GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 16:47

15 Temmuz’da yapılacak etkinliklerin lansmanı yapıldı

A
A
A
15 Temmuz’da yapılacak etkinliklerin lansmanı yapıldı

15 Temmuz Derneği tarafından bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin lansmanı yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle On5Sıfır7 Film Haftası’nın 8 Temmuz’da başlayacağı bildirildi.


15 Temmuz Derneği tarafından her yıl düzenlenen çeşitli anma etkinlikleri kapsamında tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nde gerçekleşen toplantıya 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, sinema haftasının genel sanat yönetmeni İhsan Kabil ile çok sayıda dernek ve sinema sektörü temsilcisi katıldı. 15 Temmuz Derneği Genel Sekreteri Kaan Şahin bu yılki etkinliklerin kapsamlı tanıtımını yaptı.



"Bu ruh olduğu sürece dünyanın en güçlü ordusu bile gelse bu milleti alt edemez"


Lansman toplantısında konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, "Kahraman bir milletiz. Bize göre şehadet ve gazilik, peygamberlikten sonra gelen Allah’ın izzeti ve ikramı olan bir makamdır. Bu ruhla, şahsım değil, şahsımın özel bir becerisi değil, milletimizin kültürü bu biz bu değerlerle yetişmişiz. Bize bu değerleri, güzellikleri anlatmış büyüklerimiz. Bu ruh hayatta olduğu müddetçe, gönüllerimizde olduğu müddetçe dünyanın en güçlü ordusu, silahı da gelse bu milleti alt edemez. Bizi yıkacak, sıkıntıya sokacak olan kendi içimizdeki klikleşmedir. Biz nasıl omuz omuzaysak, inşallah ömrümüzün sonuna kadar da bu topraklarda yine el ele, gönül gönüle ülkemizin geleceğine yönelik güzel adımları beraberce atarız" diye konuştu.



15 Temmuz’da yapılacak etkinliklerin lansmanı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da selin bilançosu böyle görüntülendi Bursa’da aniden bastıran yağış hayatı olumsuz etkilerken, Uludağ’ın eteklerinde taşan dereler ise park halindeki otomobilleri önüne katıp sürükledi. Taşan derenin etkileri havadan görüntülendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada metrekare başına 41 kilogram yağış düştüğü belirtilirken, acil durum haricinde trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı. Bursa’da sağanak yağış sebebiyle birçok evi su basarken, taşan dereler sokaklarda park halinde bulunan araçları önüne kattı. Uludağ’ın eteklerindeki Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesinde bulunan Karınca deresinden kopan taş parçaları sokağı yürünmez hale getirdi. Dereden taşan sulara dayanamayan otomobiller üst üste geldi. Kullanılmaz hale gelen otomobillerini gören vatandaşlar, yaşananları hayretler içerisinde izledi. Derenin getirdiği sel sonrası yolda yürüyen yaşlı bir kadın dengesini kaybedip yere düştü. Çevredeki vatandaşların çabalarıyla kurtarılan kadın, yürümekte zorlandığı için terliklerini bırakıp yalın ayak yoluna devam etti. Otomobilini korumak için ağaca bağladı Derenin yakınında ikamet eden bir vatandaş ise otomobilinin kaputuna geçirdiği halatı bahçesindeki ağacına bağladı. Muhtemel bir yağış öncesi kendi çapında önlem aldığını söyleyen vatandaş “Olayı küçük bir hasarla atlattık. Verilmiş sadakamız varmış, Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi. Bursa’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan taşma ve su basma olayları için belediye ve itfaiye ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.