GÜNDEM - 16 Ekim 2024 Çarşamba 12:03

Beylikdüzü Belediyesi’nin 2025-2029 stratejik planı açıklandı

A
A
A
Beylikdüzü Belediyesi’nin 2025-2029 stratejik planı açıklandı

Beylikdüzü Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı, Ekim ayı meclis toplantısının 2. Birleşimi’nde açıklandı. 2025 yılı bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda bütçe, 4 milyar 780 milyon lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi.


Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planın toplantısında, her biri farklı alanlarda Beylikdüzü’nü daha ileriye taşımayı amaçlayan hedefler açıklandı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Çalık, göreve geldiği ilk günden itibaren Beylikdüzü’nde birlik ve beraberlik duygusuyla hareket ettiklerini belirterek, “Yerel yönetimin ruhuna yakışır, ortak çabayla işlerimizi yapmaya gayret ettik. Siyaset üstü bir yaklaşımla tüm komşularımızın yanında olmaya özen gösteren bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu sürecin temelini oluşturan faktörün halkımızdan aldığımız güç olduğunun da altını buradan çizmek istiyorum. Cesur kararlar almak, yenilikçi ve uzun vadeli çözümler üretmek her zaman kolay değildir. Ancak biz Beylikdüzü’nün geleceği için her zaman azim ve kararlılıkla çalıştık. Bundan sonra da yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Kent Yoksulluğuna Karşı Sosyal Adalet


6 ana amaç ve 29 hedeften oluşan 2025-2029 Stratejik Planının temel amacının Beylikdüzü’nü sürdürülebilir, dirençli ve yenilikçi bir şehir haline getirmek olduğunu dile getiren Başkan Çalık planın; eğitimden çevreye, teknolojiden sosyal adalete kadar birçok alanda kapsamlı projeleri içerdiğini de belirtti. Başkan Çalık, çevre koruma ve geri dönüşüm faaliyetlerinin önemini vurgulayarak, “Ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilir yeşil yaşam alanlarının oluşturulması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Toplantıda ayrıca, kent yoksulluğu ile mücadele etmek amacıyla hayata geçirilen sosyal yardım projelerinin genişletileceği ve gençlere yönelik eğitim ile inovasyon alanında önemli adımlar atılacağı açıklandı. Sosyal adalet ve fırsat eşitliğinin merkeze alındığı planda kent yoksulluğunun giderilmesi için sürdürülebilir çözümler üretileceğini ve tüm vatandaşlara eşit fırsatlar sunulacağını belirten Başkan Çalık, Beslenme Saati uygulaması, Gıda Bankası ve Dost Eller Mağazası gibi projelerin, toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediğini söyledi.


Akıllı Şehircilik, Dijital Dönüşüm ve Afetlere Hazırlıklı Güvenli Bir Kent


Toplantıda açıklanan diğer bir önemli başlık ise Beylikdüzü’nün dijital dönüşüm süreci oldu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü’nü dünya ile entegre bir şehir haline getirmeyi amaçlayan inovatif projelerin hayata geçirileceğini ifade etti. Akıllı şehircilik modellerinin uygulanacağı yeni dönemde, bilgi teknolojileri ve altyapı projeleri ile kentin sürdürülebilirlik kapasitesinin artırılacağı vurgulandı. Öte yandan Beylikdüzü’nü afetlere karşı dirençli bir kent haline getirmek için kent genelinde yapı denetimlerinin sıkılaştırılacağını ve riskli yapıların dönüştürüleceğini dile getiren Başkan Çalık, riskleri azaltan ve afet hazırlık kapasitesini artıran projelerle toplumu bilinçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.



Şeffaf ve Katılımcı Yönetim


Başkan Çalık, Beylikdüzü’nün şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla yönetileceğini de vurguladı. Vatandaşların her türlü bilgiye kolayca ulaşabilmesi için basın ve yayın stratejilerinin geliştirileceğini belirtti. Ayrıca, belediye hizmetlerinin sürdürülebilirliği için kaynakların etkin kullanımı ve kamu binalarının etkin hizmet verecek şekilde düzenlenmesi de planın hedefleri arasında yer aldı. 2025-2029 Stratejik Planı ile vatandaşlarının yaşam kalitesini artırmayı ve şehri her alanda dirençli bir hale getirmeyi hedeflediklerini de belirten Çalık, “Biz çalıştıkça Beylikdüzü güzelleşecek. Beylikdüzü’nü ulusal ve uluslararası düzeyde örnek gösterilecek bir model haline getiriyoruz. Adına da ‘Beylikdüzü Modeli’ diyoruz. Cesur projelerle geleceği şekillendirmek bizim temel misyonumuzdur” dedi.



2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi


Konuşmaların ardından Beylikdüzü Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesinin yer aldığı 2025 Mali Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Bütçe Tasarısı oylandı. 4 milyar 780 milyon lira olan bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Çalık, “Beylikdüzü’nde yaşayan 409 bin insanımıza hizmet götüren bir yerel yönetimiz. Vatandaşımız bize güvendi ve ikinci kez seçti. Ciddiyetle hassas biçimde hem bütçeyi hem de bu kenti yönetmeye gayret ediyoruz. Bu güveni boşa çıkarma lüksümüz olmadığının da farkındayım. Ülkemiz en kırılgan ekonomik dönemlerinden geçmektedir. Derinleşen bir yoksullukla karşı karşıyayız. 4 milyar 780 milyon lira bütçe ile vatandaşımızın ihtiyaçlarına merhem olup çözümler üreteceğiz. Verimli ve bereketli bir bütçe yapmaya gayret ettik. Bütçemizin Beylikdüzümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Toplantıda Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Göktaş ise 2025 - 2029 Stratejik Planı ile 2025 Mali Yılı Bütçesi ve 2025 Yılı Performans Programı hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Göktaş, “Merkezi yönetimin ekonomi politikalarından kaynaklı içinde bulunduğumuz yüksek enflasyon şartlarını göz önüne alarak yaptığımız değerlendirmelerde gördük ki başkanımız önceki dönemlerde olduğu gibi son derece tasarruflu, ihtiyatlı davranmıştır. Gerçekleşen bütçe oranında yüzde 43,33’lük bir artış yaparak son derece makul, sürdürülebilir bir bütçe planı hazırlamıştır. Kendisine komisyonumuz adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Beylikdüzü Belediyesi’nin 2025-2029 stratejik planı açıklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Dünyanın gözbebeği Nemrut Krater Gölü’nde sonbahar güzelliği Bitlis’in Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan Nemrut Krater Gölü’nde sonbahar güzelliği görenleri mest ediyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Nemrut Kalderası’nda sonbahar güzelliği yaşanıyor. Yaz boyunca ziyaretçilerine doğal güzellikler sunan Nemrut Kalderası, sonbahar mevsimi ile birlikte adeta altın sarısına dönüştü. Kalderada bulunan ağaçların yaprakları tamamen sararırken, seyrine tatminsiz görüntüler ortaya çıktı. Havadan görüntülenen kaldera kartpostallık görüntüler sunuyor. Van Gölü Havzası’nın batısında, Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında yer alan ve Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Bölgeye has bitki örtüsü, sıcak ve soğuk gölleri, buhar ve buz bacaları ile eşsiz bir güzellik barındıran kaldera, sonbahar mevsimi ile birlikte oluşan renk cümbüşüyle de misafirlerine adeta görsel şölen sunuyor. Sonbahar mevsimiyle birlikte Nemrut Kalderası’nın iç kısımlarındaki bitki örtüsünde oluşan kızıllık ve altın sarılığı göllerle bütünleşiyor. Sarı ve kızıl tonların birçok rengini içinde barındıran Nemrut Kalderası, bugünlerde ziyaretçiler için adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönüşmüş durumda.
Çorum Başkan Mustafa Cebeci: “Oğuzları, turizm cenneti haline getirmeyi planlıyoruz” Çorum’un Oğuzlar ilçesi son yıllarda su sporları, yamaç paraşütü ve eşsiz doğa manzarası ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Bölgenin turizm cenneti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Çorum’un Oğuzlar ilçesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerine ev sahipliği yapıyor. Obruk Barajı havzasında bulunan Oğuzlar ilçesinde, belediyenin hazırladığı proje ile yamaç paraşütü parkuru ve bazı koylarda kamelyalar oluşturuldu. Baraj, kıyı tesisleri ve piknik alanları gibi projelerle turizme açıldı. Obruk Barajı’yla birlikte havzanın manzarası da görenleri kendine hayran bırakıyor. Çorumlular hafta sonu ilçeye giderek şehrin gürültüsünden uzaklaşarak kendilerini doğanın kucağına bırakıyor. İhlas Haber Ajansı muhabirleriyle Altınkoz Tesisleri’nde bir araya gelen Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, yapılan çalışmalar ve hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Oğuzlar’ın cevizi ile ünlü bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Cebeci, “Coğrafi işaretli Oğuzlar cevizimiz var. Kaliteli cevizin yanı sıra Oğuzlar bünyesinde Obruk barajı, yaylalar ve doğal güzellikleri barındırıyor. Oğuzlar’ın yaylalarıyla barajıyla turizm sektöründe yerini almasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Yamaç Paraşütü festivalimizi yaptık. İlçemiz Türkiye’de yamaç paraşütü yapılacak ender alanlardan birisine sahip. Tekke Dağ paraşüt alanımızda ilk festivalimizi gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da her yıl geleneksel hale getireceğiz. Fakat yaylalar sadece paraşüt alanı olarak değil karavan parkları, çadır parkların kurulabileceği ve insanlarımızın konaklayabileceği yerler haline getirilmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bölgede Çağıltepe seyir teras bölgemiz var. Burada yapacağımız çalışmalarımızın içerisinde yayla kamplarımız olacak. ATV turlarımız, motocross alanları oluşturacağız” diye konuştu. “Yüzer havuz projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz” Oğuzlar Belediyesi olarak yüzer havuz projesini hayata geçirmeyi planladıklarını açıklayan Mustafa Cebeci, “Çorum denizi olmayan bir il. Baraj bölgesinde yüzer havuz projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çorum halkının tatil yapabilmesi için göl kenarına bungalov evleri, karavan park, kamp çadır alanları yapacağız. Yamaç paraşütü için alan yaptık. Sırada Obruk barajına yüzer havuz yapmak var. Seyir terasımız ve bir de ilçemizin maden suyu bölgesi var. Oğuzların derdi sadece Oğuzları ilgilendirmiyor. Oğuzlarda bölgesel bir turizm alanı oluşturmak için devlet erkânının valimizin, milletvekillerimizin de bize katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu bölgenin turizm açılması için de sahil yolumuzun kesinlikle yapılması gerekiyor. Sahil yolunun iki önemli yanı var birisi Osmancık, Kargı, Dodurga ve civar köyleri diğer taraftan da Oğuzlar-İskilip bağlantısını kurarak hem ticari noktada ulaşımı kısaltacağız hem de Obruk barajını etrafını turizme açmış olacağız. Oğuzların, Çorum’a bölgesel bir katkı sağlaması lazım. Çünkü İç Anadolu’da ve Çorum’da Oğuzlar gibi bir bölgemiz yok” ifadelerini kullandı. “Oğuzlar’a sahip çıkılmalı” Çorum’un Oğuzlar’a sahip çıkması gerektiğini anlatan Başkan Cebeci, “Oğuzlar o kadar değerli ki, Belediye başkanı olarak ben bunu açıkça söylüyorum, Oğuzlar belediye başkanlarının inisiyatifine terk edilmemeli. Çorum, Oğuzlara sahip çıkmalı. Burada yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklerden sadece Oğuzlar halkı faydalanmayacak. Çorum halkının tamamının faydalandığı tatil yöresi haline getirmek zorundayız. Biz hedeflerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Bunların gerçekleşeceğine de inanıyoruz. Devlet erkanından da bu noktada bize destek vermelerini istiyoruz. Daha önceki görevim nedeniyle Türkiye’de gezmediğim il kalmadı. Gezdiğim yerlerde gördüğüm güzelliklerin burada da olmasını istiyorum. Kastamonu’daki seyir terasının bir benzeri Oğuzlarda da olmalı. Elazığ Keban barajındaki, Ermenek’teki yüzer havuz bir benzeri de burada da olsun. Oğuzlar fazlasıyla bunu hak ediyor. Makamlar ve mevkiler benim için önemli değil. Makam sevdası olan bir insan değilim. İdealist bir insanım. Buna göre çalışmalarımı ve yaşamımı devam ettireceğim. Bir dahaki dönemin hesabını yapmadan ben çalışmaya devam edeceğim. Olması gereken yerde siyaset yapmak istiyorum. Oğuzların turizme açılması noktasında başarılı bir grafik ortaya konacağına inanıyorum” dedi. “Oğuz adasını belediye olarak işletmeye hazırız” Hitit Üniversitesi’nin ilçedeki Oğuz adası projesi kapsamında bölgeye kurduğu tesisle ilgili de açıklama yapan Başkan Cebeci, “Bu tesis yıllardır burada bekliyor. Atıl durumda duruyor. Bizim bu tesisin istenilen şekilde tamamlanarak projenin hayata geçirilmesi arzu ediyoruz. Eğer hizmete açılmayacaksa, belediye olarak biz burayı işletmeye hazırız. İlçede rektörlüğün teknesi var. Atıl durumda bekliyor. Devletin yatırımları atıl vaziyette durmasın. Bir an önce tamamlanarak halkın hizmetine sunulsun. 10 yıllık proje halen tamamlanamadı. Ne zamana kadar bekleyecek, ne olacak. Edindiğimiz bilgilere göre, Hitit Üniversitesi’nin Çorum’daki projelerinin hepsinin tamamlanmasının ardından burasının hayata geçirileceği söyleniyor. Ne kadar bekleyeceğiz? Bu projeler tamamlanana kadar Oğuz adasındaki tesiste ömrünü tamamlamış olacak. Bu konuya da el atılması gerekiyor. Oğuz Adası’nın ilerisinde birde Orman Genel Müdürlüğü’ne ait tesisler var. Orası da atıl durumda duruyor. Tesisler yapılmış ancak hizmete alınmadı. En azından orası da faaliyete geçirilmeli. Devletimizin yaptığı hizmet neden atıl dursun. Neden halkımızın hizmetine sunmayalım” şeklinde konuşmasını sürdürdü. “Doğa tutkunlarını Oğuzlar’a bekliyoruz” Doğa ve spor tutkunlarını Oğuzlara davet eden Mustafa Cebeci, “Oğuzlarla ilgili sosyal medyada “Burası Alaçatı değil, Oğuzlar, Burası Fethiye değil Oğuzlar” paylaşımlar yapılıyor. Doğru ilçemiz bir Alaçatı veya Fethiye değil fakat kendine has güzellikleri olan bir yerleşim yeri. Burası paraşütçülerin de ifade ettiği için Fethiye’ye rakip olacak bir bölge. İlçemize Türkiye’nin her yerinden doğa severleri bekliyoruz. Buraya gelsinler tekne turu yapsınlar. Kanoyla gezsinler. Kamp yapsınlar. Burasını turizm cenneti haline getirmeyi hedefliyoruz. Bütün doğaseverleri hava sporlarıyla ilgilenenleri oğuzlarımıza bekliyoruz. Ayrıca Altınkoz tesislerimizi geliştirme noktasında önümüzdeki yıl bungalov evler ve yan tarafında da kır restorandı için çalışmalarımız var. Projelerinin onaylanmasının ardından her iki bölgeyi de halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı
Edirne Muhtemel İstanbul depremine hazırlanan Edirne’de nefesleri kesen tatbikat Edirne’de gerçekleştirilen deprem tatbikatında, 150 kişilik arama kurtarma ekibi senaryo gereği betonları kırıp, demirleri kesip mahsur kalanları kurtardı. Arama kurtarma köpeği de, mahsur kalan vatandaşların yerini belirleyip kurtarılmasını sağladı. Gerçeğini aratmayan tatbikat havadan görüntülendi. Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu’na (AKDF) üye derneklerin katılımıyla Edirne’de "Kentsel Deprem Arama Kurtarma Tatbikatı" gerçekleştirildi. Mülk sahibi tarafından daha önce yıkılan bir binada gerçekleştirilen tatbikatta, 150 kişilik arama kurtarma ekibi ve bir arama kurtarma köpeği yer aldı. Tatbikatta senaryo gereği meydana gelen deprem sonrası yıkılan bir binada çok sayıda vatandaş mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşların yerini tespit etmek için ’Sesimi duyan var mı?’ diye seslendi. Çığlık seslerinin geldiği yeri tespit eden ekipler, betonları kırıp mahsur kalan vatandaşların yanına ulaşmak için zamanla yarıştı. Betonları hiltiyle kıran, demirleri spiral makinesiyle kesen ekipler, uzun uğraşlar sonucu mahsur kalan vatandaşların yanına ulaştı. Sıkıştığı yerden kurtarılan vatandaşlar, sedyeyle ambulansa taşındı. Arama kurtarma köpeğinin de katıldığı arama kurtarma çalışmasında, enkaz altında kalanların yeri köpek tarafından belirlendi. Betonların altına giren ekipler, vatandaşları mahsur kaldıkları yerden kurtardı. Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, muhtemel bir İstanbul depreminde Edirne’nin çok stratejik bir konumda olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinden gelecek ekipleri ve Edirne’de ekipleri koordine etmek için tatbikat yapıldığını vurguladı.