DÜNYA - 29 Mart 2012 Perşembe 22:11

"ENGEL-SİZLER" TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI

A
A
A
"ENGEL-SİZLER"  TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI

Tunus`ta düzenlenen Uluslararası Bedensel Engeller Atletizm Şampiyonası Olimpiyatları`ndan başarı ile ayrılarak 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları`na Türkiye`deki engelli sporcular arasından ilk defa katılma şansını yakalayıp bir ilki gerçekleştiren Türk Paralimpik Milli Takımı, yurda döndü.
Türk Hava Yolları`nın (THY) tarifeli bir seferi ile Tunus`tan İstanbul Atatürk Havalimanı`na gelen engelli sporcuları havalimanında Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı ve yetkililer ile engelli arkadaşları tarafından davullarla ve Türk Bayrakları ile karşılarken, havalimanında yakınlarını bekleyen vatandaşlarında sporcuları alkışladıkları görüldü.
Uluslararası çapta bir başarı elden eden sporculara çiçek takdim eden Başkan Çağırıcı, Bağcılar`da engellilere tanınan pozitif ayrımcılığı engelliler sarayı ile kamulaştırdıklarını belirterek, "Oradaki engellilere verdiğimiz emeğin karşılığını fazlasıyla almaya başladık. İşte bunlardan birisi de Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdiler. Engelli atletizm de Türkiye`de ilk defa engelli iki kızımız Hamide ve Zübeyde ülkemizi temsil edecekler. İnşallah Londra`dan da madalyalarla gelecekler" dedi.
Tunus`ta gerçekleştirilen Atletizm Şampiyonası`nda 100 metrede birinci olan Bağcılar Belediyesi Engelliler Kulübü sporcularından Zübeyde Süpürgeci, "Londra Olimpiyatları`nı kazandım. Çok mutluyum ve şaşırdım. Arkadaşlarım beni burada karşıladılar, kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. Bağcılar Belediyesi`ne bağlı olan ve bir diğer başarı elde eden sporcu Hamide Kurt ise, "Türkiye`yi Londra`da çok iyi bir şekilde temsil edeceğim, gurur duyuyorum. Çok mutluyum. Arkadaşlarım bizi burada karşıladılar, hiç
beklemiyordum" diye konuştu.
Daha sonra sporcular kameraların karşısında, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı`ya Londra`da ki müsabakalarda altın madalya alacaklarına dair söz verdi. Çağırıcı ise, sporcularına çok inandıklarını ifade ederek, "Bugüne kadar azmettiler ve hepsini başardılar. Engellilerimiz ilk defa Avrasya Maratonu`nda 42 kilometrede kendi tekerlekli sandalyeleri ile başarı elde etmişlerdi. Bu bize ilerisi için büyük bir başarı elde edeceklerini gösteriyordu. Şuanda profesyonel sandalyeleri ile birinciliklere
koşuyorlar" şeklinde konuştu.
Daha sonra heyet hatıra fotoğrafı çektirerek, havalimanından ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Özat: “Eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz” Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, kamu tasarruf tedbirlerini işaret ederek, “Eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz” dedi. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat halk eğitim merkezlerinde engelli çocuklara yönelik açılan beceri kurslarının kapatılması ve yeniden açılmamasına yönelik yazılı basın açıklaması yayınladı. Özat, tasarruf tedbirlerinin bahane edilerek halk eğitim merkezlerinde engelli çocuklara yönelik açılan beceri kurslarının kapatıldığını iddia etti. Özat açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tasarruf tedbirleri engellilere vurdu! Pandemiyi izleyen süreçte dünya gündemini sarsan ekonomik değişim ve dönüşüm, ülkemiz gündemini de etkiledi. Bu kapsamda, özellikle Eylül ayı itibariyle ‘tasarruf tedbirleri’ hayatımıza girdi. Ancak tasarruf tedbirleri kapsamında bazı uygulamalar, ‘eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz!’ dedirtiyor. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde engelli çocuklarımıza beceri eğitimi açılmamıştır. Engelli çocuk aileleri, bunun nedenini sorduğunda ise tasarruf tedbirleri yanıtını almıştır! Sayın Devlet Büyükleri, özel gereksinimli çocuklarımızın beceri eğitimlerinin kaldırılması suretiyle nasıl bir tasarruf beklenmektedir. Tasarruf tedbirleri, zorlu bir ekonomik süreçte özel gereksinimli bireylere yeni zorluklar çıkarmakla olur mu? Özel gereksinimli çocuklarımızı topluma kazandırmaktan bahseden bir eğitim sistemi içinde, tasarruf adı altında çocuklarımıza toplumsal engeller konması nasıl bir çelişkidir.” Özat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özel gereksinimli çocuklarımızı, gizil güçleri doğrultusunda üretken bireyler olarak yetiştirmek, beceriler kazandırmakla mümkündür. Bugün geldiğimiz noktada, son derece hatalı bir kararla ‘para yok’ gerekçesiyle, çocuklarımızın beceri eğitimleri engelleniyor. Bu devlet bu kadar mı battı? Biz ‘eğitimden tasarruf olmaz’ dedikçe, ülkemiz eğitim tarihine yıllar sonra, yanlış kararlar olarak anacağımız motlar düşülüyor. Yeni eğitim öğretim yılı başlayalı bir ayı geçmiş okullarda temizlik personeli yok, hala öğretmenler henüz atanmamış, engellilerin beceri eğitimleri de askıya alınmış. Ağustos ayında tayini çıkmış olan öğretmenlerin görev yollukları henüz ödenememiş. Bir yandan da Ekonomi Bakanı çıkmış ‘ekonomi düzeliyor’ diyor. Türkiye 30 Cent’e muhtaçken bile, eğitimden bu kadar tasarruf etmemişti. En azından özel gereksinimli çocukların eğitiminden kısmayın! Tasarruf tedbiri, engellemelere dönüşmesin.”