ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 09:23

Seyir halinde damperini açan kamyon, 200 metre boyunca yola toprak döktü o anlar kamerada

A
A
A

Hatay’da bir hafriyat kamyonu, seyir halindeyken damperini 200 metre boyunca yola toprak döktü. Kamyonun yola toprak döktüğü anlar güvenlik kamerasına yansırken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, binlerce bina yerle bir oldu. Asrın felaketinden sonra kentte, bir taraftan binalar yükselirken diğer taraftan hasarlı binalar yıkılmaya devam ediyor. Şehrin trafiğinde en çok görülen araçlarda hafriyat kamyonları olmuş durumda. Zaman zaman ölümcül kazalara neden olan kamyonlardan birisi son olarak Antakya ilçesi Rüstem Tümer Caddesinde seyir halindeyken damperini açarak 200 metre boyunca yola toprak döktü. Caddede ilerleyen kamyonun yola toprak döktüğü anlar güvenlik kamerasına yansırken vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi. İnsanların canını ve çevreyi hiçe sayan kamyon sürücüsüne polis ekipleri tarafından cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

“Hafriyat kamyonu 200 metre boyunca yola isteyerek toprak döktü”

Hafriyat kamyonun arka kapağını açarak gittiğini ifade eden Mustafa Ustaoğlu, “Bu caddeden kamyon arka kapağı açık şekilde kavşağa kadar ilerledi. Yollar kapandı. Bende ekipler haber verdim. Bütün Antakya ilçesi vatandaşları bu kamyonlardan şikayetçiler. Her gün yollarda toz oluyor. Plakalarına çamur koydukları için belli olmasını istemiyorlar. Hafriyat kamyonu 200 metre boyunca yola toprak döktü. İsteyerek kapağını açıp döktü. Kamyonlar çok hızlı gidince ve telefonla oynadıkları için hiç fark etmiyorlar. O adam telefonla oynarken hiç arkasına bakmaz mı. Allah korusun kamyonun arkasında ve önünde kimse yoktu. Eğer motosiklet olsaydı ölüm olurdu” ifadelerini kullandı. 

Ramazan İlın - Sancar Alp Fırat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de Hayat Kahvesi’ne Olan İlgi Her Geçen Gün Artıyor Niğde Belediyesi’nin down sendromlu gençler ve özel bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olabilmeleri için kente kazandırdığı ’Hayat Kahvesi’, özel lezzetleri ve eğlenceli etkinlikleri ile ilgi çekmeye devam ediyor. Efendibey Mahallesi’ndeki Mustafa Yiğit Millet Bahçesi’nde faaliyetini sürdüren Hayat Kahvesi’nde; tatlılar, sıcak ve soğuk içecekler ve kuruyemiş çeşitleri, burada görevli down sendromlu gençler tarafından konuklara servis ediliyor. Her akşam 17.00’de açılan ve 24.00’e kadar hizmet verilen Hayat Kahvesi’nde; magnolya, köstebek pasta ve orman meyveli muhallebi gibi tatlı çeşitlerinin sanı sıra, Niğde Gazozu, sade ve meyveli sodalar, çay, Türk Kahvesi, dibek kahvesi, menengiç kahvesi, espresso kahveleri ile soğuk ve sıcak içeceklerin sunumu yapılıyor. Akülü arabalar, trambolin ve şişme balonlarla konukların eğlenceli vakit geçirebildiği Hayat Kahvesi’nde down sendromlu 7 genç hem özel lezzetlerin hazırlanmasında hem de servis edilmesinde adeta canla başla görev yapıyor. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; kentte özel bireylere yönelik açılan ilk sosyal mekan olan Hayat Kahvesi’nde down sendromlu gençlerin ve özel çocukların sosyal hayata adaptasyonlarının daha iyi sağlanması, sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve yeteneklerinin keşfedilmesinin amaçlandığını belirtti. Hayat Kahvesi’ne olan ilginin her geçen gün artmasının, buradaki down sendromlu ve özel gençlerin moralini yükselttiğine işaret eden Başkan Özdemir; "Tüm vatandaşlarımızı her gün 17.00’de açılıp 24.00’de kadar hizmet veren Hayat Kahvesi’ne davet ediyorum” dedi.
Sivas Sivas’ta öğrencilere LGS tercih danışmanlığı hizmeti verilecek Sivas’ta 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında gerçekleştirildi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, birim amirleri ve il genelindeki okul/kurumların müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak 1. dönem toplantısında alınan kararlar ve bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Daha sonra Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışmalar üzerinde duruldu. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Türkiye’nin geleceğine ışık tutan, öğrencilerin becerilerini keşfetmelerini ve her alanda gelişimlerini destekleyen bir anlayışla hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin iyi anlaşılması, anlatılması ve en önemlisi etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine vurgu yaparak "Hem çocuklarımızı, hem de ülkemizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için önemli bir adım atıldı. Bu adımı başarıya ulaştıracak, çocuklarımıza yeni ufuklar açacak, bu temel üzerinde; millî ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü, çağın gereklilikleri ile donanmış, teknolojiyi kullanan, tasarlayan ve üreten, sporda, sanata, bilim de, kısacası hayatın her alanında kendini geliştirmiş nesilleri yetiştirecek olan maarif ailemizdir. Her birinizin bu sorumluluk bilinci ile hareket ettiğini biliyorum. Aynı bilinç ve gayretle, çalışmalarımızı sürdürecek, çocuklarımızı ve ülkemizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacak olan yeni müfredatımızı etkin bir şekilde uygulayacağız" dedi. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran’da yapılan merkezi sınav sonuçları ve Sivas’ın başarı grafiği de ele alındı. Milli Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda Sivas Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen MİRAS Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların, öğrencilerin akademik başarısına önemli katkılar sağladığını belirten Yener, sınava katılım sağlayan öğrencilerin başarı grafiğinde geçen yıllara oranla önemli bir artış kaydedildiğine vurgu yaptı. Sınavda tam puan alınmasının önemli olduğunu ancak asıl önemli konunun tüm öğrencilerin başarı grafiğinin artması olduğunu belirten Yener, "Maarif ailemizin ve tüm paydaşlarımızın destek ve çalışmaları ile sınava katılım sağlayan öğrencilerimizin başarılı sonuçlar alması bizleri mutlu etmiştir. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutarak, çocuklarımız için gecemizi gündüzümüze katmaya, emek vermeye başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz" dedi. Yener, LGS tercih sürecinin de etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek, "Bu süreçte çocuklarımıza en iyi şekilde rehberlik etmeliyiz. Belirlediğimiz 201 noktada 17 Temmuz’a kadar öğrencilerimize LGS tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz." dedi. Toplantının son bölümünde okul/kurum müdürleri görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.