SPOR - 26 Ağustos 2021 Perşembe 21:45

Hatayspor, tam kadro Alanyaspor maçına hazırlanıyor

A
A
A
Hatayspor, tam kadro Alanyaspor maçına hazırlanıyor

Süper Lig ekibi Hatayspor’un teknik direktörü Ömer Erdoğan, milli maç öncesindeki son maça tam kadro hazırlandıklarını söyledi.

Süper Lig ekibi Hatayspor’un teknik direktörü Ömer Erdoğan, milli maç öncesindeki son maça tam kadro hazırlandıklarını söyledi.


Süper Lig’in 3. haftasında kendi evinde Alanyaspor ile karşılaşacak olan Atakaş Hatayspor, Hatay Stadyumu’nda çalışmalarını sürdürdü. İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen idmanda Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Erdoğan yaptığı açıklamada, “İnşallah cumartesi günü kendi stadımızda kendi seyircimiz önünde bu sezonun ilk galibiyetini alırız. Sayısal anlamda beklentimiz daha çok ama sanırım federasyonun maç kuralları ve organizasyon ile ilgili bazı sıkıntıları oldu. Yeni kurulan bir takımız. Geçen seneden neredeyse ilk 11’de 8 tane oyuncumuz değişti. Genel kadroda da neredeyse 16, 17 tane oyuncumuz değişti. Bu iş kolay değil. Geçen sene kıyasladığımızda da biliyorsun sezon başı aynı bir süreci yaşamıştık. Orada da 5-6 hafta ihtiyacımız vardı. Biz de o 5-6 hafta inşallah minimum kayıp atlatmak istiyoruz. Her hafta üzerine koyarak oynamak istiyoruz. Tabii Galatasaray maçı da böyle bir durum vardı. Savunma hattında Fatih ile Simone ilk defa birlikte oynadılar. Tabii ki kolay değil. Biz birçok transfer yaptık" dedi.



"Belki bir oyuncu daha aramıza katabiliriz"


Transfer konusunda beklemede olduklarını ifade eden Erdoğan; “Zaten çok süre de kalmadı. Belki bir oyuncu daha aramıza katabiliriz. O da kesinleşmiş değil. Onun dışında açıkçası sayısal anda hem de alternatifli bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bir tek sıkıntımız uyum sorunu bir an önce atmamız lazım. Takım birlikte oynaması lazım. Biz birlikte antrenman yaptıkça en yakında birbirini daha iyi tanıyan oyuncu grubu olacağız. El Kabir bir senedir takip ettiğimiz bir oyuncu. Geçen sene de çok istediğimiz bir oyuncuydu. Maalesef geçen sene alamadık. Gerçekten çok önemli bir oyuncu. Kendisi zaten yaklaşık 4-5 sene önce Afrika Kupası’nda canlı izlemiştim oradan tanıyorum. Oradan beri takip ediyordum. Geçen sene çok aramıza katmak istediğimiz ama transferi gerçekleşmemişti. Bu sene katıldı. O da tabii geç katıldı. Antrenman eksikleri var ama. Onu da milli maç arasında iyi bir seviyeye getirirsek ondan faydalanmak istiyoruz. Çok önemli bir oyuncu” ifadelerini kullandı.



Falette: "Burada kendimi aileden gibi hissediyorum"


Takıma bu sezon katılan savunma oyuncusu Simon Falette de, “Galatasaray maçının ardından tekrara hazırlandık. Hızlı bir şekilde toparlandık. Ayağımda hala ağrı far. Ama ağrı olmasına rağmen dişimi sıkarak ortaya elimden gelen en iyisini yapacak şekilde bir oyun çıkarıyorum. Buraya geldiğimde çok iyi ağırlandım, Hatayspor camiası tarafından. Ekip geçen seneye oranla yeni bir ekip. Burada kendimi aileden gibi hissediyorum. Tüm takım arkadaşlarımızla anlaşmamız çok iyi. Kendimi gerçekten ailemden gibi hissediyorum. Bununla birlikte bu durumdan dolayı ortaya daha iyi bir oyun çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop Boyabat’ta 8 milyon TL’lik enerji bakım çalışması YEDAŞ, Sinop’un Boyabat ilçesinde 8 milyon TL’lik bakım onarım çalışması başlattı. YEDAŞ, Sinop’un Boyabat ilçesinde başlattığı geniş çaplı bakım onarım çalışmaları ile elektrik direklerini yenileyerek enerji alt yapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, bölgede, kaliteli ve sürdürülebilir enerji dağıtımı sağlanması amacıyla 120 adet alçak gerilim ağaç direk ve 85 adet yüksek gerilim ağaç direk, demir direklerle değiştirildi. Toplamda 10 bin kilometrelik alanda yapılan bu çalışma, 890 kullanıcının enerji ihtiyacını doğrudan etkiledi. Elektrik hatlarının yenilenmesi ile bölgedeki enerji dağıtımının daha verimli ve daha sürdürülebilir hale gelmesi sağlandı. Yapılan bakım onarım çalışması ile yoğun hava şartlarının meydana getirebileceği sorunlar da ön görülerek bölgede yaşayan insanların rahat bir kış geçirmesi için önlem alınmış oldu. 205 adet enerji nakil direğini kapsayan projede, bugüne kadar 1 milyon 760 bin TL harcanırken Boyabat’ta yapılan diğer geniş çaplı bakım onarım çalışmaları ile 2024 yılı içinde toplamda 8 milyon harcanmış oldu. 2024 yılı sonuna kadar ise yapılan yatırımların 13 milyon TL’yi bulması beklenirken bu yatırımlar sayesinde bölgedeki enerji altyapısının uzun yıllar boyunca sorunsuz hizmet vermesi hedefleniyor. Koray Keseroğlu: "Elektrik direklerini yenileyerek kesintisiz enerji sağlıyoruz" YEDAŞ Sinop Bölge Müdürü Koray Keseroğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “YEDAŞ olarak enerji sürekliliğini sağlamak amacıyla Boyabat bölgesinde kapsamlı bir direk yenileme çalışması yürütüyoruz. Eskiyen ağaç direkleri demir direklerle değiştirerek muhtemel enerji kesintilerinin de önüne geçiyoruz. Bu çalışmalar sayesinde, kullanıcılarımıza kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamayı hedefliyoruz." Keseroğlu ayrıca, "Bu çalışma, bölgemizde enerji hatlarının daha dayanıklı olmasını sağlayarak, özellikle yoğun kış şartlarında yaşanabilecek sorunları minimuma indirecektir. Yaptığımız yatırımlar, sadece bugünü değil, aynı zamanda geleceği de güvence altına almayı amaçlıyor. Yıl sonuna kadar devam edecek olan bu çalışmalarla Boyabat’ta enerji hatlarının modernizasyonunu tamamlayacağız ve böylece bölgedeki hizmetimizi daha verimli hale getireceğiz” diye ekledi. YEDAŞ, Boyabat’taki direk yenileme çalışmalarıyla enerji dağıtımının kalitesini artırarak, bölge halkına kesintisiz ve güvenilir enerji sağlama misyonunu sürdürüyor.
Aydın Cevizin tarladan sofraya zorlu yolculuğu başladı Türkiye’nin en verimli arazilerine sahip Aydın’da incir hasadını tamamlayan çiftçiler ceviz hasadına başladı. Özellikle Büyük Menderes Nehri’nin kuzey kesimindeki dağlarda yoğun bir şekilde ceviz üretiminin yapıldığı yaylalarda tamamen geleneksel yöntemlerle hasat edilen cevizler ağaçlardan sırıkla çırpıldıktan sonra bahçeden yük hayvanları ile depolara taşınıyor. Aydın’ın Köşk, Nazilli, Sultanhisar, başta olmak üzere rakımı yüksek ve suyu bol olan yerlerde yetişen cevizler toplanmaya başladı. Ova kesiminde yetişen cevizler artık iş makineleri ile hasat edilirken yamaç arazilere sahip dağlardaki arazilerde ise ceviz hasadı halen geleneksel yöntemlerle devam ediyor. Köşk ilçesine bağlı Başçayır Köyü’nde ceviz üreticileri sabah saatlerinde ceviz bahçelerine gidip mesaiye başlıyor. Adeta zamanla yarışan çiftçiler iş bölümü yaparak ceviz hasadı yapıyor. Erkekler ağaçlardaki cevizleri sırık adını verdikleri ağaçtan yapılma uzun sopalarla düşürürken, kadınlar ise düşen cevizleri ayıklayıp çuvallıyor. Gençler ise bir çoğu engebeli olduğu için taşıt ulaşımının olmadığı ceviz bahçelerinden hasat edilen cevizleri yük hayvanları ile depolara taşıyor. Bu yıl mevsimin aşırı sıcak gitmesinden dolayı hasat sezonun yaklaşık 10 gün erken başladığını belirten bölgedeki çiftçilerden Süleyman Çapar, “Tarım işi özellikle sarp arazilerde zor bir uğraş. Geleneksel yöntemlerle hasat yapıyoruz. Bu yıl kalite ve rekolte iyi ancak fiyatlar çok düşük” diye konuştu. Arazinin sarp ve araç ulaşımın uygun olmamasından dolayı taşıma işlemlerini yük hayvanları ile yaptıklarını belirten Davut Çapar ise, “Ceviz hasadı başladı. Ancak doğal şartlar nedeniyle taşıma işlemlerini halen yük hayvanları ile yapıyoruz” diyerek dağlarda tarım işinin zorluğundan söz etti.
Bartın Bartın’da yağış nedeniyle üst düzey güvenlik tedbirleri Meteorolojinin sarı kodla sel, taşkın, su basması ve fırtına nedeniyle uyardığı Bartın’da sel, alınan güvenlik tedbirleri arttırıldı. Alanı gezen Vali Arslan, tehlikenin geçmediğini belirterek, vatandaşları ve kurumları uyardı. Meteoroolji’nin Bartın’ın merkezi, Amasra, Ulus, Kurucaşile ilçelerine metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış, saatte hızı 100 kilometreye ulaşan rüzgar beklendiği yönünde uyarısı üzerine bölgede güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkarıldı. İl özel idaresi, belediyeler, AFAD, güvenlik güçleri, elektrik, doğalgaz gibi tüm ekipler, yaşanacak olaylara karşı alarma geçildi. Çevre illerden Bölgeye 15 AFAD görevlisi takviye gönderilirken, tüm kurumların ekip, ekipman ve iş makineleri de sahaya çekildi. Belediye ekipleri tarafından logar, kanal, kanalizasyonlar, tıkanma ve su basmalarına karşı temizlenerek, yol ve kanal çevrelerinde kum çuvalları ile setler oluşturuldu. AFAD, sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri ise, güvenlik güçleri ile birlikte koordineli bir şekilde hareket ederek, araçlarda olumsuz durumlara karşı hazır bekliyor. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi de liman ve ırmak bölgelerinde gezerek, alınan tedbirleri yerinde inceledi. Vali Nurtaç Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm kurum ve ekiplerle birlikte gereken tedbirleri aldıklarını ve sahada alarm durumunda olduklarını belirtti. Çevre illerden 15 AFAD görevlisinin bölgeye takviye geldiğini hatırlatan Vali Arslan, tehlikenin geçmediğini belirterek, tüm vatandaşları ve kurum çalışanlarını uyardı. Öte yandan, Bartın Irmağı’nın taşma ihtimalinin bulunduğu ve henüz cam darabanın yapılamadığı bölgelerde de kum çuvalları ile set oluşturuldu.