GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 09:28

Yağlı direkte çeyrek altın için kıyasıya mücadele

A
A
A
Yağlı direkte çeyrek altın için kıyasıya mücadele

Hatay’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen yağlı direkte bayrak kapma yarışmasında vatandaşlar çeyrek altın için zorlu mücadele verdi.


Hatay’ın İskenderun ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, denizcilik temalı yarışmalar ve balık ikramları ile zenginleştirildi. Etkinliklere vatandaşlarda ilgi gösterdi. Etkinlikler kapsamında yağlı direkte bayrak kapma yarışması düzenlendi. Etkinlikte 2 yarışmacı, çeyrek altını kazanabilmek için yarıştı.



“Mutluyum, çeyrek altınım oldu”


Yağlı direk yarışmasında ikinci seferde bayrağı kapan ve çeyrek altının kazananı olan 21 yaşındaki Yusuf Piştikoğlu, “İstanbul’dan geldim stajyer olarak. Mutluyum. Koştum kaydırak niyetine ayakları birleştirerek kayınca yapıyorsun. Tutmaya çalışıyorsun o arada tutabilirsen. Mutluyum, çeyrek altınım oldu” ifadelerini kullandı.


Yağlı direk yarışını kazanan Piştikoğlu’na ödülünü Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Müdürü Ahmet Taştekin tarafından takdim etti.


Anıt alanında düzenlenen törene; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demir Yürek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat ve diğer askeri ve siviller katıldı.


Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle teknelerle denize açılarak şehitlerimizin anısına suya çelenk bırakıldı ve deniz yüzeyinde Türk Bayrağı açıldı. Sahil Güvenlik botlarının ve römorkörlerin su gösterisi sergilendi.



Yağlı direkte çeyrek altın için kıyasıya mücadele

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri KAYMEK yaz dönemi kurs kayıtları sürüyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde marka kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından düzenlenen yaz dönemi kursları kayıtları sürüyor. Düzenlediği eğitimler, kurslar ve kültür sanat etkinlikleri ile Kayseri’nin 6’ncı üniversite olarak anılmaya başlayan KAYMEK, 11 birimiyle şehir merkezinde ve tüm ilçelerde 41 tesiste 55 farklı noktada sergiler, seminerler, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler, gezilerin yanı sıra yılın her dönemi zengin içerikli kurslar düzenlemeye devam ediyor. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların merakla beklediği KAYMEK Yaz Kursları için 3 Haziran’da başlayan kayıtlar sürüyor. 7 tesiste zengin içerikli kurslar KAYMEK’in yaz kurslarına yoğun ilgi sonucu bazı tesislerde kontenjanlar dolarken, 7 tesiste belirli branşlarda kayıtlar sürüyor. KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Yaz Dönemi Kursları bünyesinde KAYMEK Erkilet tesisinde El Bakımı branşında, Köşk Sosyal Yaşam Merkezi’nde Çocuklar İçin Resim Sanat Eğitimi, Etkili ve Hızlı Okuma, İleri Excel Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Temel Bilgisayar Eğitimi (10-13 yaş arası), Nevresim Takımları Dikimi, Dekoratif Ahşap Süsleme, Ebru (10-14 yaş arası) ve Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Destekli Tıbbi Sekreterlik kursları için kayıtlar sürüyor. KAYMEK Sümer tesisinde, Overlok Makineci (Mobilya Terziliği), Türk İşaret Dili (TİD) Kurs Programı, Misinalı Takı Yapımı, Dekoratif Örtü Dikimi, İğne Oyası Yapımı ve Muhasebe Veri Tabanlı Programlar Kullanma, Geliştirme Ve Uyum Eğitimi branşlarında, KAYMEK TOKİ tesisinde ise Diksiyon (11-14 yaş arası), Temel Bilgisayar Eğitimi (10-13 yaş arası) branşları için kayıtlar alınıyor. Ayrıca, KAYMEK Beyazşehir tesisinde Diksiyon (11-14 yaş arası), Kur’an-ı Kerim Eğitimi (8-13 yaş arası) ve Temel Bilgisayar Eğitimi (10-13 yaş arası) branşlarında, KAYMEK Göznuru tesislerinde ise Dekoratif Tablo Yapımı, Edirnekari, Eski Nakışları Geri Dönüştürme, İğne Oyası Yapımı, Rodajcı (Gümüş Takı İşlemeciliği) ve Gümüş Takı İşlemeci branşlarında kayıt kabulü devam ediyor. KAYMEK Akademi Tesisinde ise Dekoratif Örtü Dikimi, Dökümcü Sırlamacı (Çini), Etkili ve Hızlı Okuma (11-15 yaş arası), İşaret Dili Pratik Çeviri, İşyeri Açma Hazırlık Eğitimi ve Türk İşaret Dili (TİD) Kurs Programı branşlarında kayıtlar yapılabiliyor. KAYMEK Erkilet, Köşk Sosyal Yaşam Merkezi, Sümer, TOKİ, Beyazşehir, Göznuru ve Akademi olmak üzere toplam 7 farklı tesiste gerçekleştirilecek kurslara kayıtlar www.kaymekonline.com adresinden yapılabilirken vatandaşlar, kurslar hakkında bilgiye 0 352 231 80 31 numaralı telefon üzerinden erişebilecek.
İzmir İzmir’deki orman yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan ve 7 evin hasar aldığı orman yangının oluşturduğu hasar havadan görüntülenirken, evinin bir kısmına ve bahçesine alevlerin sıçradığı Kadim Tekin (59), "Arılarda bir sıkıntı yok ama ağaçlarımda ve evde zarar var. Ev ahşap olduğu için biraz hızlı tutuşmuş" dedi. Yangın, dün saat 13.40 sıralarında Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi’nde meydana geldi. İzmir-Manisa kara yolunun hemen kenarında henüz belirlenemeyen sebepten dolayı çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede Beşyol ve Sarnıç Mahallesi’nin bulunduğu ormanlık alana sirayet etti. Havadan ve karadan müdahale edildi Alevlerin büyüme eğiliminde olduğu bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 9 helikopter ve 6 uçak sevk edildi. Bir yandan hava araçlarıyla müdahale edilen yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazözün yanı sıra su tankerleri ile de müdahale edildi. Yangında 19 saat geride kalırken, alevler büyük ölçüde kontrol altına alındı. Olay anında jandarma ise iki mahalledeki vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak güvenli bölgelere intikal ettirmişti. Oluşan hasar havadan görüntülendi Beşyol Mahallesi’nde 3, Sarnıç Mahallesi’nde ise 4 evin hasar aldığı orman yangınının oluşturduğu hasar havadan görüntülendi. Görüntülerde, ormanlık alanın bir kısmının tamamen siyah külle kaplandığı yer alıyor. “Arılarda bir sıkıntı yok ama ağaçlarımda ve evde zarar var” Öte yandan, yangında Sarnıç Mahallesi’nde bulunan evinin bir kısmı ve bahçesindeki çok sayıda ağacın zarar gördüğünü ifade eden ev sahibi Kadim Tekin (59), “Arılarda bir sıkıntı yok ama ağaçlarımda ve evde zarar var. Ev ahşap olduğu için biraz hızlı tutuşmuş. Onun sıkıntısı var. Anahtarı kapıda unuttuğumuz için itfaiyeci arkadaşlar bizim içeride olduğumuzu düşünmüşler. İçeriye su sıkarak girmişler ama içeride olmadığımızı görünce rahatlamışlar. Söndürme işlemini tamamlayıp gitmişler. Bu arılar artık burada olmaz. Çünkü arıların beslenme bölgesi burada bitti. İzin verirlerse başka bir yere götürmemiz lazım. Arılarda herhangi bir zayiat yok” dedi.