SPOR - 25 Eylül 2024 Çarşamba 15:10

Emin Müftüoğlu: “Bisiklet turizminden aldığımız pay her geçen gün artıyor”

A
A
A
Emin Müftüoğlu: “Bisiklet turizminden aldığımız pay her geçen gün artıyor”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Antalya Bisiklet Turu ve İstanbul Bisiklet Turu gibi üst klasman yarışlarla 40 milyar Dolar üzerinde pazar payına sahip bisiklet turizminden Türkiye’nin aldığı payın her geçen gün artığını söyledi.


Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun yarın yapılacak genel kurulu öncesinde mevcut başkan ve başkan adayı Emin Müftüoğlu, TRT Spor’un konuğu oldu. Başkan Müftüoğlu, bisikletin Türkiye’deki gelişimi ve gelecek hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.



“Bisiklete bir bütün olarak büyük pencereden bakmamız gerekiyor”


Bir spor dalının ülkelerde gelişimi ve kültür haline gelmesinin uzun zaman aldığını belirten Başkan Müftüoğlu, “20 yıl önce bisiklet sporu için yola çıktığımızda bunu bilerek ve planlayarak başladık. Bisiklete bir bütün olarak büyük pencereden bakmamız gerekiyor, bu sayede geldiğimiz noktayı daha iyi görebiliriz. Sadece profesyonel spor olarak değil, amatörlere ve günlük hayatında spor yapan vatandaşlara ne kadar ulaşabildiğimiz de çok önemli. Başlıklar halinde incelersek daha anlaşılır olabilir. Öncelikle bisikleti biz profesyonel yarışlar, amatör yarışlar, ulaşım aracı, bisiklet sektörü, bisiklet aracılığı ile ülke tanıtımı, bisiklet turizmi, tesisler, bisiklet takımları başlıklarına bütün olarak ele aldık ve geldiğimiz noktada hepsinde başarılı olduk” ifadelerini kullandı.



“Bisiklet turizminden aldığımız pay her geçen gün artıyor”


Emin Müftüoğlu, dünyada en fazla profesyonel bisiklet yarışı yapan ülkelerden birinin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, “2014 yılında başlatılan amatörlerin yarışları 150, 200 kişilerden bin, bin 500 katılımlı yarışlar haline geldi. Artık dünya markaları taşıyan yarışlar oluştu. Hızla artan bisiklet yolları ile birçok ilimizde ulaşım aracı olarak kullanılmakta. Artan bisiklet kullanımı ve yarışlar sektörde büyük bir canlanma sağladı. Dünyanın en büyük fabrikalarından birisi artık ülkemizde. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Antalya Bisiklet Turu ve İstanbul Bisiklet Turu gibi üst klasman yarışlar ve canlı yayınlarla ülkemizin en güzel yerleri yıllardın dünya televizyonlarında. Dünyada 40 milyar Dolar üzerinde pazar payına sahip bisiklet turizminden aldığımız pay her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.



“Güzel bir takım çalışması gerçekleştirdik”


Ekip çalışmasıyla güzel işler yaptıklarını ve uzun vadedeki hedeflerine de ulaşmak istediklerini dile getiren Müftüoğlu, “Veledrom, bisiklet yolları ve BMX parkları yapıldı. Tarihte ilk kez 4 kıta takımımız ve bu takımları finanse eden sponsorlarımız var. 20 yıl önce bunların tamamı hayaldi. Bu sadece benim başarım değil şüphesiz. Bakanlıklarımızla, sektörle ve camia ile çok verimli çalışmalarımız oldu. 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlardan ekipler kurduk. Güzel bir takım çalışması gerçekleştirdik. Buna devam etmek ve uzun süre önce koyduğum hedefime kendi adıma ulaşmak istiyorum ki bizden sonra görevi devredeceğimiz arkadaşlar da bu yol haritasına sahip çıksınlar” diye konuştu.



Emin Müftüoğlu: “Bisiklet turizminden aldığımız pay her geçen gün artıyor”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Uluslararası Engelsiz Bilişim 2024 Kongresi açılışı ve ‘Engelsiz Bilişim 2024 Ödül Töreni’ gerçekleşti Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT2024) Uluslararası Engelsiz Bilişim 2024 Kongresi açılışı ve Engelsiz Bilişim 2024 Ödül Töreni Yunusemre ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen kongreye Manisa Vali Vekili Mustafa Harputlu, MCBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin ile Prof. Dr. Oktay Üçer, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gök ve Emine Özge Arslan, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanı Berkay Altuğ, ÖSYM Engelli Adaylar Daire Başkanı Belma Atak, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, MCBÜ Genel Sekreteri Erhan Doğan, dekanlar, daire başkanları, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu temsilcileri, kongreye destek veren kurum yetkilileri, engelli dernek başkanları ve engelli vatandaşlar katıldı. Kongrenin açılış konuşması, MCBÜ Dr. Öğr. Üyesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Deniz Çağlayan Gümüş ve MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çetin tarafından yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çetin, “Öğrencilerimizin eğitiminde fırsat eşitliğinden yararlanarak mezun olmalarını önemsiyoruz. Bu kapsamda derslerde ve sınavlarda gerekli düzenlemeleri yaparak öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlamaktayız. Engelli öğrencilerimize üniversitemizde kısmi zamanlı çalışma imkânı ve ücretsiz yemek yardımı gibi pozitif ayrımcılık uygulamaları sunuyoruz. Ayrıca bu yıl itibarıyla lisansüstü eğitimde de özel kontenjan uygulaması başlatarak, pozitif ayrımcılık ilkesini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak engelli personelimiz ve öğrencilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda engellilere yönelik bilişim hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve toplumsal fayda oluşturmak amacıyla da yoğun çaba göstermekteyiz” diye konuştu. Kongre açılışı, Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine Engelsiz Bilişim Ödülleri’nin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Kongrede üç gün boyunca farklı konu ve engel gruplarına ait on beş oturumda on yurtdışı olmak üzere seksen üç uzman konuşmacı bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Akademik bildiri oturumlarında uygulamaya yönelik otuz bildiri sunulacak. Oturumlar yüz yüze ve çevrimiçi gerçekleşecek ve aynı zamanda canlı olarak yayınlanacak.