SPOR - 14 Ekim 2024 Pazartesi 12:22

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları basın toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları basın toplantısı gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları, İstanbul Valiliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından yapılacak 5. Uluslararası Yat Yarışları’nın basın toplantısı gerçekleştirildi.


Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları, İstanbul Valiliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları’nın basın toplantısı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Kupası için mücadele edilecek organizasyonun basın toplantısı, Fişekhane’de yapıldı. İki kıta arasında düzenlenen dünyadaki tek yat yarışı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları, 26 Ekim’de başlayacak, 29 Ekim’de Cumhuriyet Kupası ödül töreni ile sona erecek. Toplantıya, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu ve İAYYK Sportif Direktörü Engin Yuvaktaş katıldı.



Ekrem Yemlihaoğlu: "Türk yelkencileri halkımızla buluşturmak niyetindeyiz"


Gösterilen ilgi ve alaka için teşekkür ederek sözlerine başlayan Ekrem Yemlihaoğlu, "Herkes için en önemli, en güzel günlerden biri olan 29 Ekim yaklaşıyor. Bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Bugünlere gelirken kırılma anları hep denizlerde yaşanmış. Bizlere nice acılar çekilerek emanet edilen mavi vatanın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da bizlere kutsal emaneti teslim eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilere minnet duygumuzu ifade etmek üzere tören yapacağız. Türk yelkencileri halkımızla buluşturmak niyetindeyiz" ifadelerini kullandı.



Özlem Akdurak: “Başarılar dolu keyifli bir yarış olacağına inanıyorum”


Çok anlamlı bir faaliyetin 5. yılını kutlayacaklarını belirten Özlem Akdurak, "Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları ülkemizin coğrafyasını dünyanın önüne seren, gerçekleştirildiği her lokasyonda Türkiye’nin nasıl bir merkez olabileceğini tüm dünyaya gösteren değerli bir yarış. Başarılar dolu keyifli bir yarış olacağına inanıyor, herkesin katılımına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Volkan Demiroğlu: “Yelken, şirketimizin değerleriyle özdeşleşiyor”


Cumhuriyet Kupası heyecanına az bir süre kaldığını aktaran Volkan Demiroğlu da, “Yelken, şirketimizin değerleriyle özdeşleşiyor. Bu destek bizim için ayrıca anlamlı. Dünyanın 4 bir yanından sporcular geliyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm yarışçılara başarılar diliyorum" diye konuştu.


Yarış ile ilgili detayları ve teknik bilgileri aktaran Engin Yuvaktaş ise şunları kaydetti:


“Şamandıra yarışlarıyla başlayacak mücadelede 29 Ekim’de İstanbul Boğazı, yelkenliler ile renklenecek. Yarışmacılar, kupa için Boğaz’ın zorlu parkurunda mücadele edecek. Dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılar, Cumhuriyet Bayramı’ndaki yarışa, Dolmabahçe önlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başlayacak. Muğla ve İstanbul’da gerçekleştirilecek etaplar sonunda toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, ’Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu’ unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak.”



Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları basın toplantısı gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar’da 529 yıllık tarihi Karadavud Paşa Cami’nin kubbe kısmında hasar oluştu Üsküdar’da, bulunan tarihi Karadavud Paşa Cami’nin kubbe kısmında sıva çökmesi meydana geldi. Tarihi caminin hasarlı kısmı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılmaya başlandı. Üsküdar’da, 1495 yılında Sultan II. Beyazıt’ın vezirlerinden Kara Davud Paşa tarafından yaptırılan Karadavud Paşa Camii’nin kubbe kısmında hasar meydana geldi. Sıva düşmesi olan bölge, görevliler tarafından güvenlik önlemi alınarak kapatıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi Karadavud Cami’sinde bakım ve onarım çalışmalarına başladı. Tadilat nedeniyle ise caminin ana bölümü kapatıldı. “Gerekli çalışmaları yapıp camiyi öncelikle projelendirip sonrasında özgün haline döndüreceğiz” Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü Emre Öztürk, “Karadavud Paşa Camimiz 1500’lü yılların başında yapılmıştır. Geçen sürede defalarca restorasyon görmüş ve en son yapılan restorasyonu 1960’lı yıllarda gördü. O dönemlerde eski eserlerde betonarme uygulamalar yapıldığı için kubbesi betonarme yapılmıştır. Geçtiğimiz günlerde betonarme bölgede bir sıva parçası koparak aşağı düştü ve o sırada camide kimse yoktu. Önlem olarak harem kısmı ibadete kapatılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapıp camiyi öncelikle projelendirip sonrasında özgün haline döndüreceğiz” dedi. (ES-
Kayseri Atatürk’ün açtığı hastane binası 1 asırdır ayakta Kayseri’de 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından ’Memleket Hastanesi’ olarak açılan hastane binası 1 asırdır ayakta duruyor. Acıbadem Sağlık Grubu tarafından 2009 yılında restore edilen bina hastane olarak kullanılmaya devam ediyor. 14 Ekim 1924 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan ‘Memleket Hastanesi’ bugün 100. yaşına girdi. 2009 yılında Acıbadem Sağlık Grubu tarafından aslına uygun olarak restore ettirilen tarihi bina yeniden hastane olarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, bina hakkında bilgiler verdi. Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde hizmet veren tarihi binanın ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Memleket Hastanesi’ olarak açıldığını dile getiren Akbeyaz, tarihi binanın faal olarak Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde hizmet vermesinin çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Akbeyaz, bünyelerinde bulunan tarihi binanın 100 yaşına girmesinin kendilerini gururlandırdığını söyleyerek, “Bugün burada düzenlediğimiz program bizi çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bu yıl biliyorsunuz ki Cumhuriyeti’miz 100 yaşında. Bundan tam 100 yıl önce tam bugün 14 Ekim’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri’ye gelerek, hastanemizi ‘Memleket Hastanesi’ olarak hizmete açmıştı. Bizde aslına uygu olarak restore edilen hastanede hastalarımıza en güzel hizmeti verebilmek için gayret içerisindeyiz. Hem Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü hem de hastanemizin açılışının 100’üncü yıl dönümü bizleri gururlandırıyor. Tüm Kayseri halkına hizmet etmekten gurur duyuyoruz” dedi. (MK-AG-