KÜLTÜR SANAT - 06 Ekim 2024 Pazar 18:24

Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali

A
A
A
Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yerel üreticilere destek olmak ve Aksaray’ın ürünlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen festivalde çeşitli etkinliklerle katılımcılar doyasıya eğlendi.


Aksaray Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde yerel üreticilerin desteklenmesi ve Aksaray’ın zengin tarım ürünlerinin tanıtılması hedeflenirken, çeşitli etkinliklerin düzenlediği festivale halkın yoğun katılımı dikkat çekti. Festivalde yer alan çocuk oyun parkurları küçük misafirlere eğlenceli dakikalar yaşatırken, Mine Gez ve Yılmaz Çil konser verdi. Özellikle pekmez yarışması yerel üreticilerin yeteneklerini sergilemesi açısından büyük ilgi gördü. Pekmez yarışmasında 1. Kargın köyünden Üzeyir Katı, 2. Karataş köyünden Kamile İçli, 3. Karaören köyünden Eda Orhan ve 4. Kargın köyünden Selma Çiftçi olurken, ödülleri protokol tarafından verildi.


Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, bu tür etkinliklerin hem yerel üreticilere destek sağladığını hem de Aksaray’ın kültürel ve tarımsal zenginliklerini tanıtmak açısından önemli olduğunu belirterek, “Her yıl daha büyük bir coşkuyla kutladığımız bu festival, bölgemizin ürünlerini tanıtma ve yerel üreticilerimizi destekleme amacı taşıyor” dedi.


Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray’ın tarımsal zenginliğine dikkat çekti.



Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da Filistin’e destek yürüyüşü Antalya’da, İsrail’in Gazze’ye karşı başlattığı işgalin birinci yılında binlerce vatandaşın katılımı ile ‘Filistin’e Destek Yürüyüşü’ düzenlendi. İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı saldırı ve işgalin birinci yıldönümünde binlerce Antalyalı, ‘Filistin’e Destek Yürüyüşü’nde bir araya geldi. Aydın Kanza Parkı’nda ellerindeki Türkiye ve Filistin bayrakları ile toplanan vatandaşlar, tekbir ve sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Antalya Kudüs Platformu Başkanı Mustafa Erduran, Yahudilerin İsrail’in kuruluş sürecinde Filistin topraklarının yüzde 5,6’sına sahipken BM tarafından 1948 yılında Filistin topraklarının yüzde 56’sının gasp edilerek İsrail’e verildiğini belirtti. 1897 yılında temeli atılan işgalin hedefinin Arz-ı Mevud olarak ifade edilen tüm coğrafyayı işgal etmek olduğunu söyleyen Erduran, “Bugün İsrail, İslam dünyasının kalbine saplanmış gayrimeşru bir işgal yönetimidir. Yüz yıldır belirli aralıklarla devam eden vahşi katliam ve işgal eylemleri nedeniyle sabıkası soykırımlarla dolu olan İsrail, özellikle bir yıldan beri Filistin’de soykırım suçunu en vahşi şekilde işlemektedir. Kesintisiz devam eden saldırılar sonucu on binlerce çocuk, kadın, yaşlı, hasta, engelli ve yüzlerce gazeteci, sağlık çalışanı, insani yardım çalışanı katledildi. İsrail’in terörü karşısında BM ve AB gibi uluslararası örgütler engelleyici bir rol üstlenmedikleri gibi İsrail’i koruyup kollamaktadırlar” ifadelerini kullandı. "Dünyayı kaosa sürükleyecek” AB’ye üye ülkeler İsrail’e silah ve para desteğinde bulunurken, BM Güvenlik Konseyi’nin ise İsrail terör örgütünün dokunulmazlığını tescilleyen bir rol üstlendiğini söyleyen Erduran, “Artık herkes anlamaktadır ki İsrail sorunu dünyanın kayıtsız kalamayacağı insani ve vicdani bir sorundur. Yüz yıldır yaşananlar göstermiştir ki İsrail uluslararası hukuk mekanizmalarında yargılanıp ceza almadığı ve yalnızlaştırılmadığı sürece sorun gerçek anlamda çözülmeyecektir. 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu, toprakları işgal edilmiş, soykırıma maruz kalırken yalnız bırakılmış Filistin halkının insani çırpınışını temsil etmektedir. Arz-ı Mevud safsatasıyla saldırgan tutumunu Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin’den sonra Lübnan’a da taşımıştır. Siyonist rejimin bu azgın tutumu bölge halkları için açık bir tehdittir. Kıbrıs’a ve Türkiye’ye doğru sıçrayacağı açık olan bu cüretkâr tehdidin tüm dünyayı kaosa sürükleyebileceği görülmelidir” şeklinde konuştu. Antalya Müftüsü Nazif Yalçınkaya tarafından okunan duanın ardından yürüyüş sona erdi.
İzmir Çeşme Belediyespor lige mağlubiyetle başladı Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grup’ta yer alan Çeşme Belediyespor, ligin ilk maçında konuk ettiği İzmirspor’a 1-0 mağlup oldu. Bölgesel Amatör Lig’de, 2024-2025 sezonunun ilk hafta maçları oynanırken, Çeşme Belediyespor sahasında İzmirspor’u konuk etti. Maçın ilk yarısında her iki takım da karşılıklı ataklarla gol aradı. Maçın 45. dakikasında İzmirspor’un bulduğu penaltıyı Aytaç Deniz gole çevirince İzmirspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçın ikinci yarısına iyi başlayan İzmirspor, savunma ağırlıklı oynarken, hızlı ataklarla Çeşme Belediyespor kalesinde gol aradı. Çeşme Belediyespor, ikinci yarıda çift santrfora dönerek, sağ ve sol açıktan gelen ortalarla rakip kalede iyi pozisyonlar yakalasa da gole çeviremedi. Maçın kalan dakikalarında her iki takım da aradığı golü bulamayınca maç İzmirspor’un 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı. "Uzun vadede lige ağırlığımızı koyacağız" Maçın ardından bir değerlendirme yapan Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Ali Çalış, "Ligin ilk maçına süre az da olsa iyi hazırlandık. Kaliteli bir rakiple oynadık. Oyun ortadayken haksız olduğunu düşündüğümüz, ilk yarının son dakikasında verilen penaltıyla geri düştük. 2. Yarıda rakibimiz savunma ağırlıklı oynayıp hızlı hücumlarla gol kovaladı. Biz de çift santrafora dönerek rakip ceza sahasında etkili olmaya çalıştık. Kenar ortalardan iyi pozisyonlar yakaladık. Fakat gole dönüşmedi ve mağlup olduk. 2. Haftada ’BAY’ız. Bu ara bize eksikleri tamamlama fırsatı verecektir. Potansiyeli yüksek bir ekibiz. Uzun vadede lige ağırlığımızı koyacağız. Taraftarımıza desteği için teşekkür ederiz" dedi.
Gaziantep Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Beşiktaş: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada rakip ceza yayı gerisinde topla buluşan Maxim’in yerden sol köşeye vuruşunu kaleci Mert uzanarak kontrol altına aldı. 21. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Immobile’nin yerden sert şutu yandan auta çıktı. 30. dakikada Immobile’nin kaleci Dioudis’in müdahalesiyle yerde kalması neticesinde VAR tavsiyesiyle inceleme yapıldı. Hakem Muhammet Ali Metoğlu, pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Ciro Immobile kaleci ve meşin yuvarlağı ayrı köşelere göndererek Beşiktaş’ı öne geçirdi. 0-1 34. dakikada savunma arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya Okereke’nin aşırtma vuruşu yandan dışarı çıktı. Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu, İbrahim Çağlar Uyarcan, İbrahim Bozbey Gaziantep FK: Sokratis Dioudis, Ertuğrul Ersoy, Bruno Viana, Enric Saborit, Emre Taşdemir, Badou N’Diaye, Kacper Kozlowski, Deian Sorescu, Christopher Lungoyi, Alexandru Maxim, David Okereke Yedekler: Mustafa Burak, Arda Kızıldağ, Mustafa Eskihellaç, Furkan Soyalp, Halil Dervişoğlu, Cyrıl Mandouki, Mirza Cihan, Kenan Kodro, Ogün Özçiçek, Ömürcan Artan Teknik Direktör: Selçuk İnan Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista (Emirhan Topçu dk. 21), Felix Uduokhai, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Cher Ndour, Ernest Muçi, Rafa Silva, Joao Mario, Ciro Immobile Yedekler: Göktuğ Baytekin, Onur Bulut, Tayyip Talha, Milot Rashıca, Salih Uçan, Semih Kılıçsoy, Bakhtiyor Zainutdinov, Jean Onana, Mustafa Hekimoğlu Teknik Direktör: Giovanni Van Bronckhorst Gol: Ciro Immobile (dk. 31 pen.) (Beşiktaş) Sarı kartlar: N’Diaye, Lungoyi, Saborit (Gaziantep FK) Immobile (Beşiktaş)