SPOR - 08 Temmuz 2024 Pazartesi 23:34

A Milli Kadın Futbol Takımı, İsviçre ve Macaristan maçları hazırlıklarını sürdürdü

A
A
A
A Milli Kadın Futbol Takımı, İsviçre ve Macaristan maçları hazırlıklarını sürdürdü

2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 12 Temmuz’da Kocaeli’de İsviçre, 16 Temmuz’da deplasmanda Macaristan ile oynayacağı maçların hazırlıkları sürdü.


Milliler, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5. maçında 12 Temmuz Cuma günü Kocaeli Stadyumu’nda İsviçre ile karşılaşacak. 13 Temmuz Cumartesi günü Budapeşte’ye gidecek olan Ay-yıldızlılar, 16 Temmuz Salı günü Macaristan ile karşılaşacak ve grup maçlarını tamamlayacak.


Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası yönetiminde topla ısınma ile başlayan bugünkü antrenman, bölgesel savunma, reaksiyonel geçiş ve korner çalışmaları ile tamamlandı. Milliler, yarın Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nden ayrılıp Kocaeli’ye geçecek ve hazırlıklarını burada sürdürecek.


Milli Takım kampında bulunan teknik heyet ve oyuncular, 26 yaşına giren İlayda Civelek’in doğum gününü pasta keserek kutladı.


Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından kadroya davet edilen oyuncular şu şekilde:



Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara BB Fomget G.S.K), Gamze Nur Yaman (Galatasaray), Göknur Güleryüz (Fenerbahçe)


Defans: Sejde Aylin Abrahammson (Club Brugge), Gülbin Hız, İlayda Cansu Kara, İlayda Civelek (Fenerbahçe), Ümran Özev (Ankara BB Fomget G.S.K.), Didem Karagenç, Kezban Tağ (Beşiktaş), Dilara Deli (Sporting Charleroi)


Orta saha: Ebru Topçu, Eda Karataş (Galatasaray), Halle Houssein Şensizoğlu (West Ham United), Derya Arhan (Beylerbeyi), Meryem Cennet Çal, Busem Şeker, Ece Türkoğlu (Fenerbahçe), Miray Cin (Msv Duisburg), Birgül Sadıkoğlu (Ud Tenerife), Elif Keskin (Beşiktaş


Forvet: Arzu Karabulut (Galatasaray), Kader Hançar (Fatih Vatan Spor)



A Milli Kadın Futbol Takımı, İsviçre ve Macaristan maçları hazırlıklarını sürdürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Asırlık gelenek Bıçakçı’da yaşıyor İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bıçakçı köyünde kadınlar, ekmeklerini asırlık geleneklere göre yapıyor. Genç kuşağın bilmediği yaşlıların ise vazgeçmediği birlikte ekmek pişirme geleneği, bir yandan aile ekonomisine katkı sağlarken, diğer yandan da hanımlar arasındaki muhabbet ve yardımlaşmayı geliştiriyor. Bıçakçı köyünde halkın ortak kullanımında olan fırınlar, mahalle sakini kadınların programlarına göre haftanın belli günlerinde yakılıp topluca ekmek pişiriliyor. Toplu ekmek pişirme geleneğinin unutulmak üzere olduğunu belirten kadınlar, genç kuşakların da bu geleneği sürdürmesini istediklerini belirttiler. Köyde kadınların birlikte ekmek pişirme geleneğinin asırlık geçmişi olduğunu belirten köyün yaşlı çınarlarından Sevim Kula, “Eskiden ekmek hazır alınmaz, her kadın kendi evinin ekmeğini kendi yoğurduğu hamurdan yapardı. Son yıllarda bu gelenek ülke genelinde olduğu gibi köyümüzde de unutulmaya başlandı. Bizler halen sürdürüyoruz. Nohut veya mercimekten yaptığımız mayalarla hamurumuzu yoğururuz. Daha sonra mahalledeki kadınlar kendi arasında toplanıp köy fırınını yakar. Topluca ekmeğimizi yaparız. Bu hem dayanışmayı hem aile ekonomisine ciddi katkı sağlar” diye konuştu. Evde yapılan ekmeklerin hem daha lezzetli hem de daha ekonomik ve hijyenik olduğunu belirten Şadiye Yaşasın ise, “Bugün 200 gram ekmek 10 lira. Yiyoruz ama içinde ne kadar katkı malzemesi var bilen yok. Oysa biz kendi yaptığımız ekmekte ne olduğunu biliyoruz. Normal şartlarda 6 kilo undan 10 kilonun üzerinde hamur ve ekmek çıkar. Herkesin ekonomik krizden söz ettiği bu dönemde bir kadın evinin ekmeğini ve yemeğini kendisi yapsa aile bütçesine ciddi katkısı olur. Bakkaldan alınan ekmek ertesi gün bayatlar, ancak bizim atalarımızdan öğrenerek yaptığımız bu ekmekler 10 gün dayanır” dedi. “Gençler bilmiyor ve yapmak istemiyor” Türkiye’de her geçen unutulan gelenek ve göreneklerin sosyal ve kültürel yaşantıyı da olumsuz etkilediğini belirten Hatice Kandemir, “Artık köy yaşantısı ile şehir yaşantısı arasında fark kalmamaya başladı. Şehirde oturan da köyde yaşayan da ekmeğini bakkaldan almaya başladı. Eskiden bir kız gelin olmadan bir ev nasıl geçindirilir, hamur nasıl yoğrulur, ekmek nasıl yapılır bilirdi. Maalesef şimdi herkes internet kullanmayı biliyor. Her şeyi de elektrikli makineler yapıyor. Bu memlekette birkaç hafta elektrikler kesilse kadınlar evini nasıl çekip çevirecek, sofraya ne koyacak merak ediyorum” diyerek gençlerin de eski usul yaşama tekniklerini bilmesi gerektiğini söyledi.
Aksaray Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yerel üreticilere destek olmak ve Aksaray’ın ürünlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen festivalde çeşitli etkinliklerle katılımcılar doyasıya eğlendi. Aksaray Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde yerel üreticilerin desteklenmesi ve Aksaray’ın zengin tarım ürünlerinin tanıtılması hedeflenirken, çeşitli etkinliklerin düzenlediği festivale halkın yoğun katılımı dikkat çekti. Festivalde yer alan çocuk oyun parkurları küçük misafirlere eğlenceli dakikalar yaşatırken, Mine Gez ve Yılmaz Çil konser verdi. Özellikle pekmez yarışması yerel üreticilerin yeteneklerini sergilemesi açısından büyük ilgi gördü. Pekmez yarışmasında 1. Kargın köyünden Üzeyir Katı, 2. Karataş köyünden Kamile İçli, 3. Karaören köyünden Eda Orhan ve 4. Kargın köyünden Selma Çiftçi olurken, ödülleri protokol tarafından verildi. Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, bu tür etkinliklerin hem yerel üreticilere destek sağladığını hem de Aksaray’ın kültürel ve tarımsal zenginliklerini tanıtmak açısından önemli olduğunu belirterek, “Her yıl daha büyük bir coşkuyla kutladığımız bu festival, bölgemizin ürünlerini tanıtma ve yerel üreticilerimizi destekleme amacı taşıyor” dedi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray’ın tarımsal zenginliğine dikkat çekti.
Adana Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor: 1 - Samsunspor: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Adana Demirspor, sahasında karşılaştığı Samsunspor’a 3-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Adana Demirspor’da Ali Yavuz, İzzet’in pasıyla ceza sahası sağ çaprazdan kaleye vurdu, top az farkla yandan dışarıya gitti. 58. dakikada sol kanattan kullanılan taç atışında Mouandilmadji topu kafayla ceza sahasına indirdi. Topla buluşan Muja’nın ceza sahası sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu. 1-1 90+3. dakikada Soner Aydoğdu sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Gelen ortaya iyi yükselen Dimata’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu. 1-2 90+10. dakikada kalecinin uzun pasında sağ tarafta Dimata topu ceza sahasına indirdi. Kalecinin önde olduğunu gören Soner’in aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-3 Hakemler: Alper Akarsu, Mehmet Kısal, Murat Altan Adana Demirspor: Vedat Karakuş, Arda Okan Kurtulan, Gravillon, Semih Güler, Abdulsamet Burak, Maestro, İzzet Çelik (Aymbetov dk. 65) Salih Kavrazlı (Fougeu dk. 65) Tayfun Aydoğan, Ali Yavuz Kol (Manev dk. 75), Yusuf Barası (Shehu dk. 86) Yedekler: Murat Eser, Aksel Aktaş, Burhan Ersoy, Tolga Kalender, Ozan Demirbağ, Kadir Karayiğit Teknik Direktör: Serkan Damla Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Schindler dk. 64), Satka, Van Drongelen, Marc Bola, Bennasser (Celil Yüksel dk. 71), Carlo Holse, (Soner Aydoğdu dk 85), Olivier Ntcham, Muja (Soner Gönül dk. 85), Emre Kılınç, (Dimata dk. 64) Mouandilmadji Yedekler: Halil Yeral, Tait, Laura, Ercan Kara, Yunus Emre Çift Teknik Direktör: Thomas Reis Gol: Yusuf Barası (dk. 7 pen.) (Adana Demirspor) Muja (dk. 58), Dimata (dk. 90+3), Soner Aydoğdu (dk. 90+10) (Samsunspor) Sarı kartlar: Salih Kavrazlı, Aymbetov, Abdulsamet Burak (Adana Demirspor) Satka, Zeki Yavru, Van Drongelen (Samsunspor)