GÜNDEM - 13 Mart 2024 Çarşamba 10:18

Karış karış bildiği sokaklarda ekmek parasını kazanıyordu, ömrünün geçtiği sokakları tanıyamaz hale geldi

A
A
A

Hatay’da çocukluğundan beri seyyar satıcılık yapan Bülent Aksoy, tanıyamaz hale geldiği enkaz kentin sokaklarının arasında hayat mücadelesine devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Şehirde yaşayan insanların bir gecede hayatları değişmiş ve kentte yaşayan çoğu insanın hayatları olumsuz etkilenmişti. Afetzede vatandaşların yeniden yaşama başlaması için esnaf, vatandaşlar kendilerine tahsis edilen prefabrik iş yerlerinde yeni bir yaşama başlamışlardı. Depreme Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi’nde yakalanan Bülent Aksoy, depremden önce Antakya’nın sokaklarını gezerek seyyar satıcılık yapıyordu. Depremde annesi ve babasıyla sağ kurtulan 47 yaşındaki Aksoy, depremden 3 ay sonra kente gelerek işinin başına geçti. Antakya ilçesi Armutlu Mahallesi’nde tanınmaz hale gelen sokaklarda seyyar satıcılık yapan Aksoy; halı, havlu, çarşaf ve çorap satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Depremde evi yıkılan Aksoy, yıkılan şehrin sokaklarında hayat mücadelesine devam ediyor.

Karış karış bildiği sokaklarda ekmek parasını kazanıyordu, ömrünün geçtiği sokakları tanıyamaz hale geldi

"O geceyi hatırlamak istemiyorum"

6 Şubat depremlerine uykusunda yakalanan Bülent Aksoy, "6 Şubat depremlerinde yatıyorduk. Bir anda sarsıntıya uyandık. Dışarıdan bağırış ve çığlık sesleri geliyordu. Dışarda kötü bir hava vardı. Komşulara yardıma koştuk. Allah kimseye yaşatmasın. O geceyi hatırlamak istemiyorum" dedi.

"Şu an gezdiğim zaman çoğu yeri tanıyamıyorum"

Çocukluğundan beri seyyar satıcılık yaptığını ifade eden Aksoy, "Antakya’nın sokaklarını gezdiğim için seviniyorum. Genelde havlu, halı, çarşaf ve çorap satıyorum. Depremden 3 ay sonra şehrime geri döndüm. Şehrime döner dönmez işimin başına geçtim. Hayata tutunmamız lazım, şehrimizi bırakıp gitmeyeceğiz. Şehir dışında olduğumuzda kalbimiz buradaydı. Günümü kurtaracak şekilde kazanıyorum. Seyyar olduğum için şehrin sokaklarını kapı kapı gezdiğimden dolayı her yeri bilirdim. Şu an gezdiğim zaman çoğu yeri tanıyamıyorum. Yıkılan bir şehrin sokaklarında hayat mücadelesine devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ramazan İlın - Ayşe Güler Tokdemir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Özkan ilçeleri yakından tanımaya devam ediyor Manisa Valisi Vahdettin Özkan, yürütülen hizmet ve yatırımları yerinde değerlendirmek amacıyla ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vali Özkan Alaşehir ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Alper Faruk Güngör ve Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’ndan ilçe hakkında bilgi aldı. Göreve başladığı ilk günden ilçe programlarına başlayan Vali Özkan, Alaşehir ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve kurum yetkilileriyle bir araya gelen Vali Özkan, yürütülen projeleri, kamu hizmetlerini, takip ve iyileştirme çalışmalarını değerlendirdi. Alaşehir Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve ilçe yetkilileri ile birlikte ilçenin potansiyeli, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Manisa’nın her alanda gelişmiş ve katma değer üreten bir şehir olduğunu belirten Vali Özkan, “İlçelerimizdeki sanayi, tarım, turizm potansiyelini görmek, verilen hizmetleri yerinde ilçe yetkililerimizle değerlendirmek bizlere ilçelerimiz için gelecekte neler yapılması noktasında önemli veriler sağlıyor. Her ilçemizin farklı özellikleriyle ön plana çıktığını, önemli birer üretim ve istihdam noktaları haline gelmiş olduklarını görüyoruz. Ziyaretlerimizde de mevcut potansiyeli daha da artırma hususunda yapılabilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuyoruz.” dedi.