaptırıyoruz. Böylelikle 1 sene daha giyme şansımız oluyor. Ayrıca israf olmamış oluyor, dolayısıyla daha maliyetsiz oluyor" dedi.