GÜNDEM - 28 Eylül 2024 Cumartesi 13:08

Bakan Yumaklı, Tahtaköprü Barajı sulama hattı çalışmalarını inceledi

A
A
A
Bakan Yumaklı, Tahtaköprü Barajı sulama hattı çalışmalarını inceledi

Hatay’da temaslarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tahtaköprü Barajı sulama hattında yürütülen çalışmaları inceledi.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Yumaklı’nın Hatay programı Hassa ilçesinde bulunan Tahtaköprü Barajı sulama hattında incelemeyle başladı. Sulama hattında incelemelerde bulunan Bakan Yumaklı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Bakan Yumaklı, Hatay için önemli değere sahip olan Asi Nehri’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Hatay’da Asi Nehri’nde 2023 yılında 40 kilometrelik kanal temizliği gerçekleştirdik. Halihazırda devam eden şehri ilgilendirdiği kısmıyla proje gerçekleştirildi ve bunların ihaleleri tamamlandı. Asi Nehri’nin ıslahının kısım kısım planlanmış ve projelere uygun şekilde tamamlamış olacağız. Bu işin toplamdaki rakamı bugün itibarıyla 25 milyar TL civarındadır. Bulunduğumuz yer Tahtaköprü Barajı’nın sualama bölümüyle ilgili kısımdayız. Tahtaköprü Barajı’nın yükseltilmesiyle ilgili işlemin tamamlandığını belirtmek istiyorum. Bu projenin toplam maliyeti 24 milyar TL, yaklaşık 450 bin dekar sulamaya açılması söz konusu olacak. Sadece bu ileti hattının maliyeti 4.2 Milyar TL civarında” dedi.



Bakan Yumaklı, Tahtaköprü Barajı sulama hattı çalışmalarını inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri FSM Vakfı, Kayseri’de Mevlid-i Nebi Haftası‘nı kutladı Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Kayseri Temsilciliği tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Düzenlenen program ile ilgili bilgiler veren FSM Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kayseri Temsilcisi İlhan Zafer, “Programımızda neslimize peygamberimizin hayatını anlatacağız” dedi. Tarihi Hunat Medresesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa FSM Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kayseri Temsilcisi İlhan Zafer, Eğitimci Sosyolog ve Felsefe Öğretmeni Gökmen Can, vakıf yönetimi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Program ile Hazreti Muhammed ve hayatını daha iyi anlamayı hedeflediklerini söyleyen FSM Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kayseri Temsilcisi İlhan Zafer, “Bugün Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı olarak kainatın efendisi Hazreti Muhammed’in hayatını neslimize anlatmak, doğum günü sebebi ile anmak için Mevlid-i Şerif programımız var. Kur’an-ı Kerim okuyacağız, Mevlid okuyacağız ve ilahiler söyleyeceğiz. Daha sonra da peygamberimizin hayatını çok değerli hocamız anlatacak. Günün anısına peygamberimizi daha iyi anlamayı hedefliyoruz hocamızın da anlatımıyla. Bugüne özel çekilişlerimiz var buraya katılan kardeşlerimize sürpriz hediyelerimiz var. Onların çekilişlerini yapıp inşallah çıkan kardeşlerimize hediyelerini sunacağız. Bizim özellikle bu dönemde peygamberimizin hayatına ihtiyacımız var. Rabbim onun hayatını gençliğe anlatmayı ve yaşamayı bizlere nasip eylesin” dedi. Eğitimci Sosyolog ve Felsefe Öğretmeni Gökmen Can ise, “Bugün inşallah buraya katılan peygamber aşıklarıyla peygamber efendimizin Mevlid-i Nebi’sini kutlamaya gelen kardeşlerimize hayatından kesitler sunacağız. Bu bizim için büyük bir şereftir. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanımızın Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili mottosu Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşasıdır. Özellikle teknolojinin ve türel erozyonun bu kadar çok fazla olduğu ve kültürel değişimlerin, yıkımların fazla olduğu bir vakitte öncelikle anne-babalar, daha sonra biz öğretmenler ve sonrasında özellikle devletimizin destekleriyle birlikte gençliğimizi korumak, peygamberimizin şahsiyetini, kişiliğini, hayatını, onun lider oluşunu, baba oluşunu, dede oluşunu insanlara çok güzel bir şekilde iyi bir üslupla ve iletişim diliyle toplumun her yanına yaymak istiyoruz. İnşallah bu konuda da milli ve manevi değerler noktasında bütün STK’ların, vakıfların bu konu üzerinde hassasiyetle durmasını istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki mottosu da çok güzel. İnşallah muvaffak oluruz. Allah devletimizi ve milletimizi korusu” dedi. Düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlid okunarak katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.
Manisa Namaz kıldıran imama plastik tabure ile vurdu MANİSA (İHA) – Manisa’nın Alaşehir ilçesinde akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi, camide namaz kıldıran imama plastik tabureyle saldırırken, cami cemaati saldırgan şahsı vantilatör ve tabure darbeleriyle uzaklaştırdı. Olay anına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Alaşehir Tokuçzade Camii’nde akşam namazı kıldıran cami imamı N.Y., namaz sırasında arkadan gelen M.K. (35) isimli şahıs tarafından saldırıya uğradı. Akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen M.K., plastik tabure ile imam N.Y.’nin kafasına vurmaya başladı. İmam N.Y. kendisini darbelere karşı korumaya çalışırken, cami cemaati de vantilatör ve taburelerle saldırgan şahsa vurdu. Üzerine gelen cemaati gören M.K. koşarak camiden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kamerası kayıtları üzerinden M.K.’ya ulaşarak gözaltına aldı. M.K., emniyetteki sorgusunun ardından Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Olay sırasında camide olan Mehmet Cesur, saldırgan şahsın akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek, "Akşam namazı kılıyorduk, önce öksürdü, sonra ağzından küfür çıktı. Akşam namazının ikinci rekatını kılıyorduk, hocanın arkasından biri tabure ile yavaşça vurdu. Üçüncü rekatta sert vurmaya başlayınca hoca namazı bozdu. Bizde kalkıp müdahale ettik ama kaçtı" dedi.