EĞİTİM - 14 Şubat 2024 Çarşamba 18:00

Iğdır Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma ve Ar-Ge odaklı çalışmalarıyla göz dolduruyor

A
A
A
Iğdır Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma ve Ar-Ge odaklı çalışmalarıyla göz dolduruyor

Iğdır Üniversitesi, son dönemde yürüttüğü bölgesel kalkınma odaklı projelerin yanı sıra Ar-Ge ve inovasyon alanında attığı önemli adımlarla adından övgüyle söz ettiriyor.


2021 yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Iğdır Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma öncülüğünde bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sunmak adına pek çok önemli çalışmaya imza atıyor. Iğdır Üniversitesi bünyesinde yetiştirilen lavanta, gül, kayısı, çörek otu ve yer fıstığı gibi ürünler, Üniversitenin laboratuvarlarında çeşitli kozmetik, sağlık ve temizlik malzemelerine dönüştürülüyor. Seri üretimlere başlayan ve her geçen gün üretim kapasitesini artıran Üniversite, bölge ekonomisine yeni bir gelir kapısı kazandırırken yerel üreticilere de örnek teşkil ediyor. Vatandaşlar, Iğdır Üniversitesi bünyesinde üretilen gül suyu, lavanta yağı, çörek otu yağı, çamaşır suyu ve yüzey temizleyici gibi pek çok kozmetik, sağlık ve temizlik ürününü Üniversitenin online satış mağazasından temin edebiliyor.


“Alaca Vücut Kremi” ve “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı”na artan talep


Üniversitenin son dönemde piyasaya sürdüğü “Alaca Vücut Kremi” ile “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı” da en çok talep gören ürünler arasında yer alıyor. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerini dış etkilere karşı koruyan, besleyen ve rahatlatan bir özelliğe sahip olan Alaca Vücut Kremi, 11 farklı tıbbi bitkinin ekstraktı ile 21 bileşenli kompleks bir bitkisel ürün olmasıyla dikkat çekiyor.


Tırnak ve Cilt Bakım Yağı ise içinde bulunan doğal aromatik yağlar aracılığıyla kurumuş, yıpranmış, kırılgan tırnakların doğal görünümüne kavuşmasına, sağlıklı uzamasına ve parmaklar arasında cildin korunmasına yardımcı oluyor. Yağ, aynı zamanda işlem görmüş veya görmemiş esnek tırnakların güçlenmesini sağlarken kenarları sararmış, soyulmuş mat görünümlü tırnaklara parlaklık ve güç kazandırıyor.


Serhat Teknopark’a Ar-Ge Firmalarından Yoğun İlgi


Iğdır Üniversitesi, tarımsal kalkınma odaklı çalışmalarının yanı sıra son dönemde kurduğu Serhat Teknoloji Gelişim Bölgesi’nde (Serhat Teknopark) yürüttüğü faaliyetlerle de dikkatleri üzerine çekiyor.


Yenilikçi fikirlere ve teknolojik girişimlere ev sahipliği yapan Serhat Teknopark, Üniversitenin Ar-Ge potansiyelini artırırken araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektör-lerinin iş birliğinin gelişmesi, bölge sanayinin uluslararası rekabet ede¬bilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulmasına da önemli katkılar sunuyor.


Kısa sürede büyük bir ivme yakalayan Serhat Teknopark, özellikle İran, Azerbaycan ve Nahçıvan’a açılmak isteyen firmaların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.


Ses getiren Ar-Ge çalışmaları ve bölgesel kalkınma odaklı projeleriyle Iğdır Üniversitesi; yenilikçi, çağdaş, üretken ve geleceğe yön veren saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.



Iğdır Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma ve Ar-Ge odaklı çalışmalarıyla göz dolduruyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Şemdinli ve Derecik Kaymakamları değişti: Yunus Emre Akpınar ve Ömer Faruk Ateş kaymakam olarak atandı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar ile mülki idare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı ve kaymakamların atamaları yapıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar ile Şemdinli ile Derecik ilçelerin yeni kaymakamı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, Burdur Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, Şemdinli Kaymakamlığına; Burdur Tefenni Kaymakamı Ömer Faruk Ateş ise Derecik Kaymakamlığına atandı. Süre zarfında, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Artvin Vali Yardımcılığına, Derecik Kaymakamı Abdülkadir Işık, Hakkari Vali Yardımcılığına atandı. Şemdinli’ye atanan yeni kaymakam Yunus Emre Akpınar kimdir? Aslen Kayseri’nin Sarız ilçesinden olan Akpınar, Osmaniye’de dünyaya geldi. 2004 yılında 75. Yıl İlköğretim Okulu, 2007 yılında 19 Mayıs Lisesi ve 2014 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldu. 2018 yılında İstanbul Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ve İstanbul Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 2019 yılında 107. Dönem Kaymakam Adaylığı sınavında başarı sağlayarak mesleğe intisap etti. Mesleğe girişi ile beraber sırasıyla Mersin Valiliğinde İl Merkez Stajı, Kızıltepe/Mardin’de 1. Kaymakam Refikliği ve Arhavi/Artvin’de 2. Kaymakam Refikliği görevlerini tamamladı. Ardından sırayla Osmaniye / Toprakkale Kaymakamlığına, Niğde/Altunhisar Kaymakamlığına ve Konya/Halkapınar Kaymakamlığına vekâleten atandı. 19.08.2021 tarihli ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Atabey Kaymakamlığına atanan Yunus Emre Akpınar, 07.09.2021 tarihi itibarı ile Atabey Kaymakamlığı görevine başladı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Atabey Kaymakamı olan Yunus Emre Akpınar Şemdinli’ye atandı. Derecik’e atanan yeni kaymakam Ömer Faruk Ateş kimdir? Ömer Faruk Ateş, 1994 yılında Hollanda/Amsterdam’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kaymakam adaylığı sınavını kazanan Ömer Faruk Ateş, Bilecik Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam refikliği stajlarını Diyarbakır/Yenişehir ve Rize/Pazar ilçelerinde, mülkiye müfettişi refakatindeki teftiş stajlarını ise Denizli ve Adana illerinde tamamladı. Çorum/Ortaköy ve Konya/Çeltik ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Yurt dışı eğitimi için İngiltere/Londra’da 7 ay bulundu. 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin ardından 3 ay Malatya’da koordinatör kaymakam olarak görev yaptı. Ateş, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tefenni Kaymakamı olan Ömer Faruk Ateş Derecik’e atandı.
Hakkari Yüksekova Kaymakamı değişti, Mustafa Akın kaymakam olarak atandı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları ile Yüksekova’nın yeni kaymakamı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, Rize Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Hakkari Yüksekova Kaymakamlığına, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ise Isparta Eğirdir Kaymakamlığına atandı. Aralık 2021 tarihinde Yüksekova Kaymakamlığına atanan Ömer Çimşit, 2 yıl 7 aylık görevi sonrası Isparta Eğirdir Kaymakamlığına atandı. Yüksekova’ya atanan yeni kaymakam Mustafa Akın kimdir? Mustafa Akın, 1981 yılında Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Daha sonra sırasıyla, bir yıl süreyle TEDAŞ’ta, üç yıl süreyle Türkiye İş Kurumunda ve yine üç yıl süreyle Maliye Bakanlığında kamu hizmetlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Bir yıl süre ile İngiltere University of Sheffield’da yabancı dil eğitimi aldı. Daha önce sırasıyla Burdur-Çeltikçi, Tokat-Artova, Burdur-Kemer, Çanakkale-Bozcaada ve Bayburt-Aydıntepe İlçe Kaymakamlıkları ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevlerini üstlenen Akın, 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Pazar ilçesine atanmış ve 20.09.2021 tarihinde görevine başlamıştır. Kaymakam Mustafa Akın, evli olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Kararnameyle Yüksekova’ya atandı Cumhurbaşkanlığın Kararnamesi ile Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Yüksekova’ya atandı.