EKONOMİ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 09:34

Enocta Günü’nde dijital eğitimin geleceği konuşuldu

A
A
A
Enocta Günü’nde dijital eğitimin geleceği konuşuldu

Türkiye’nin önde gelen eğitim ve gelişim profesyonelleri Enocta Günü’nde İstanbul’da bir araya geldi. Thomas Otter ve Donald Taylor’ın aralarında bulunduğu uluslararası uzmanlar, yeni dönemde eğitim ve gelişim profesyonellerini bekleyen gelişmeleri konuştu.



Türkiye’nin önde gelen dijital eğitim çözümleri şirketlerinden Enocta, eğitim ve gelişim profesyonellerini, sektör paydaşlarını ve yerli/yabancı kanaat önderlerini Enocta Günü’nde bir araya getirdi. Dijital eğitimin geleceğinin masaya yatırıldığı etkinlikte, dijital eğitim teknolojilerinin kurumsal verimlilik üzerindeki pozitif etkisi, yapay zeka teknolojilerinin sektörü nasıl etkileyeceği ve dijital eğitim alanında Türkiye ve Dünya’daki yenilikler konuşuldu.



Yetenek ve yetkinlik gelişiminde dijital eğitimin rolü, yetkinliğin tanımlanması, analizi, yetkinliklerin stratejik hizalanması ve öğrenen organizasyon olma gibi konuların masaya yatırıldığı etkinlikte, sektör paydaşları bilgi alışverişinde bulundu.



İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte Neoskola, Wellbees ve 90Pixel gibi sevilen markalar dijital eğitim yolculuklarına ve Enocta ile kurdukları stratejik ortaklığın detaylarına değindi. Enocta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hançer ve Enocta Genel Müdürü Sercan Çelebi de önemli paylaşımlarda bulundu.



Etkinlikte konuşan Ahmet Hançer, “Enocta olarak önceliğimiz, hızla değişen dünyada dijital teknolojinin sağladığı olanaklar ve yapay zeka destekli uygulamalarla, bireylerin kişisel öğrenme deneyimini kusursuzlaştırmak. Bu nedenle çalışanlarına sürdürülebilir şekilde yatırım yapmayı, onlarla birlikte büyümeyi prensip edinmiş, bilgi güvenliğine ve kullandığı ürün ve hizmetlerin dünya standardında olmasına önem veren tüm müşterilerimizle birlikte, son teknolojiyi ve başarılı iyi uygulama örneklerini düzenli olarak paylaşıyor, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bu çerçevede Enocta Günü, tüm paydaşlarımız ve alanında öncü konu uzmanları ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduğumuz ve bir sonraki adımlarımızın tohumlarını attığımız değerli bir çalıştay niteliği taşıyor” dedi.



Enocta Genel Müdürü Sercan Çelebi ise kurumların iş dünyasının gündemindeki mega trendlere pozisyon alırken, yenilikçi ve teknolojiye dayalı insan kaynakları stratejilerini benimsemelerinin önemini vurguladı. Bu çerçevede Enocta’nın Türkiye’nin önde gelen kurumları için etkin bir yol arkadaşı olmaya devam edeceğine değinen Çelebi, dijital eğitim sektöründe yapay zeka teknolojilerinin rolünün altını çizdi. Çelebi, "Bugün yapay zeka yalnızca bir araç değil; e-öğrenme alanında dönüştürücü bir güç noktasına gelmiş durumda. Yapay zeka, içeriği kişiselleştirerek, bireysel öğrenme stillerine uyum sağlayarak ve gerçek zamanlı geri bildirimi mümkün kılarak, bize daha etkin ve verimli eğitim deneyimleri oluşturma gücü veriyor. Bizler de giderek dijitalleşen dünyada 3 milyonun üzerinde kullanıcımıza, her bir tanesinin gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak araçlar ve içerikler sağlamak üzere çalışıyoruz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Kolesterol yükseklikleri tedavi edilmelidir” Doç. Dr. Kader Uğur, Dünya Ailevi Kolesterol Günü dolayısı ile açıklamalarda bulunarak kolesterole karşı uyardı. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, Dünya Ailevi Kolesterol Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Kader Uğur, “Bu günün amacı ailesinde erken kalp hastalığı ve erken ölüm öyküsü bulunan bireylerin LDL kolesterol düzeyi de 190’nın üzerindeyse kolesterol hastalığı açısından taranması gerektiğidir. Çünkü bunlar anne veya babadan geçen kalıtımsal kolesterol yüksekliği durumu olabilir. Erken dönem kalp hastalığı riskini azaltmak ve gelişebilecek diğer hastalıkları önlenmek için tedavi şart. İster kalıtımsal ister bireysel olsun kolesterol yükseklikleri tedavi edilmelidir. Hastaların kullandıkları ilaçların doz ayarlaması, gerektiğinde ilaç dozu değişikliği ve çok nadir de olsa yan etkilerini kontrol edebilmek için hastaların düzenli kontrol yapmaları önemlidir. Kan yağları 500 ya da 1000 düzeyini geçmesi durumunda pankreas iltihaplanması ve kalp damar hastalıkları gibi ölümle sonuçlanabilecek risklere sebep olabilir. Söz konusu riskten dolayı kolesterolün tedavisi önemlidir. Yaşam tarzı değişikliği, sağlıklı beslenme, sebzeden zengin yiyecekler, bol posalı yiyecekler, zeytinyağı tüketiminin arttırılması, fazla kilolardan kurtulmak ve düzenli yürüyüş kolesterol tedavisine katkısı yüksektir. Ayrıca yaşam tarzı değişikliği, kırmızı etten ziyade balıketine ağırlık verilmesin, omega-3 yağ asitlerinin kullanılması, sigara ve alkolden uzak durulması da tedavi açısından büyük önem teşkil ediyor” dedi.
Samsun Canik’te huzurevi sakinleri unutulmadı SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Dünya Yaşlılar Günü" dolayısıyla huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Yaşlıların problem ve isteklerini dinleyen Sandıkçı, onlarla hasbihal etti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Dünya Yaşlılar Günü’nde Samsun Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan huzurevi sakinlerini ziyaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, huzurevi sakinleriyle sohbet ederek onların hayır dualarını aldı. Huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Başkan İbrahim Sandıkçı, büyüklerin taleplerini ve önerilerini dinleyerek onlarla yakından ilgilendi. Huzurevi sakinlerinin Dünya Yaşlılar Günü’nü tebrik eden ve onlara hediye takdiminde bulunan Başkan İbrahim Sandıkçı, "Kıymetli büyüklerimizle her fırsatta bir araya geliyoruz. Büyüklerimizin taleplerini ve önerilerini dinliyor, kendilerinin hayır dualarını alıyoruz. Yüce Mevla, bilgi ve tecrübeleriyle daima yanımızda olan çınarlarımıza sağlıklı ve bereketli bir ömür nasip eylesin" dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı’nın gerçekleştirdiği ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden huzurevi sakinleri, kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Başkan İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür etti. Programda ayrıca Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Eyüp Çakır, Samsun Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hakan Zeren ve huzurevi sakinleri yer aldı.