SAĞLIK - 05 Ekim 2024 Cumartesi 07:53

Fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için yürüdüler

A
A
A
Fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için yürüdüler

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 6 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü.


Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Laleli Yürüyüş Parkında gerçekleştirilen etkinliğe Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, hizmet başkanları ve yardımcıları, Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, Manisa İli Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu üyesi kurum ve kuruluşların çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, sağlıklı yaşamın ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla birlikte yürüyüş yaparak, sağlıklı bir yaşam tarzının yaygınlaştırılmasına destek verdi.


Etkinlik alanında kurulan stantlar da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili bilgilendirici materyallerin dağıtıldığı stantlarda, katılımcılara yaşam tarzı değişiklikleri konusunda önerilerde bulunuldu.


Etkinlik bitiminde, Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde görevli Antrenör Nuray Begeççamlı’ya katkılarından dolayı, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.



Fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için yürüdüler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Karnavaldan dönen vatandaşları taşıyan otobüs yan yattı: 23 yaralı Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’na katıldıktan sonra Samsun’a dönmek isteyen vatandaşları taşıyan otobüsün, Çorum’da şarampolde yan yatması neticesinde meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı. Kaza, Çorum’un Alaca ilçesi Çorum-Alaca Karayolu Elicek Deresi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çorum istikametinde seyir halinde olan İsa T. idaresindeki 28 Al 323 plakalı, Loresima Turizm firmasına ait Mercedes marka yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yoldan çıkarak şarampolde yan yattı. 52 yolcu ve 3 personelin bulunduğu otobüste sürücü ile 23 kişi yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yaralılar otobüsün camından çıkartıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, çevre hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kazadan yaralanmadan kurtulan vatandaşlar ise Alaca Belediyesi’ne ait araçla Çorum Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne götürüldü. Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, otobüste bulunan vatandaşların, düzenlenen turla Adana’da gerçekleştirilen Adana Çiçeği Karnavalı’na katıldıktan sonra Samsun’a dönerken kazanın yaşandığı öğrenildi.