DÜNYA - 17 Mart 2012 Cumartesi 14:00

TURGAY DEMİREL, FIBA TOPLANTISI İÇİN CENEVRE`YE GİTTİ

A
A
A
TURGAY DEMİREL, FIBA TOPLANTISI İÇİN CENEVRE`YE GİTTİ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Toplantıları’na katılmak üzere Cenevre’ye gitti.
FIBA’nın 2017 yılından itibaren uygulamaya koymayı planladığı yeni müsabaka formatı ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere FIBA tarafından davet edilen TBF Başkanı Turgay Demirel, Cenevre’ye gitti. Demirel’e, Cuma günü Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy da katıldı.
FIBA Toplantıları 15 Mart tarihinde yapılan Finans Komisyonu ile başlarken, Demirel ilk olarak Finans Komisyonu Toplantısı’na katıldı. Dün toplanan FIBA Müsabakalar Komisyonu’nda ise, FIBA’nın 2017 yılından itibaren yürürlüğe koymayı planladığı yeni müsabaka formatları ve ileriye dönük planları masaya yatırıldı. Dünkü toplantıları Cenevre’ye giden TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da katıldı.
Dünya çapında toplam 20 federasyon, fikirlerine başvurulmak ve değerlendirmelerini almak üzere FIBA tarafından özel olarak toplantıya davet edilirken, basketbolun geleceği için görüşlerine başvurulan federasyonlardan biri de Türkiye Basketbol Federasyonu ve Başkan Demirel oldu.
Dün başlayan toplantılarda, FIBA Başkanı Ivan Maini ve Genel Sekreter Patrick Baumann uygulamaya koyulması planlanan yeni müsabaka formatı ile ilgili katılımcıları bilgilendirirken, toplantıda katılımcı federasyon temsilcilerinin de konu ile ilgili fikirleri ve önerileri masaya yatırıldı.
Komisyonun açılış konuşmasını FIBA Başkanı Ivan Mainini yaparken, süreklilik, organize edilen müsabakalarda en üst düzey çekişmenin yaşanması için yapılacak olan çalışmalar gibi konular masaya yatırıldı. NBA ile ortak çalışılarak yarışmalar için yeni bir pazarlama modeli geliştirilmesi, yeni yönetim felsefesi ile ilgili konularda değişime gitmeyi planladıkları belirten Mainini, planlarının da uzun vadeli olduğunu 2030 yılına kadar baktıklarını kaydetti.
Toplantıda, basketbol gibi çok iyi bir ürüne sahip olunduğunun altı çizilirken, FIBA’nın da uluslararası federasyonlara kullanabilecekleri imkanlar ve araçlar sunması gerektiği kaydedildi. FIBA’nın organizasyonlarına yeni bir görünüş verme konusunda da çalışmalar yapıldığı kaydedilirken, bu konu hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.
Ivan Mainini, FIBA’nın büyük bir aile olduğunu söylerken, değişimi reddetmemeleri gerektiğini, büyük bir aile olarak hep birlikte hareket etmelerinin öneminin altını çizdi. FIBA’nın sadece Avrupa ile sınırlı olmadığını da ifade eden Başkan Mainini, zaman
zaman problemler yaşanabileceğini ancak bunlara hep birlikte göğüs germeleri gerektiğinin altını çizdi. Birçok kişi ve kuruluşun katkısını almayı istediklerini söyleyen Mainini, değişimin bir gecede olmayacağını FIBA Yönetim Kurulu’nun sene sonunda Rio’da toplanarak nihai kararlara varacağını da sözlerine ekledi.
Mainini toplantıda ayrıca, yeni bir FIBA merkezinin inşaatından da bahsederken, müze ve hall of fame’in de yeni binada yer alacağını, yeni 3X3 yarışması gibi konularda da katılımcıları bilgilendirdi.
FIBA Başkanı Ivan Mainini’nin ardından söz alan Genel Sekreter Patrick Baumann ise FIBA olarak planladıkları yeni uygulamalara farklı bir perspektiften baktı. Spor endüstrisindeki rekabetin çok sert olduğunu ifade eden Baumann, federasyonlar ve kulüpler arasındaki dengesizlikten bahsetti. Kulüplere çok bağımlı olduklarını kaydeden Baumann, basketbola olan ilgiyi arttıracak yeni modeller yaratmayı planladıklarını ve uluslararası federasyonları da güçlendirmeleri gerektiğini söyledi. World Cup’ın en önemli
ürünleri olduğuna değinen Baumann, Olimpiyat Oyunları’nın da futbolun tersine en iyi şampiyonaları olduğunu kaydetti.
Şampiyonaların eleme maçlarının kulüp takvimlerinde aralıklar açılarak sezon içinde başlamasını planladıklarını kaydeden Baumann, Asya ve Okyanusya grubunun maçlarının da birleştirilmesinin planlandığını belirtti.
Baumann, FIBA’nın hayata geçirmeyi planladığı yenilikler ve değişiklikler ile wild card uygulamasının kalkacağını, sezon için çok daha önemli karşılaşmaların oynanacağı, organizasyon yetenekleri ve finansın gelişeceği, federasyonların görünürlülüğünün ve promosyonun artacağını ve dünyanın en popüler ikinci spor dalı olan basketbolunun sağlayacağı geri dönüşünün de daha iyi olacağını ifade etti.
TBF Başkanı Turgay Demirel ve Genel Sekreter Ali Özsoy’un katıldığı Cenevre’deki toplantılar bugün ve yarın da devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da "Eğitim Akademisi Projesi" tanıtım programı düzenlendi Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tekirdağ Eğitim Akademisi Projesi" kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde eğitim yöneticisi, öğretmenlere yönelik kapsamlı bir tanıtım programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Vali Yardımcısı Mustafa Çek önemli açıklamalarda bulundu. Çek, Türkiye Yüzyılı kapsamında başlatılan eğitim seferberliğinin gerekliliğine dikkat çekti. Çek, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Devletler, vatandaşlarını iyi eğitebiliyorsa, doğal kaynakları olmasa bile gelişmiş ülkeler arasında yer alabilirler." Eğitimin, Türkiye’nin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu belirten Çek, çağın ihtiyaçlarına uygun, bilimsel yaklaşıma dayalı eğitim anlayışının yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Çek, "Tüm vatandaşlarımızı 7’den 70’e örgün ve yaygın eğitim kurumlarımız, hizmet içi eğitimler ve çeşitli faaliyetlerle daha nitelikli hale getirmeye çalışıyoruz" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ise konuşmasında, Tekirdağ’da eğitim kalitesini artırmaya yönelik bir dizi atölye, seminer ve etkinlik planladıklarını ifade etti. Yeniyol, tüm paydaşların eğitime aktif katılımını sağlamak ve sosyal, psikolojik, sportif gelişimi desteklemek amacıyla yıl boyunca çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Programın ilerleyen bölümlerinde küratör ve eğitim yöneticisi Prof. Dr. Uğur Batı, öğretmenlere yönelik "duyuşsal öğrenme" konulu bir sunum yaptı. Slaytlar eşliğinde gerçekleşen sunumda, öğretim süreçlerinde duygusal etkileşimlerin önemine dair bilgiler paylaşıldı.