GÜNDEM - 12 Mart 2024 Salı 11:19

Deprem bölgesinde kadınlara yönelik sayacılık kursu

A
A
A
Deprem bölgesinde kadınlara yönelik sayacılık kursu

Depremin vurduğu Hatay’da afetzede kadınların hayata tutunması ve meslek sahibi olması için sayacılık kursu açıldı.


Asrın felaketinde büyük hasar alan Hatay’ın yeniden kalkınması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Hatay’ın kadim sektörlerinden ayakkabı imalat sektörünün yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmalar Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle devam ediyor. Reyhanlı ilçesinde hayata geçirilen Ayakkabı İmalatı Ortak Kullanım Tesisi Projesi’nden sonra şimdi de Antakya’da konteyner kentlerde yaşayan depremzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdamına yönelik saya kursları düzenlenmeye başladı.


Hatay Valiliği himayesinde ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), İŞKUR İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Hatay Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası iş birliğinde düzenlenen kursların açılışı Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından 8 Mart Kadınlar Günü’nde gerçekleştirildi. Söz konusu açılışa DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Kılınç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Öztürk, Hatay Ayakkabı İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Aydın, ayakkabı imalatçısı esnafı ve konteyner kentlerde hayatını sürdüren depremzede vatandaşlar katıldı.


Merkez Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’ndeki Habib-i Neccar Konteyner Kenti’nde kurulan 3 ahşap atölyede gerçekleştirilecek kurslar kapsamında 25 kadına 4 ay boyunca sayacılık kursu verilecek. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlara Milli Eğitim onaylı Sayacılık Kursu Sertifikası verilerek, bu kadınların en az yüzde 30’u ayakkabıcılık sektöründe istihdam edilecek.



Deprem bölgesinde kadınlara yönelik sayacılık kursu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Özkan ilçeleri yakından tanımaya devam ediyor Manisa Valisi Vahdettin Özkan, yürütülen hizmet ve yatırımları yerinde değerlendirmek amacıyla ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vali Özkan Alaşehir ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Alper Faruk Güngör ve Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’ndan ilçe hakkında bilgi aldı. Göreve başladığı ilk günden ilçe programlarına başlayan Vali Özkan, Alaşehir ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve kurum yetkilileriyle bir araya gelen Vali Özkan, yürütülen projeleri, kamu hizmetlerini, takip ve iyileştirme çalışmalarını değerlendirdi. Alaşehir Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve ilçe yetkilileri ile birlikte ilçenin potansiyeli, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Manisa’nın her alanda gelişmiş ve katma değer üreten bir şehir olduğunu belirten Vali Özkan, “İlçelerimizdeki sanayi, tarım, turizm potansiyelini görmek, verilen hizmetleri yerinde ilçe yetkililerimizle değerlendirmek bizlere ilçelerimiz için gelecekte neler yapılması noktasında önemli veriler sağlıyor. Her ilçemizin farklı özellikleriyle ön plana çıktığını, önemli birer üretim ve istihdam noktaları haline gelmiş olduklarını görüyoruz. Ziyaretlerimizde de mevcut potansiyeli daha da artırma hususunda yapılabilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuyoruz.” dedi.